به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،عباس نژاد معاون نظارت و پایش مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی فارغ از هرگونه مسایل سیاسی و اقتصادی و بر اساس وظیفه ذاتی خود جهت رفع مشکلات زیست محیطی، نظارت علمی، فنی و عملی را بر فعالیتهای واحدهای تولیدی و صنعتی سرلوحه خود قرار داده و شرکت کاوه سودا نیز خارج از این موضوع نمیباشد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر کارشناسان محیط زیست نظارتهای کامل، مستمر و اساسی بر روند فعالیت این شرکت انجام میدهند و مسئولین شرکت نیز بر تعهدات خود مبنی بر صیانت از محیط زیست پایبند بوده و در مواقع لزوم هشدارهای لازم از سوی محیط زیست داده میشود.
عباس نژاد ادامه داد: پساب این شرکت بر اساس طرح اولیه در لاگن ها، رسوب گیری و ترسیب شده و سپس پساب خنثی شده از طریق لوله به محلهای مشخص شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه دریاچه اورمیه هدایت میشود و بر این روند سازمان آب منطقهای نیز نظارت مستمر دارد.
وی افزود: با توجه به بررسیهای کارشناسی صورت گرفته، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی این پساب با پارامترهای فیزیک و شیمیایی دریاچه اورمیه مطابقت نزدیک داشته و به همین علت مجوز انتقال به حاشیه دریاچه صادر شده است.
معاون نظارت و پایش مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: برای جلوگیری از نشت احتمالی پساب، تاکنون تعداد ۶ لاگن از لاگنهای موجود این واحد ایزوله شده و مابقی نیز در دست اقدام است و تا پایان سال ۹۸ تمامی لاگنهای کارخانه کاوه سودا ایزوله خواهند شد.
عباس نژاد افزود: آبهای زیرزمینی اطراف کارخانه 'کاوه سودا' نیز هر سه ماه یک بار توسط سازمان آب منطقهای کنترل میشود و بر اساس آخرین نتایج ارسالی از این سازمان مشکلی در آبهای زیرزمینی مشاهده نشده و تاکنون گزارشی رسمی در خصوص آلودگی آبهای زیرزمینی منطقه وصول نشده است.
وی اضافه کرد: کارشناسان و کارکنان محیط زیست آذربایجان شرقی بر حسب وظایف سازمانی و ایجاد گشتهای پایش شبانه همواره بر فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی و خدماتی نظارت مستمر داشته و با اثبات هرگونه آلایندگی در این واحدها موضوع را وفق ضوابط مورد عمل سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری و برخورد لازم را انجام خواهد داد.
کارخانه کاوه سودای مراغه در سال ۱۳۸۳ با اشتغالزایی یکهزار نفر آغاز به کار کرد تا فراهم کننده بخشی از مواد اولیه کارخانجات تولیدی شیشه، مواد شوینده و سایر واحدها باشد.
این واحد تولیدی مواد شیمیایی در سال ۱۳۸۹ به دلیل تخلفات زیست محیطی و آسیب رسانی به اراضی کشاورزی جنوب آذربایجان شرقی مدتی تعطیل شد.
بر اثر سهل انگاری مسئولان کارخانه کاوه سودا در آن زمان ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بناب و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی مراغه به کلی از بین رفت که شاید تا سالها نتوان خاک این قسمتها را احیا کرد.
مصرف بالای آب و آلودگی زیست محیطی ناشی از فعالیت کارخانه 'کاوه سودا' در روزهای اخیر بار دیگر سوژه رسانههای خبری شد.
منبع :خبرگزاری ایرنا
انتهای پیام/ش