در پی راه‌اندازی کودتا توسط آمریکا در ونزوئلا، هزاران اکانت حامی دولت مشروع ونزوئلا و مادورو توسط توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی مسدود شد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اوضاع کشور ونزوئلا چند روز پس از آغاز دور جدید ریاست‌جمهوری نیکلاس مادورو، بسیار پرتنش است، تنش‌های سیاسی مدتهاست در ونزوئلا ادامه دارد. مخالفان داخلی با حمایت واشنگتن و متحدانش ماه‌هاست به بهانه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی دولت چپگرای مادورو را به چالش کشیده و درصدد سرنگونی وی هستند.

با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری مادورو، مخالفان وی در ونزوئلا و در صدر آنها گوایدو اعلام کردند ریاست‌جمهوری مادورو و دولت مشروع وی را به‌ رسمیت نمی‌شناسند. با افزایش تنش‌های داخلی و بحران سیاسی در ونزوئلا بار دیگر بستر مناسبی برای مداخله‌جویی‌های خارجی فراهم شده و واشنگتن در صدر مخالفان دولت ونزوئلا اعلام کرد که مادورو و دور دوم دولت وی را به رسمیت نمی‌شناسد. در واقع ترامپ از آغاز دوره ریاست‌جمهوری خود، به طور پیوسته تحریم‌های اقتصادی علیه ونزوئلا را افزایش داده و ضمن محکوم کردن دولت مشروع و قانونی مادورو، مردم ونزوئلا را نیز به نافرمانی و شورش علیه دولتشان دعوت می‌کرد.

دولت آمریکا برای تحقق اهداف خود در کشورهای مورد نظرش به خصوص کشورهای مخالف با سیاسیت‌های لیبرالیسم و سرمایه‌دارانه آمریکا و غرب از هیچ فشاری دریغ نمی‌کند. یکی از اقداماتی در ماجرای کودتای ونزوئلا رخ داد، نقش و اهمیت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برای پیشبرد اهداف سیاست‌های کثیف آمریکا بود. تا حدی که صاحبان شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک, اکانت‌ها و مطالب حمایتی از دولت مشروع و قانونی مادورو را به صورت آشکار حذف و مسدود می‌کردند، در صورتی که از جریان‌های مخالف حمایت می‌کردند.

 سیدعلیرضا آل‌داود پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص اظهار کرد: حذف اکانت‌های منتقد و مخالف با نظام لیبرالیسم در سال ۹۷ بار سوم یا چهارم است که اتفاق می‌افتد. این اقدام بار اول در توییتر اتفاق افتاد، بار دوم یوتیوب اکانت‌های مرتبط با سازمان صداوسیمای ایران را مسدود کرد و در بار سوم که اخیراً اتفاق افتاد، توییتر و فیس بوک به صورت همزمان حدود دو هزار اکانت منتقد سرمایه‌داری و اقتصاد سرمایه‌داری و تفکر لیبرالیسم را حذف کردند.

فعالیت آزادنه گروه‌های تروریستی در توییتر و فیسبوک

این پژوهشگر فضای مجازی ادامه داد: ما سال‌های قبل هم شاهد بودیم که این شبکه‌های اجتماعی اکانت‌های پرس تی‌وی و العالم را حذف کردند. کشور‌هایی که در دنیا دایه‌دار حقوق بشر و آزادی بیان هستند و ادعای حقوق بشر دارند، به محض اینکه چیزی مخالف ارزش‌هایشان در بستری که در اختیار خودشان قرار دارد، بیان کنید، به راحتی اکانت‌های شما را مسدود و ساسپند می‌کنند و دسترسی‌های شما را می‌بندند. اما همزمان با اینکه اکانت‌های منتقد را مسدود می‌کنند، از حدود ۱۷۰۰ اکانت گروه‌های تروریستی و متعلق به منافقین و گرو‌هایی که در تروریست بودنشان در سطح دنیا هیچ شک و شبه‌ای نیست را تقویت می‌کنند و از آن‌ها حمایت می‌کنند و به آن‌ها اجازه‌ ساخت ربات و دیگر امکانات این شبکه‌های اجتماعی داده می‌شود.

مسدودسازی اکانت های حامی دولت ونزوئلا برگ دیگری از آزادی بیان آمریکایی!

