به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی روز چهارشنبه در نشست علمی وقف و حوزههای علمیه که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای تحولی حوزه علمیه خراسان برگزار شد گفت: پیش از پیروزی
انقلاب از سوی حکومت پهلوی قانون اصلاح اراضی اجرایی شد که به موجب آن اراضی از وقف خارج و به ملک شخصی افراد تبدیل شد و در واقع پهلوی اصل وقف را به تاراج گذاشت که بارها مورد اعتراض امام راحل قرار گرفت.
وی افزود: به همین دلیل در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب بر اساس مصوبه شورای انقلاب و توجه ویژه امام خمینی (ره)، قانون اصلاحات اراضی باطل و اراضی وقفی مورد حفاظت قرار گرفت.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: احیای وقف میتواند مسیراحیای تمدن اسلامی را تسهیل و تسریع کند و با ساختار بروکراسی اداری و دیوان سالاری نمیتوان احیای تمدن نوین اسلامی را دنبال کرد.
گنابادی نژاد گفت: وقف در ظاهرامراقتصادی است، اما دارای آثار و هویت اجتماعی، فرهنگی بوده که در ایران اسلامی دارای آثار مذهبی هست و بر هر وقفی اراده معنوی وجود دارد.
وی با اشاره به وقفهای انجام شده به نام امام رضا (ع) در مشهد، افزود: ۷۰ درصد زمینهای مشهد وقف بوده و حوزه علمیه خراسان به عنوان دومین حوزه تاریخ تشیع، موقوفاتی دارد که در میان حوزههای علمیه تا به امروز رتبه نخست را داشته است.
انتهای پیام // ف. ک
وقف دارای هویت فرهنگی، هنری و آثار مذهبی است