کارشناسان با استفاده از مدلهای رایانهای و شبیه سازی شکل گیری زمین در میلیاردها سال پیش دریافتهاند علت اینکه سیاره زمین آب مایع و آب وهوای معتدل دارد به نقش ستارهای بسیار بزرگ در مجاورت منظومه شمسی باز میگردد.
این ستاره با ایجاد عنصرهای رادیواکتیو در سیارههای در حال رشد منظومه شمسی سبب شده است که آب در برخی از آنها از جمله زمین بهوجود بیاید.
پیشتر این نظریه مطرح شده بود که زمین در ابتدا یک جرم غول پیکر سوزان بوده است که به تدریج دمای آن کاهش یافته و خنک شده است.
مطالعات جدید نشان میدهند وجود عناصری رادیواکتیوی، چون اورانیوم در داخل هسته کره زمین سبب گرم ماندن هسته آن پس از چندین دوره یخبندان و کاهش دما شده است.
حدود ۷۵ درصد از حجم سطحی کره زمین را آب اقیانوسها و دریاها تشکیل میدهند. زمین در دنیایی از آب غوطهور است که با توجه سیارههای همسایه کره زمین، چون ناهید یا مریخ منحصربه فرد است.
کارشناسان دانشگاه میشیگان با انجام شبیه سازی رایانهای دریافتهاند ستارههای بزرگی که در منظومه شمسی شکل میگیرد زمانی که به پایان عمرخود نزدیک میشوند به میزان فراوان برخی اجزای رادیواکتیو تشکیل دهنده خود، چون آلومینیوم ۲۶ را آزاد میکنند.
آزاد سازی این عنصرها در سیارههای اطراف ستاره حرارت مازاد به وجود میآورد که سبب تبخیر آب میشود و به این ترتیب از شکل گیری اقیانوسی از یخ درسیاره جلوگیری میکند.
این موضوع سبب شد تا سطح کره زمین دارای آب مایع شود و ثبات در آب وهوای آن ایجاد شود.
به گفته محققان این کشف دانستههای جدیدی درباره نحوه شکل گیری کره زمین به وجود میآورد. همچنین به دانشمندان برای درک و شناسایی احتمالی حیات فراتر ازمنظومه شمسی کمک میکند، زیرا امکان دارد ستارهای خارج از منظومه شمسی درزمان انفجار با آزاد کردن ایزوتوپهای رادیو اکتیو زمینه به وجود آمدن آب و به دنبال آن حیات را به وجود آورده باشد.
وجود عنصر رادیو اکتیو درهسته زمین همچنین نشان میدهد که چرا سطح زمین حالتی سرد ویخبندان مانند برخی دیگر از سیارههای منظومه شمسی ندارد.
منبع:Newatlas
انتهای پیام/
علت ایجاد اقیانوسهای زمینی