تکرار استفاده ابزاری از توییتر و فیسبوک در فتنه ۸۸ با مسدودسازی اکانت‌های حامی دولت ونزوئلا

آل‌داود در رابطه با شباهت استراتژی آمریکا در کودتای ونزوئلا به فتنه‌ی ۸۸ در ایران گفت: چیزی که در ونزوئلا در حال اتفاق افتادن است، دقیقاً همان استراتژی‌ای است که در سال ۸۸ توسط توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی در ایران صورت گرفت. در فتنه‌ ۸۸ جردکوهن از وزارت امور خارجه‌ آمریکا، در زمانی که هیلاری کیلینتون وظیفه‌ این وزارتخانه را به عهده داشت، با جک دوروسی مدیرعامل و سازنده‌ توییتر ارتباط گرفت و اجازه نداد توییتر به علت تعمیراتی که جک دروسی قصد انجام آن را داشت، برای چند ساعت تعطیل شود. چراکه آن زمان موقع اغتشاشات فتنه‌ سال ۸۸ در ایران بود و از آنجایی که این شبکه‌ اجتماعی از اهمیت بالایی برای آمریکا برخوردار بود، آن‌ها با پرداخت هزینه سنگینی به توییتر، مانع انجام این تعمیرات و تعطیل شدن توییتر شدند.

وی در همین خصوص ادامه داد: دقیقاً همین استراتژی در انقلاب رنگی که در ونزوئلا در حال انجام است، تکرار شد. در ونزوئلا از زمانی که گرو‌های مورد حمایت آمریکا ادعای تقلب در انتخابات کردند و انتخابات مشروع و قانونی خود را غیرقبول دانستند؛ به صورت گسترده در شبکه‌های اجتماعی نه تنها توییتر و فیسبوک بلکه در دیگر شبکه‌های اجتماعی و حتی سرویس‌های ویدئویی، ویدئوی‌های مربوط به جریان فعلی که در ونزوئلا حاکم است، حذف و معلق می‌شود و ما شاهد یک کودتای تمام عیار در ونزوئلا هستیم؛ همانطوری که در سال ۸۸ و بعد از انتخابات ریاست جمهوری این پروژه را در ایران پیاده کردند، در این ماجرا تعداد زیادی اکانت مسدود و معلق شد. به طوری که گفته می‌شود بیش از ۵۰۰۰ اکانت، از اکانت‌های اصلی حامی دولت مشروع ونزوئلا توسط شبکه‌های اجتماعی وحتی سامانه‌های ویدئویی حذف و مسدود شدند.

این پژوهشگر فضای مجازی همچنین افزود: در زمان اغتشاشات ونزوئلا ما برای اینکه بتوانیم به بعضی از دوستانمان در ونزوئلا کمک کنیم، تلاش‌های زیادی انجام دادیم، چراکه کشور ونزوئلا در مسائل بین‌المللی یک کشور نزدیک به ایران است و جریان حاکم در ونزوئلا در حال مقابله و مبارزه با جریان امپریالیسم است. در این ماجرا صفحاتی که در حمایت از دولت مادرو ساخته شده بود، حتی اگر به زبان‌های دیگری هم فعالیت داشتند، تحت این حرکت خصمانه‌ی توییتر و فیسبوک قرار گرفتند. یعنی شما فقط کافی بود از هشتگ حمایتی ونزوئلا استفاده کنید، توییتر اکانت‌هایی که این هشتگ را در توییت‌های خود به کار برده بودند، شناسایی می‌کرد و همه‌ آن‌ها را مسدود و ساسپند می‌کرد.  نکته‌ جالب ماجرا آنجایی بود که حتی اگر شما به زبان فارسی توییتی را با هشتگ انگلیسی حمایتی ونزوئلا منتشر می‌کردید، اکانت شما مسدود می‌شد.

انتشار توییت‌ها و هشتگ‌هایی با اکانت‌های فیک، ربات‌ها و سرویس‌های پخش محتوا توسط منافقین

وی در رابطه با نقش منافقین و لشگر اکانت های فیکشان در این جریانات گفت: هنگام وقوع این اتفاقات و ایجاد کودتا در کشور ونزوئلا، چند هشتگ مخالف دولت مادورو به زبان فارسی در توییتر ایجاد شد که با دنبال کردن این هشتگ‌ها مشاهده کردیم که این توییت‌ها از آلبانی و عربستان که عمدتاً گروه‌های تروریستی و منافقین تحت حمایت عربستان، امارات و آمریکا مشغول فعالیت هستند، ساخته و منتشر شده است. تعدادی از توییت‌های این هشتگ‌ها با اکانت‌هایی که توسط انسان‌ها اداره می‌شود، منتشر شده بود و قسمت اعظمی از این محتوا‌ها با اکانت‌های فیک، ربات‌ها و سرویس‌های پخش محتوا در توییتر و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود. نقض آشکار آزادی بیان بار‌ها و بار‌ها در توییتر، فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی توسط کشور‌های مدافع حقوق بشر و آزادی بیان مشاهده شده است.

گزارش از :معصومه شیری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.