به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، میدان شوش در جنوب پایتخت مکانی امنی برای تجمع و دستفروشی معتادان متجاهر شده است؛ مکانی که این افراد یکدیگر را میشناسند و به افراد غریبه نگاهی مشکوک دارند.
قدم زدن و عبور از حوالی میدان شوش در اواخر شب کمی سخت به نظر میرسد؛ چراکه بسیاری از معتادان در این ساعت در حال خرید و فروش یا مصرف مواد مخدر هستند و دیگر محلی برای گذر افراد عادی نیست.
حوالی ساعت ۱۰ شب یکی از پنجشنبههای سرد زمستان، تعداد دستفروشان، معتادان و ...کمکم در اطراف میدان شوش در حال افزایش است و آنان به پهن کردن بساطشان مشغول هستند.
در میان بساط آنها اجناس مختلفی همچون کفش پاره، گوشی شکسته، پوشاک دست دوم، لوازم جانبی موبایل، بدلیجات و حتی سگهای خانگی دیده میشوند.
خریدار و فروشنده این اجناس کارتن خوابها و معتادان هستند و جالب است بدانید که فروشندگان در حال داد و ستد نه تنها قیمت اجناس را میدهند و چانه میزنند؛ بلکه در همین حال به مصرف شیشه و ... نیز مشغولند.
یکی از دست فروشان فردی حدودا ۲۵ ساله است که فقط یک سیم شارژر و مقداری لباس در بساطش دارد. به بهانه خرید شارژر با او آشنا شدم و در مورد زندگی و موضوعاتی دیگر از او سوالاتی پرسیدم؛ اسم او حسن و فرزند دوم خانواده است.
حسن تمایلی به صحبت کردن درباره زندگی شخصیاش نداشت و تنها وقتی از او پرسیدم که چه مدتی است به دستفروشی مشغول هستی و این جنسها را از کجا میآوری؟ گفت: « تقریبا ۱۰ سال است که دستفروشی میکنم؛ این جنسهارا هم پیدا میکنم و گاهی اوقات هم میپیچونم!»
وقتی از حسن خداحافظی کردم و همچنان در حال قدم زدن در میان بساطهای آخر شب میدان شوش بودم نگاهم به مغازههای اطراف جلب شد و بساطهایی که روبروی این مغازهها پهن بود.
مشخص بود که مغازهداران دل خوشی از این اوضاع ندارند؛ با این حال داخل مغازهای رفتم و به بهانه خرید با صاحب مغازه شروع به صحبت کردم. وقتی درباره اوضاع منطقه و رفت و آمد معتادان از او سوال کردم؛ در جوابم گفت: « سالهاست وضعیت میدان شوش به این منوال است و انتظار رسیدگی بیشتر مسئولان را داریم.»
صاحب مغازه گفت: «اینجا معتادان معلوم نیست چه حالی دارند و چه چیزی مصرف کردهاند و امکان اینکه هر لحظه بلایی سرمان بیاورند وجود دارد و مجبوریم وقتی تقاضا اجناسی را دارند در اختیارشان بگذاریم.»
او ادامه داد: « اگر این کار را نکنیم، امکان دعوا یا شکاندن شیشه مغازههایمان از سوی آنها وجود دارد!.»
در حال خروج از مغازه با خودروی در حال گشت نیروی انتظامی که در میان بساطهای پهنشده در حال تردد بود، روبه رو شدم. شلوغی و هم همه با آمدن ماموران سد معبر شروع شد و از گوشهای به تماشای دستپاچگی و رفت و آمد خریداران و فروشندگانی که تا دقایقی قبل در حال چانه زنی بودند؛ نشستم.
در حوالی میدان ماموران شهرداری در حال انتقال معتادان از جایی به جای دیگرند و با این کار دعوای معتادان و دستفروشان شروع میشود. در این میان برخی از چهرهها مانند کودکانی که مجبور به ماندن در کنار پدر و مادرشان، رفتگرانی که مجبور به عبور از آنجا و بسیاری از رهگذران که جرات رد نشدن ندارند، قابل تامل است.
به هر حال استعمال مواد مخدر در انظار تنها محدود به میدان شوش در شهر تهران نیست و این وضعیت در بسیاری از نقاط مختلف پایتخت مانند اتابک، خاوران، خراسان و... وجود دارد.
این موضوع فقط منتهی به یک شب در تهران نیست و آن را میتوان به عنوان بخشی از واقعیتهای پایتخت به شمار برد، واقعیتی که نباید از آن غافل شد.
گفته میشود تهران ۱۲ هزار معتاد متجاهر دارد و ستاد مبارزه با مواد مخدر علیرغم تمامی اقدامات انجام داده و تلاشهایش مورد نقد رسانهها و ... قرار دارد.
با این حال شهروندان انتظار دارند تا جمعآوری معتادان متجاهر با سرعت بیشتری پیش رود و همه مناطق و خیابانهای تهران بویژه میدان شوش به مکانی امن در دل شب تبدیل شود؛ نه مکانی برای پهن کردن بساط و خرید و فروش سرنگ ایدزی تا پایپ و وافور!
انتهای پیام/
ولی یک معتاد آزادانه در شهر حرکت کنه و امنیت مردم را به خطر بیاندازه.
باید اول از همه اون قاچاق چیان مواد مخدر رو اعدام کرد و تمام مواد فروشها را کشت.