به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محققان پژوهشکده خلیج فارس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در مطالعهای بر روی جوجه کباب و کباب کوبیده تولید شده در برخی از رستورانهای شهر بوشهر متوجه وجود برخی از ترکیبات آروماتیک حلقوی شدند که در زمان پخت این کبابها تولید میشود.
نتیجه این پژوهشها نشان میدهد این نوع ترکیبات سازمان بهداشت جهانی جزء مواد جهش زا و سرطان زا معرفی شده است.
این محققان میگویند، با توجه به نوع پخت کبابهای ایرانی که شعله از زیر داده میشود در اغلب این کبابها ترکیبات سمی مشاهده شده و این مطالعه نشان داد که مهمترین ترکیب سمی بنزوپایرن در اغلب این نمونههای کباب وجود دارد.
محققان توصیه کردند که حرارت برای پخت از شعله به تابشی یا غیرمستقیم تغییر یابد و منبع حرارت بهجای پایین در بالا تعبیه شود تا در هنگام ریزش چربی فرایند سوختن و تولید این ترکیبات خطرناک اتفاق نیفتد.
انتهای پیام/ک