همکاری های ایران و روسیه براساس منافع متقابل درحال گسترش استمشاور رئیس جمهوری روسیه در امور همگرایی اقتصادی منطقه ای اعلام کرد: همکاری های دو کشور بر اساس اصول منافع متقابل، حسن همجواری و با رعایت معیارهای بین المللی با موفقیت در حال توسعه است.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  «سرگئی گلازیف»  مشاور رئیس جمهوری روسیه در مسکو با بیان این مطلب افزود: ایران شریکی تاریخی و مهم برای روسیه است و نه تنها با روسیه بلکه با کل اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکاری دارد و رایزنی‌ها در خصوص ایجاد محدوده آزاد تجاری با ایران ادامه دارد.

به اعتقاد وی، اقتصاد ایران با موفقیت اقتصاد کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا را تکمیل می‌کند و به همین دلیل روسیه شکی ندارد که مبادلات بازرگانی با ایران در آینده نزدیک بیش از پیش توسعه خواهد یافت.

عضو آکادمی علوم روسیه این را هم گفت که تهران و مسکو با روی آوردن به تجارت با ارز‌های ملی از وابستگی به کشور‌های ثالث خارج خواهند شد.

گلازیف در واکنش به سطح پایین همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه برخلاف سطح بالای همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی هم گفت: این مساله به ساختار‌های بازرگانی دو کشور بر می‌گردد که بر بازار‌های هیدروکربنی تمرکز کرده اند و از طرفی نیازی به استفاده از نفت و گاز صادراتی یکدیگر ندارند.

وی ادامه داد: متاسفانه روسیه بطور قابل توجهی صادرات کالا‌های با ارزش افزوده بالا را کاهش داده است ضمن اینکه در دهه ۹۰ میلادی بازار داخلی روسیه به سمت واردات کالا از کشور‌های اتحادیه اروپا حرکت کرده بود.

مشاور رئیس جمهوری روسیه افزود:، اما امروز وضعیت با سرعت در حال تغییر است و روسیه به بازار کالا‌ها و فرآورده‌ها باز می‌گردد و اقتصاد کشور ما هر روز متنوع‌تر از قبل می‌شود.

وی گفت: ما همچنین در حال گسترش حوزه جغرافیایی واردات کشور خود هستیم و اتحادیه اروپا دیگر اصلی‌ترین شریک اقتصادی مسکو محسوب نمی‌شود بلکه این چینی‌ها هستند که این جایگاه را به خود اختصاص داده اند.

گلازیف توسعه و رشد کشور‌های آسیای جنوب شرقی را یکی از عوامل توسعه اقتصادی جهان خواند و گفت: این مساله به توسعه همکاری‌های بازرگانی سودمند با ایران هم کمک می‌کند.

به گفته وی، آمریکا علیه روسیه، ایران و کل جهان جنگ هیبریدی راه انداخته است و شاهد هستیم که قوانین بین المللی قربانی اصلی این اقدامات هستند.

وی افزود: آمریکا عملا سیستم قوانین بین المللی در جهان را نابود کرده است و تلاش دارد وضعیت در آن بخش از اقتصاد جهان که تحت کنترل این کشور نیست، به هرج و مرج کشیده شود.

مشاور رئیس جمهوری روسیه ادامه داد: برای اینکه خصومت طلبی و دشمنی آمریکا را متوقف کنیم باید به اطلاع آن‌ها برسانیم که ائتلاف ما در چارچوب مشارکت بزرگ اوراسیایی احتیاجی به آن‌ها ندارد و ما نیازی به دلار، فناوری و کالا‌های آمریکایی نداریم.

به گفته وی، اگر چنین ائتلافی شکل بگیرد در آن صورت می‌توان امیدوار بود که بدخواهان مهار شوند ضمن اینکه آمریکا به طور سنتی فقط زبان زور را درک می‌کند و تلاش دارد هژمونی (نظام سلطه) خود را بر جهان تحمیل کنند.


بیشتر بخوانید:ائتلاف ضد تهران برای مسکو قابل قبول نیست / مخالفان در غرب به دنبال ایجاد شکاف در روابط ایران و روسیه


عضو آکادمی علوم روسیه معتقد است که از آنجا که آمریکایی‌ها موفق نمی‌شوند به اهداف خود دست پیدا کنند هر روز به اقدامات بیشتری علیه ما (ایران و روسیه) دست خواهند زد، از این رو در راه رسیدن به اهداف ریسک بیشتری وجود دارد چرا که خصومت آمریکا تشدید می‌شود.

وی با خطرناک خواندن چنین وضعیتی در جهان اظهار داشت: ما نیاز به تشکیل ساختار‌های مالی جدید در اوراسیا داریم و باید از وابستگی به دلار بکاهیم و به تجارت با ارز‌های ملی روی آوریم و سیستم همکاری خود را داشته باشیم.

گفتنی است، از آبان ماه سال جاری آمریکا با هدف تحت فشار قرار دادن ملت ایران، تحریم‌های یک جانبه‌ای را برخلاف موازین و معیار‌های بین المللی به اجرا درآورد، اما موفق به ناامیدکردن ملت ایران نشد.

بسیاری از صاحبنظران در روسیه معتقدند که آمریکا ممکن است چنین رویه‌ای را نیز علیه روسیه به کار بگیرد از این رو این کشور نیز باید آماده شرایط در صورت خارج شدن از سیستم نقل و انتقال بانکی موسوم به سوئیفت باشد.

روس‌ها در همین راستا در حال راه اندازی سیستم نقل و انتقال بانکی ویژه خود هستند تا در روز مبادا بتوانند از اقتصاد خود در مقابل اقدامات یک جانبه آمریکا حمایت کنند.

این کشور در هفته‌های اخیر نیز طرح اینترنت مستقل خود را کلید زده است هر چند که این طرح هنوز در دومای روسیه در حال بحث و تبادل نظر است، اما اکثر کارشناسان پیش بینی می‌کنند بزودی طرح اینترنت ملی روسیه نیز تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.
در خصوص اتحادیه اقتصادی اوراسیا (Eurasian Economic Union) که از جامعه اقتصادی اوراسیا ریشه می‌گیرد باید گفت که این اتحادیه در سال ۲۰۱۵ با امضای بلاروس، قزاقستان و روسیه آغاز به کار کرد.

قرقیزستان و ارمنستان هم اندکی بعد در همین سال به عضویت کامل این اتحادیه درآمدند.ایران در اردیبهشت ماه سال گذشته توافقنامه ایجاد محدوده آزاد تجاری با این اتحادیه امضا کرد و این توافقنامه اکنون توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی برای تصویب احتمالی است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

اظهارات مشاور ولادیمیر پوتین درباره روابط ایران و روسیه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
نه شرقی نه غربی