به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، نظر افضلی نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی امروز در نشست شورای اداری خراسان جنوبی گفت: اگر زیرساختهای لازم برای سرمایه گذاری در این استان فراهم نشود امکان جذب سرمایه گذار وجود ندارد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان با وجود محرومیتی که دارد توجه خوبی به آن استان میشود، برای دشت سیستان ۸۰۰ میلیون دلار پول گذاشته شد که به خراسان جنوبی نیز باید بودجه بیشتری داده شود زیرا با بودجه قطره چکانی این استان رشد نمیکند.
نظر افضلی گفت: اجرای قانون در خراسان جنوبی شکلی سخت گیرانه و بیش از حد معمول دارد.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: گاهی رعایت بیش از حد قانون ممکن است ایجاد مشکل کند، هرچند این امر نشان دهنده سلامت ما است اما اگر در جایی کمی انحراف از ضوابط به نفع مردم باشد خودش پیشرفت محسوب میشود.
وی گفت:خراسان جنوبی با عقب ماندگی تاریخی روبه رو است و ۲۰ سال نیز از خشکسالی رنج میبرد اقتصاد حاکم بر این منطقه کشاورزی بوده که به دنبال خشکسالیهای چند ساله زندگی مردم تحت تأثیر قرار گرفته است.
نظر افضلی افزود: اقتصاد کشاورزی به نزولات آسمانی بستگی دارد که موجب شده ۳۰ درصد مردم ما در حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه زیر پوشش سازمانهای حمایتی باشند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در بحث زیرساخت نیز خراسان جنوبی محروم است و راههای ۲ بانده این استان با حرکتی بسیار کند در حال اجرا است و یکی از شاخصهای اصلی توسعه راه آهن است و بدون این زیرساخت سرمایه گذار انگیزه سرمایه گذاری پیدا نمیکند.
وی بیان کرد: ۴۰۰ روستا در شهرستانهای نهبندان و سربیشه با تانکر آبرسانی میشود و با اعتبارات قطره چکانی در حوزه آب و فاضلاب ۲۰ سال طول میکشد تا بتوانیم آب شرب این مردم را تأمین کنیم.
نظر افضلی تصریح کرد: سال قبل در بودجه ۱۳۹۷ در بند «و» تبصره یک، خراسان جنوبی به عنوان استان محروم در کنار استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان قرار گرفت و این اقدام خوبی بود که باید در همه شاخصها در این بخش قرار گیرد.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس گفت: از سال ۹۱ تا ۹۵ هفت هزار نفر از نهبندان مهاجرت کردند و یا در روستای زیدر این شهرستان ۱۰۰ نفر از جوانان آنجا به استان یزد مهاجرت کردند.
وی افزود: مرز خراسان جنوبی ظرفیت عظیمی است و چهار بازارچه مرزی در استان داریم که در حال حاضر یک بازارچه فعال است و سطح درآمدی آن بازارچه نیز به مرکز کشور تزریق شده و به این منطقه برگشت نمیکند.
نظر افضلی اظهار کرد: نگاه استقرار مردم در این منطقه از شرق کشور باید نگاهی امنیتی باشد ممکن است ایجاد جاده و برق رسانی به یک روستای مرزی توجیه اقتصادی نداشته باشد اما مردم این روستاها دیده بانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس یادآور شد: استقرار جمعیت در شرق کشور موضوعی امنیتی است هرچند این استان به برکت فرهنگ غنی مردم این خطه استانی امن است اما این امنیت نباید موجب بی توجهی مرکز و دولت مردان به این استان شود.
وی با اشاره به حادثه اخیر شهادت مرزبانان و رزمندگان غیور اسلام توسط کوردلان در شرق کشور گفت: این اقدام تروریستی که توسط تکفیریها و مزدوران سرویسهای اطلاعاتی وابسته به نظام سلطه انجام شد نشانه ضعف استکبار جهانی در مقابل ملت ایران است.
انتهای پیام/غ