به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «نیکولا تسلا» نه تنها در تحقیقات دانشمندان پیش از خود تحول ایجاد کرد بلکه با پیشی گرفتن از دانشمندان زمانش گامی بلند در مسیر پیشرفت علم برداشت. «تسلا» در سال ۱۸۸۴ میلادی برای تحقق آرزوهایش به دیدار «ادیسون» در آمریکا رفت و در ابتدا زیر نظر «توماس ادیسون» مسئول اصلاح طرح جریان مستقیم برق او بود. پس از مدتی، طرح جریان متناوب برق را با «ادیسون» مطرح کرد، اما با مخالفت شدید او مواجه شد. در نتیجه فعالیتهای علمی اش را با حمایت برخی از سرمایه داران زمان خود به صورت مستقل آغاز کرد. پس از مدتی، طرح او توانست طرح جریان مستقیم برق «ادیسون» را شکست بدهد.
تا پیش از قرن بیستم، برق فقط یک کنجکاوی علمی بود و بسیاری از مردم نسبت به کارایی آن تردید داشتند. موفقیت طرح «تسلا» نه تنها نقطه عطفی در جهان بود بلکه او را به رویای کودکی اش یعنی گرفتن برق از آبشار نیاگارا رساند. در ۱۶ نوامبر ۱۸۹۶ میلادی اولین چراغها در یکی از ایالتهای نیویورک روشن و در مدت کوتاهی کل نیویورک برق رسانی شد. تحقیقات «تسلا» در زمینه برق تنها بخشی از نوآوریهایی بود که او را سر زبانها انداخت. او در عمر خود بیش از ۱۱۱ اختراع در آمریکا و ۱۰۰ اختراع در جهان به ثبت رساند و البته عدهای درباره رابطه اش با فرازمینی ها، اسنادی منتشر کردند. هرچند این ادعاها بیشتر شبیه قصه است، اما بهانهای شد تا برخی از اختراعهای بلندپروازانه «تسلا» را با هم مرور کنیم و با ذهن مرموز او بیشتر آشنا شویم.
۱- اشعه مرگ | سلاحی برای پایان جنگ
«تسلا» در سال ۱۹۱۵ میلادی تصمیم به ساخت سلاح قدرتمندی گرفت که بتواند در برابر هر حملهای مقاومت کند. او سالها روی این طرح کار کرد تا در ۱۹۳۴ میلادی اعلام کرد، موفق به ساخت چنین سلاحی شده است. «تسلا» در توضیح سلاحش گفت: «این سلاح میتواند برای همیشه به جنگ پایان دهد و آن را به چیزی مانند دیوار چین تشبیه کرد که میتوانست از مرزهای ملی کشورها حفاظت کند.» روزنامهها سلاح «تسلا» را «اشعه مرگ» یا «اشعه صلح» نامیدند، اما «تسلا» اختراع جدیدش را «تلفورس» خواند. او در طراحی سلاحش از ذرات باردار استفاده کرد که بُردی حدود ۳۰۰ کیلومتر داشت. «تسلا» ادعا کرد از «جی پی مورگان» و چندین کشور مانند انگلستان، یوگسلاوی و آمریکا برای سرمایه گذاری روی سلاحش کمک خواسته است، اما آنها طرحش را جدی نگرفتند. در اواخر عمرش نیز مدعی شد؛ عدهای قصد دزدیدن اسرار سلاح تلفورس را داشتند، اما چیزی پیدا نکردند. «تسلا» برای در امان نگه داشتن تحقیقاتش، بیشتر آنها را روی کاغذ ننوشت. همین مسئله باعث شد که با مرگش در ۱۹۴۳ میلادی، اسرار تلفورس هم بمیرند البته بعضیها میگویند «تسلا» تحقیقاتش را روی کاغذ نوشته بود، اما FBI بعد از مرگ او هنگام جست وجوی اتاقش، دست نوشته هایش را دزدیدند و بسیاری از سلاحهای کنونی را از روی این دست نوشتهها ساخته اند. این ادعاها تاکنون ثابت نشده است.
