هدایت فهمی معاون مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به استفاده از آبهای ژرف در کشور اظهار کرد: یک چاه اکتشافی برای شناسایی ظرفیت آب ژرف در سیستان حفر شده است و با بررسیهای صورت گرفته میزان شوری آن ۲۵ هزار میکروموس اندازهگیری شد که این اندازه از شوری مناسب شرب نیست.
معاون مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: تحقیقات و بررسی تفضیلی در مورد آب ژرف به منظور کشف آب شیرین در دست اجراست و در صورت به نتیجه رسیدن به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تشدید مشکلات مالی وزارت نیرو با اجرای توافق پاریس
وی افزود: در صورت اکتشاف آب شیرین با رعایت مسائل زیست محیطی و اقتصادی نسبت به استفاده از این منابع برای تأمین آب شرب اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
فهمی ادامه داد: برخی در شبکههای اجتماعی در خصوص آبهای ژرف با نشر اخبار کذب و خلاف واقعیت، فضای غیر واقعی را برای مردم و مسئولان کشور ایجاد کردهاند، این فضای مسموم باعث گمراهی اذهان عمومی میشود و بهتر است که مردم اطلاعات دقیق آبهای ژرف را از وزارت نیرو دنبال کنند.
وی با اشاره به تجربیات سایر کشورها در استفاده از آب ژرف گفت: در کشورهای لیبی و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان از منابع آب ژرف برای کشاورزی استفاده شده است، اما با بررسی عواقب و تأثیر منفی آن استفاده از این منابع را متوقف کردهاند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: آبهای فسیلی در طی قرون و اعصار شکل گرفته است و این آبها تجدیدناپذیرند و در صورت شیرین بودن آن باید به برای آیندگان این امانت را حفظ کرد.
فهمی در پایان گفت: ممکن است آبهای گسلی از مناطق دور دست و حوزههای اطراف، در لایههای زمین تجمیع شده باشد، قطعا با رعایت مسائل زیست محیطی و اقتصادی برنامه ریزی برای استفاده از آن صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/