به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه گندم حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، پروتئین، منیزیم، منگنز، مس، اسیدفولیک، فولاد، سلنیوم، اسیداستارک، اسیدلینولئیک، اسید چرب امگا ۳ و ۶ و ... است.
برای بررسی خواص جوانه گندم و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه گندم گفت: جوانه گندم دارای انواع املاح معدنی و ویتامینها از جمله A، B، E و C است و تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
وی افزود: مصرف جوانه گندم موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود، همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند؛ لذا برای افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: تضمین سلامت پوست و مو با شربت زردآلو
عظمایی بیان کرد: این جوانه تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص جوانه گندم میتوان به تقویت دستگاه گوارش، تقویت بینایی، تقویت سیستم قلبی عروقی و بهبود کیفیت خواب اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: مصرف این جوانه تاثیر چشمگیری در افزایش شانس باروری دارد.
وی گفت: جوانه گندم قند، فشار و چربی خون را تنظیم میکند و با افزایش اکسیژن رسانی به بدن از ایجاد لخته خون در رگها جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این جوانه دارای یک خاصیت جالب است؛ یعنی به طور همزمان برای چاقی و لاغری مناسب است.
عظمایی افزود: اگر این جوانه ۱۰ دقیقه قبل از غذا به همراه ماست یا سالاد کاهو و مقداری شوید و زیره مصرف شود، موجب کنترل اشتها، چربی سوزی و در نتیجه لاغری میشود و اگر به همراه ماست یا سالاد و ۱۰ دقیقه بعد از غذا مصرف شود موجب چاقی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: شربتی برای دفع سنگ کلیه/ چگونه درد مفاصل را درمان کنیم؟
وی بیان کرد: فیبر موجود در جوانه گندم موجب بهبود عملکرد رودهها، هضم آسان غذا و رفع یبوست میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: جوانه گندم به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها و تومورها میشود.
عظمایی اظهار کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: افرادی که حساسیت گلوتنی یا آلرژی دارند از مصرف جوانه گندم اجتناب کنند. همچنین نباید در مصرف این جوانه زیادهروی شود.
-جوانهها را ابتدا خشک و سپس آسیاب میکنیم.
-جوانه آسیاب شده را با ماست مخلوط میکنیم و به صورت خمیر درمیآوریم.
-ماسک را به صورت میزنیم و پس از ۱۰ دقیقه میشوییم.
-گندم ۲۵۰ گرم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این جوانه ابتدا گندم را کاملا پاک میکنیم.
-سپس گندم را در آب خیس میکنیم.
-به مدت ۲ روز چندین بار آب آن را عوض میکنیم.
-بعد از ۲ روز در آبکش میریزیم، یک پارچه نمدار روی آن میاندازیم و در یک جای خنک قرار میدهیم.
-هر روز پارچه را با آبپاش خیس میکنیم که نمدار بماند.
-هنگامی که گندم در حدود ۵ میلیمتر جوانه زد آماده است، بنابراین آن را داخل یخچال قرار میدهیم.
انتهای پیام/