۲- نوسان ساز | دستگاهی برای شبیه سازی زلزله
«نیکولا تسلا» در ۱۸۹۳ میلادی با استفاده از قدرت بخار یک دستگاه نوسان ساز اختراع کرد. این دستگاه عملکردی مانند زلزله داشت، اما تا مدتها هیچ فردی اطلاعی از وجود آن نداشت. او سالها پس از اختراع خود به خبرنگاران گفت که یک روز وقتی دستگاه نوسان سازش را برای آزمایش روشن کرده، ساختمان محل کارش در نیویورک به لرزه افتاده است. او مدعی شد همان طور که در طول آزمایش، قدرت دستگاه بیشتر میشد، صدای ترک خوردن زمین و دیوارها را شنیده است. «تسلا» گفته است ناگهان همه ماشینهای سنگین محل، شروع به پرواز کردند. او بلافاصله پس از این اتفاق، دستگاه را با یک چکش از بین میبرد. در همین لحظه پلیس و آمبولانس از راه میرسند. «تسلا» از دستیارانش میخواهد، صحبتی از این ماجرا نکنند و به پلیس بگویند این اتفاق فقط یک زمین لرزه بوده است. او پس از اطلاع از عواقب فاجعه بار استفاده گسترده از این اختراع، دیگر حرفی از آن نمیزند. برخی نظریه پردازان معتقدند در پروژههایی مانند هارپ از دستگاه نوسان ساز «تسلا» استفاده شده است. ادعایی که همچون مورد اول هنوز به اثبات نرسیده است.
۳- دوربین ذهن | دستگاهی برای خواندن ذهن
«تسلا» معتقد بود میتوان از اندیشه انسان عکس گرفت. او در ۱۸۹۳ میلادی در آزمایش هایش، از این فکر الهام گرفت. «تسلا» به فکر ساخت ماشین یا دوربینی بود که از افکار و تصورات ذهنی انسان عکس بگیرد و آن را روی یک نمایشگر نشان دهد. او در ۱۹۳۳ میلادی به خبرنگاران گفت که آزمایشها متقاعدش کردند وقتی عملی بدون تفکر آگاهانه در پاسخ به یک محرک انجام شود، تصویری روی شبکیه چشم به وجود میآورد که شاید بتوان آن را با یک وسیله مناسب خواند. او به دنبال ساخت دستگاهی بود که از تصویر شکل گرفته بر شبکیه چشم عکس بگیرد و روی نمایشگر نشان دهد. «تسلا» معتقد بود اگر این اتفاق با موفقیت انجام شود، ذهن همه ما مانند کتابهایی باز است که به راحتی میتوان آن را خواند البته اختراع «تسلا» آن طور که امیدوار بود، کار نکرد و هیچ وقت به واقعیت نپیوست. با وجود این محققان همچنان به دنبال ساخت دستگاهی هستند که «تسلا» آرزویش را داشت. دانشمندان الگوریتمهایی را طراحی کرده اند که میتواند سیگنالهای مغز را تفسیر کند همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیلهای پیچیده ریاضی، شبکیه مصنوعی ساخته اند که تصاویر واقعی را برای ارسال به مغز به امواج الکتریکی تبدیل میکند.
