مهدی صالحیار گفت: نمایش «سوگلین» برگرفته از سنت‌ها و باور‌های مردم مناطق آذربایجان است.

ذمهدی صالحیار نویسنده و کارگردان نمایش بخش خیابانی "سوگلین"، در خصوص این نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  نمایش "سوگلین" برگرفته از آیین و سنت خیلی کهن است که در مناطق جنوبی آذربایجان و در نزدیکی شهرهای زنجان و همدان دیده شده است. این نمایش مربوط به کم شدن آب قنات‌ها و چاه‌ها در روستاها بوده؛ در آن زمان‌ باور مردم بر این اساس بوده که زمانی که آب چاه و قنات‌ها پایین می‌آید، یک خانم پاکدامن و بیوه را (که همسر ندارد) به عقد آب در می‌آوردند که این عقد باعث زایش آب در چاه‌ها می‌شد و آب دوباره به قنات‌ها باز می‌گردد.

صالحیار با اشاره به باور و آیین مردم ادامه داد: من یک شکل داستانی برای این کار طراحی کردم و در مقطع کارشناسی ارشد در این مورد پژوهش کردم. البته یکسری داستان نیز به آن اضافه و در نهایت نمایش را در قالب یک کار خیابانی به جشنواره تئاتر فجر آوردم.

کارگردان نمایش "سوگلین" در خصوص استقبال مخاطبان از نمایش در محوطه خانه هنرمندان گفت: این نمایش در اواسط هفته در محوطه خانه هنرمندان اجرا شد. سردی هوا سبب کاهش رهگذران شده بود ولی از آن جایی که اجرای این نمایش یک سری حرکات و موسیقی زنده داشت سبب شد تا در حین اجرا تماشاگران بسیاری را به خود جذب کند.

صالحیار در خصوص انتخاب بازیگران نمایش "سوگلین" گفت: ما گروه ثابتی در شهر تبریز داریم که بخشی از این گروه را هنرمندان مسلط به حرکات آکروباتیک که سن کمی نیز دارند، تشکیل می‌دهند. بخش دیگر را بازیگران مسلط به حرکات تکنیک و دیالوگ که پایه‌های اصلی گروه هستند و گاهی ممکن است یک یا دو بازیگر در کارها تغییر کند.

صالحیار با اشاره به این که نمایش "سوگلین" از تولیدات تازه جشنواره تئاتر فجر است، بیان کرد: این نمایش در شهر تبریز اجرا شده ولی پیش از این درجشنواره دیگری شرکت نکرده است. ما این نمایش را در اردیبهشت سال 97 و بدون هدف برای شرکت در جشنواره‌ها آغاز کردیم و با حدود 25 جلسه این نمایش را برای جشنواره تئاتر فجر آماده کردیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار