به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از مقامات پیشین و کنونی آمریکا نوشت دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور، روند اجرای برنامه مخفیانهای را که هدف آن خرابکاری در برنامه موشکی ایران است، تسریع کرده است.
در این گزارش آمده است: این برنامه بخشی از کارزار آمریکا برای انزوای اقتصادی ایران و ضربه زدن به بخش نظامی این کشور است. برآورد دقیق میزان موفقیت این برنامه سرّی که هرگز به طور علنی به آن اذعان نشده، غیرممکن است.
به نوشته این روزنامه، بخشی از این برنامه مخفیانه شامل وارد کردن تجهیزات و قطعات نامرغوب و غیراستاندارد به زنجیره تأمین بخش موشکی و هوافضای ایران از طریق اشخاص و شرکتهای ثالث است.
نیویورکتایمز در گزارش اختصاصی خود نوشته است پس از آنکه چند تن از مقامات آمریکایی درباره برنامه مخفیانه دولت ترامپ برای خرابکاری در برنامه موشکی و فضایی ایران با آن گفتگو کردند، برخی مقامات دولتی آمریکا از این روزنامه خواستند برای افشا نشدن این طرح، برخی جزئیات مربوط به هویت شرکتهایی که به ایران قطعات و تجهیزات میفروشند را از گزارش نهایی خود حذف کند.
دولت ترامپ مدعی است که برنامه توسعه بخش هوافضای ایران پوششی برای ساخت موشکهای بالستیک بین قارهای است که بتوان از آنها برای حمل کلاهکهای هستهای استفاده کرد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در اظهاراتی مدعی شده است سکوهای پرتاب ماهواره در ایران دارای فناوریهایی هستند که تقریبا مشابه و قابل جایگزینی با فناوریهایی است که در سکوهای پرتاب موشکهای بالستیک از آنها استفاده میشود.
در بخش دیگری از این گزارش اذعان شده است که این برنامه محرمانه باعث بازدارندگی ایران از آزمایشهای موشکی نشده است و حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران (طی سخنان اخیر خود) بر ادامه این مسیر و توسعه قدرت نظامی ایران کشور تأکید کرد.
طبق گزارش نیویورک تایمز، این برنامه محرمانه بخشی از طرح رو به گسترش ۱۱ سالهای است که از زمان دولت جرج دابلیو بوش، رئیس جمهور اسبق این کشور، آغاز و در دولتهای مختلف آمریکا پیگیری شده است. این گزارش می افزاید تمرکز طرح مزبور بر خرابکاری در دو بخش بوده است: برنامه هستهای و همچنین برنامه موشکی ایران.
در بخش دیگری از گزارش نیویورک تایمز آمده است اجرای این برنامه سرّی در اوایل دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به صورت بسیار فعال دنبال میشده است. اما، تا پیش از سال ۲۰۱۷ میلادی روند اجرای آن کُند شد. در آن زمان پمپئو ریاست آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان جاسوسی سیا) را بر عهده گرفت و منابع (مالی) جدیدی را به این طرح تزریق کرد.
انتهای پیام/