۴- برج واردنکلیف | منبع رایگان و نامحدود برق
«تسلا» در سال ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۲ میلادی با سرمایه گذاری «جی پی مورگان» اقدام به ساخت برج «واردنکلیف» در نیویورک کرد. طرح «تسلا» نمونه اولیه ارتباط بی سیم در جهان بود. مورگان در ابتدا تصور میکرد هدف «تسلا» از ساخت این برج انتقال جهانی برق و اطلاعات است و بابت آن ۱۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری کرد. «تسلا» در توضیح طرح خود گفت: «وقتی ارتباط بی سیم در سراسر جهان پیاده سازی و برقرار شود، زمین به یک مغز بزرگ تبدیل خواهد شد که میتواند در هر لحظه و نقطهای از جهان پاسخ گو باشد.» با وجود این، او هدف بلندپروازانه تری از ارتباط بی سیم در سر داشت. او قصد داشت از رسانا بودن پوسته زمین استفاده کند و به منبعی رایگان و نامحدود از الکتریسیته دست یابد. «تسلا» معتقد بود؛ ساکنان زمین میتوانند با فرو کردن یک میله در زمین به برق مجانی برسند. در صورت تحقق این ایده، وضعیت تامین انرژی در زمین به کلی دگرگون میشد، اما «تسلا» در سال ۱۹۰۶ میلادی این پروژه را رها کرد. برخی ادعا کرده اند این پروژه از جانب ذی نفعان حوزه انرژی متوقف شد و «مورگان» به همین دلیل پس از مدتی از ادامه تامین سرمایه آن منصرف شد.
۵- کشتی هوایی برقی | هواپیمایی بدون نیاز به حمل سوخت
«تسلا» از کودکی مجذوب ایدههایی بود که پرواز انسان را ممکن میکرد. او برای تحقق رویای کودکی اش، دانش مهندسی برق و مکانیک را با هم ترکیب کرد تا هواپیمایی مبتکرانه طراحی کند. «تسلا» پس از شکست طرح برج واردنکلیف در ژوئن ۱۹۱۹ میلادی در مجله «ریکانستراکشن» از مطالعاتش برای ساخت هواپیمایی فوق سبک خبر داد که میتواند هشت مایل بالاتر از سطح زمین پرواز کند. نکته جالب طرح «تسلا» آن جا بود که قصد داشت با استفاده از نیروگاههای برق بی سیم که الگو گرفته شده از پروژه برج واردنکلیف بود، به هواپیما سوخت رسانی کند. با این کار هواپیماها از حمل سوخت بی نیاز میشدند. «تسلا» در توضیح طرح خود گفت: «منبع تغذیه این کشتی هوایی تقریبا نامحدود است، زیرا نیروگاههای برق بی سیم میتوانند با هم در ارتباط باشند و انرژی لازم را به کشتیهای هوایی برسانند.» البته طرح «تسلا» برای ساخت این کشتی هوایی هم بی نتیجه ماند.
بررسی ادعای ارتباط «تسلا» با فرازمینی ها!
به عقیده بسیاری، «تسلا» ذهنی مافوق بشر داشت و نابغهای خلاق بود، اما در مقابل، عدهای به دلیل تفکرات عجیب و مرموزش او را دیوانه میخواندند. «تسلا» در یادداشت هایش از ارتباط تله پاتیک با فرازمینیها گفته است. او گفته تمام ایدهها و اختراع هایش را از فرازمینیها گرفته است. دفترچه یادداشت «تسلا» شامل طرحهای عجیب و بلندپروازانهای است که بسیاری از آنها یا به شکل راز باقی مانده اند یا فراتر از علم فعلی بشر هستند. مدتی قبل در اسناد FBI اطلاعاتی درباره «تسلا» عمومی شد. در این اطلاعات، نامهای خطاب به «مارگارت استرون» وجود داشت که به او ماموریت داده شد، کتابی درباره زندگی نامه «تسلا» بنویسد. در این کتاب آمده است؛ دستیاران «تسلا» مدعی شدند، دستگاه نیمه تمام او را که هدفش برقراری ارتباط با فرازمینیها بود بعد از مرگش تکمیل کردند. آنها در سال ۱۹۵۰ میلادی موفق به برقراری ارتباط با فرازمینیها شدند. فرازمینیها به دستیاران «تسلا» گفتند؛ او از سیاره ونوس آمده و در سال ۱۸۵۶ میلادی به یک خانواده زمینی سپرده شده است! البته به نظر میرسد خود FBI هم این ادعاها را چندان جدی نگرفته است.
منبع : روزنامه خراسان
انتهای پیام/