معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی گفت: حدود ۳۰۰ محدوده معدنی در دستور کار سازمان زمین شناسی قرار دارد که با فعال سازی آن در مناطق محروم کشور شاهد رونق اشتغال و کار برای مردم خواهیم بود

اکتشافات معدنی کشور ناقص و عمق آنها کم است/ فعال سازی ۳۰۰ محدوده معدنی در مناطق محرومعباس گل محمدی، معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان زمین شناسی باتوجه به ماهیت کاری که دارد در دو بخش تولید ثروت و حفظ ثروت پیش قدم است.

وی گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی ایران بیشتر تأکید سازمان زمین شناسی بر تولید داده‌های پایه‌ای زمین شناسی برای کشور بود، چون در ابتدا باید این بخش به انجام برسد، ولی در حدود ۲۰ سال گذشته محوریت موضوع اکتشاف مواد معدنی در دستور کار سازمان زمین شناسی به صورت جدی قرار گرفت.

گل محمدی افزود: با مرور بر سال‌های گذشته متوجه نقص‌های زیادی در زمینه اکتشاف معادن در بخش دولتی و بخش خصوصی چه در معادن بزرگ چه در معادن کوچک می‌شویم، درجه اول اینکه مساحت اکتشاف ما کم است و برای حدود ۷ درصد مساحت کشور تا امروز اکتشاف صورت گرفته است، این در حالی که کشور ایران ظرفیت بسیار بالایی در زمینه اکتشافات معدنی دارد و می‌توان کل مساحت کشور را برای اکتشاف  سرمایه گذاری و هزینه کرد.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی ایران تصریح کرد: مبحث دوم، اکتشافات ناقص است، یعنی عمق اکتشافات ما کم بوده است، در بخش خصوصی که معمولا اعماق اکتشافی نهایتا ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر است، البته شاید نمونه‌های نادر داشته باشیم که کمی بیشتر کار کرده‌اند، اما میانگین همین عدد و شاید کمتر است. در بخش‌های دولتی هم اگر میانگین بگیریم به غیر از موارد دولتی شاید ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر است.


بیشتر بخوانید: واقعی شدن قیمت زغال سنگ موجب جذب سرمایه‌های سرگردان می‌شود


وی اظهار کرد: در حقیقت اکتشافات بزرگ، اکتشافات عمیق است و در چین برزیل، استرالیا و آفریقای جنوبی اگر به آمار‌هایی که وجود دارد توجه کنیم عمق آن شاید دو یا سه برابر اعماقی است که ما در کشور کار می‌کنیم.

گل محمدی در پایان گفت: نقشه‌های مختلف مورد نیاز پایه به خصوص نقشه‌های کاربردی ژئو شیمی اکتشافی، عملیات ژئو فیزیک هوایی برای مباحث اکتشافی در دستور کار است که خروجی آن بالغ بر حدود ۳۰۰ محدوده معدنی مستعد است که این‌ها در دستور کار سازمان زمین شناسی قرار دارد و با فعال سازی آنها که عمدتا در مناطق محروم کشور هستند، شاهد رونق اشتغال و کار برای مردم خواهیم بود و بزرگترین دستاوردی که خواهد داشت توسعه در مناطق کم برخوردار و محروم است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار