به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی نوشت: ترامپ قرار است کمتر از سه هفته دیگر با کیم جونگ اون دیدار کند. این در حالی است که هنوز بزرگترین سؤالی که درباره این نشست مطرح است، این است که اصلاً آنها چرا میخواهند دیدار کنند.
در این گزارش آمده است: از زمان نشست بیسابقه رو در روی آنها که هشت ماه پیش در سنگاپور برگزار شد، کره شمالی پیشرفت اندکی در کنار گذاشتن تسلیحات هستهای خود داشته است و همچنان هر آنچه میتواند برای فرار از تحریمها انجام میدهد. مذاکرهکننده بلندپایه آمریکا با حکومت کیم جونگ اون اذعان میکند دو طرف هنوز بر سر چگونگی خلع سلاح هستهای یا آنچه آمریکا ممکن است برای راضی کردن کره شمالی پیشنهاد کند، توافق نکردهاند.
این وضع حاکی از آن است که با وجود شمارش معکوس برای برگزاری دومین نشست ترامپ و کیم جونگ اون در هانوی در ۲۷ و ۲۸ فوریه، دو طرف هنوز تا چه حد با یکدیگر اختلاف نظر دارند. این اختلافات بسیاری از منتقدان ترامپ را وادار به بیان این موضوع کرده است که نشست دوم نیز مانند نشست قبلی خواهد بود؛ اجلاسی که نتیجه آن، اتخاذ اصولی مبهم بود که پیشرفت ملموس چندانی نداشته است.
ویپین نارانگ، استاد علوم سیاسی ”مؤسسه فناوری ماساچوست“ گفت: ” با اینکه عالی خواهد بود اگر دو طرف بر سر کند کردن برنامه هستهای کره شمالی در این اجلاس پیشرفت حاصل کنند، اما به احتمال زیاد، در این نشست همه آن گفتگوهای قبلی تکرار میشود. “
بلومبرگ در ادامه نوشت: رویکرد ترامپ درباره این اجلاس، مؤید سبک وی در برگزاری مذاکرات ابتدا در سطح مقامات بلندپایه و سپس در سطح مقامات پایینتر -که به یکی از صفات بارز وی تبدیل شده است- موجب معکوس شدن دیپلماسی دیرینهای شده است که ابتدا مشاوران به توافق میرسیدند و سپس سران برای توافق نهایی حاضر میشدند.
حامیان ترامپ میگویند آمریکا تا همین حالا هم دستاوردهای زیادی کسب کرده است -از جمله تعلیق آزمایشهای موشکی و بازگرداندن بقایای اجساد نظامیان آمریکایی از کره شمالی به وطن- و در ازای آن چیز زیادی نداده است. آنها میگویند امیدواری به دستیابی به توافقی پایدار بسیار بیشتر از سالهای گذشته است.
کره شمالی نیز میتواند به این مباهات کند که ترامپ را وادار به انجام کاری است، یعنی تعلیق برگزاری رزمایش نظامی بزرگ و مشترک با کره جنوبی. ترامپ قبل از اجلاس سنگاپور، بر خلاف توصیه مشاوران بلندپایه خود و متحدان آمریکا یعنی ژاپن و کره جنوبی، با تعلیق برگزاری رزمایشهای سالانه با مشارکت دهها هزار نظامی موافقت کرد. بروس کلینجر، پژوهشگر بلندپایه امور شمال شرق آسیا در ”بنیاد هریتیج“ در واشنگتن گفت: ”این هدیهای است که برای کره شمالی به قوت خود باقی است. اما ما در خلع سلاح هستهای هیچ پیشرفتی حاصل نکردهایم. در واقع آنها به تلاش برای هستهای شدن ادامه میدهند.“
اجلاس سنگاپور، و طرح برگزاری یک اجلاس دیگر، به خودی خود برای کره شمالی پیروزی به شمار میرود. پس از سالها انتقاد از حکومت کره شمالی بر سر پیشینه حقوق بشری این کشور و تولید و توسعه تسلیحات هسته ای، کیم جونگ اون با نزدیک شدن به ترامپ و دولت کره جنوبی مشروعیت جهانی کسب کرد.
ترامپ با تبادل نامههای دوستانه با کیم جونگ اون و توصیف کردن وی به عنوان رهبری که با کنار گذاشتن زرادخانه هستهای میتواند کشورش را به ”یک موتور محرک اقتصادی بزرگ“ تبدیل کند، به تمجید وافر از کیم جونگ اون ادامه میدهد. وی جمعه در توئیتی درباره رهبر کره شمالی گفت: ”او شاید باعث تعجب بعضیها شود، اما مرا متعجب نمیکند، زیرا من او را شناختهام و کاملاً میفهمم تا چه حد توانمند است.“
انتهای پیام/