زارع گفت: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در عمق‌های مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشت‌های کشور موجود است.

۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد/تجهیز یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاریعباس زارع مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در کشور موجود است، اظهار کرد: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در عمق‌های مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشت‌های کشور موجود است که در برنامه تعادل بخشی وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو این موضوع باید ساماندهی و تعیین تکلیف شود.

وی افزود: طبق قانون برنامه ششم، ۸۵ درصد هزینه اجرای سامانه‌های نوین آبیاری توسط دولت و ۱۵ درصد توسط بهره برداران پرداخت می‌شود که با توجه به نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت لوازم و تجهیزات، سهم کشاورزان افزایش پیدا کرده است.

زارع آبیاری هوشمند را یکی از پروژه‌های اصلی کشاورزی هوشمند اعلام کرد و گفت: هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری در سال ۹۷ و سال آتی از جمله اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی به شمار می‌رود که به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی با فناوری اطلاعات تفاهم‌نامه‌ای در خصوص کشاورزی هوشمند امضا کردند که به این ترتیب آب مورد نظر گیاه در زمان و محل مورد نیاز با سیستم‌های نوین آبیاری تامین می‌شود.


بیشتر بخوانید: بهره‌وری ۶ درصدی آب در بخش کشاورزی/ سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه نوین آبیاری تجهیز می‌شود


تجهیز بیش از یک میلیون هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاری/ ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی در کشور وجود دارد

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی زیر شبکه مدرن و سد‌ها به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند.

وی با اشاره به اینکه ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی و ۳ میلیون و ۲۰۰ هکتار اراضی مدرن زیر شبکه در کشور موجود است، بیان کرد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار از اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی شبکه مدرن به سامانه‌های نوین تجهیز شدند که این امر بیانگر آن است که به طور متوسط ۲۲ درصد اراضی آبی در کشور به سامانه نوین مجهز هستند.

زارع در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه بخش محدودی از اراضی به سامانه‌های نوین مجهز هستند، بنابراین راه درازی پیش رو داریم که با حمایت از پروژه‌ها و مشارکت صد درصدی بهره برداران می‌توانیم مابقی منابع آب و خاک را که اجازه می‌دهد به سامانه‌های نوین جهت افزایش بهره دری تجهیز کنیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار