مسجد شیخ لطف الله یکی از شاهکار‌های معماری و کاشی کاری قرن ۱۱ هجری است که است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شده است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسجد شیخ لطف الله در ضلع شرقی میدان نقش جهان، مقابل عمارت عالی قاپو و در همسایگی مسجد امام اصفهان واقع شده است.


بیشتربخوانید: با قدیمی‌ترین مسجد ایران آشنا شوید + تصاویر


مسجد شیخ لطف الله را بیشتر بشناسید + تصاویر

مسجد شیخ لطف الله به فرمان شاه عباس اول صفوی در مدت هجده سال بنا شد که در دوران صفویه آن را مسجد صدر و فتح الله نیز می‌نامیدند.

مسجد شیخ لطف الله از اماکن تاریخی بسیار مشهوری است که تزیینات کاشی کاری آن در داخل ازاره‌ها به بالا همه از کاشی‌های معرق و داخل و خارج گنبد آن که جزو زیباترین گنبد‌های جهان است از کاشی‌های معرق نفیس پوشیده شده است.

شیخ لطف الله از علمای بزرگ شیعه “جبل عامل” یعنی لبنان امروزی بوده که به دعوت شاه عباس اول به اصفهان نقل مکان کرده و این مسجد برای تدریس و نمازگذاری و در تجلیل از وی ساخته شده است.

استفاده از نور طبیعی و رنگ‌های زیبا از جمله ویژگی‌های چشمگیر این بناست.

در ورودی مسجد به صورت دو لنگه است که از چوب چنار یکپارچه ساخته شده اند و پس از گذشت چهارصد سال هنوز پابرجا هستند.

مسجد شیخ لطف الله را بیشتر بشناسید + تصاویر

این مسجد به علت اینکه نه دارای مناره است و نه دارای شبستان ورودی (حیاط) و همچنین ورودی آن پله می‌خورد، غیر طبیعی است.

گفته می‌شود، این مسجد جهت استفاده همسران شاه عباس بنا شده است و به همین دلیل این بنا فاقد مناره (جهت اذان گفتن) است.

گنبد کم ارتفاع این مسجد از خطوط اسلیمی تشکیل شده است که به طرز باشکوهی بر زمینه خاکی رنگ گنبد گسترده شد، هماهنگی بی نظیری را در نقش و طرح و رنگ به نمایش می‌گذارد.

دیوار‌های مسجد شیخ لطف اله برای تحمل سنگینی و فشار گنبد قطور ساخته شده ‏اند و به طوری که آن را از قسمت پنجره ‏ها اندازه گرفته ‏اند به یک متر و هفتاد سانتیمتر و در قسمت‌های اصلی به پیش از دو متر هم می ‏رسد.

کف این مسجد از سطح میدان بالاتر است و در ساختمان و تزئین اژدر‌های سردر و جلوخان و همچنین سکو‌های طرفین سردر، مرمر‌های بسیار خوب به کار رفته و بقیه قسمت‌های جلوخان و سر در با کاشی‌های خشتی الوان و معرق زینت یافته ‏اند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

گردشی تاریخی در مسجد شیخ لطف الله 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.