آرش نجفی رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به استراتژی و تصمیمات وزارت نیرو اظهار کرد: رویکردهای وزارت نیرو مقطعی و بدون بررسی جوانب و محیا کردن شرایط اعمال می شود، اگر در پی ایجاد یک اتفاق موثر هستیم به یک استراتژی بلند مدت با عزم ملی احتیاج داریم.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینکه سه ماه از سال کمبود برق در کشور داریم و حداقل ۲ برابر نیاز سال آینده با کمبود برق مواجه خواهیم بود تصریح کرد: با توجه به رشد مصرف سال آینده با ۸ هزار مگاوات کمبود برق مواجه خواهیم بود، باید تجهیزات و دستگاههای مصرفی برق را مدیریت کنیم.
بیشتر بخوانید: برنامه ریزی برای تولید پایدار نیروگاههای وابسته به بنیاد مستضعفان در سال ۹۸
وی افزود: باید با ارائه یکسری از مشوقها ساعات کار برخی از مشاغل پرمصرف مانند خشکشوییها را از ظهر به شب تغییر داد.
نجفی با اشاره به استفاده از کنتورهای هوشمند بیان کرد: استفاده از کنتورهای هوشمند و افزایش تعرفه برق در زمان پیک مصرف میتواند مشترکان را به سمت مدیریت مصرف سوق دهد، به طور نمونه در صورت نصب کنتورهای هوشمند میتوان مشترکان را به استفاده از وسایل پر مصرف مانند لباسشویی در زمان خارج از پیک مصرف ترغیب کرد و در عوض قیمت برق در ساعات غیر پیک را کاهش داد.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس در کشور بیان کرد: حمایت وزارت نیرو و دولت از ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس گازی اقدامی مثبتی برای تامین برق در کشور است، که در کنار کاهش تلفات برق میتواند با تامین انرژی مورد نیاز در زمان پیک مصرف بخشی از بار شبکه را تامین کند.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو تصریح کرد: باید یک استراتژی بزرگ و کلان در سطح وزارت نیرو طراحی شود که متاسفانه تا کنون در این وزارت خانه برنامه مدون و کلانی برای مقابله با خاموشی دیده نشده است همه مقطعی و کوتاه مدت است با ورود یک مدیر و خروج آن، طرح متوقف میشود که اثرات منفی آن را در سرمایه گذاری بخش خصوصی میتوان مشاهده کرد.
به گفته وی؛ سیاستهای غلط وزارت نیرو را میتوان در واگذاری بازار برق عراق به عربستان به وضوح دید.
نجفی در پایان گفت: رویکرد مدیریت مصرف با خاموشیهای گسترده نشان از عدم موفقیت وزارت نیروست که نارضایتی مردم را به همراه داشته است.
انتهای پیام/