محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امروزه عارضه دیابت افراد زیادی را درگیر کرده است، باعث تحمیل هزینههای زیاد به حوزه بهداشت، درمان و سلامت کشور شده است.
وی ادامه داد: توجه به بیماریهای غیرواگیر در نظام سلامت اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا عامل مرگ و میر بسیاری از مردم دنیا است و عمده مشکلات حوزه سلامت به عارضههای بیماریهای غیرواگیر در دنیا و کشورمان مربوط میشود.
لاریجانی اظهار کرد:امیدواریم با توجه به گسترش بیماریهای غیرواگیر، اقدامات ارزشمندی را که در گذشته انجام میدادیم؛ کامل کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تأکید کرد: دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و مشکلات تنفسی ۴ بیماری غیرواگیر هستند که عامل مرگ و میر بسیاری از مردمان و بیماران میشوند، اگر بتوانیم برای پیشگیری و کنترل این بیماریها تصمیمات مناسبی را اتخاذ کنیم شدت شیوع و بروز بیماریهای غیرواگیر را در کشور کنترل کردهایم.
وی ادامه داد: دیابت ۱۰ درصد از جمعیت ایران را مبتلا کرده و این بیماری دارای عوارض مختلفی است؛ ۲۵ درصد از جمعیت افراد بالغ ما مبتلا به اختلالات چربی و یک سوم جمعیت کشور دچار بیماری فشار خون هستند.
لاریجانی بیان کرد: ۳۰ درصد از افرادی که دیالیز میشوند مبتلا به بیماری دیابت بودهاند که این عارضه باعث ایجاد شایعترین اختلالات دید میشود؛ برای کنترل این بیماری باید استراتژیهای روشنی در کشور داشته باشیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تأکید کرد: خوشبختانه در کشورمان برای بیماری دیابت و غیرواگیر چارچوبهای مناسبی تعریف شده است؛ کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت کار بسیاری سختی است و نیازمند همکاریهای بیشتری بین سازمانهای مختلف هستیم؛ به تازگی موضوع دیابت در چارچوب بیماریهای غیرواگیر پیش میرود و امیدواریم این همکاریها در راستای کنترل و کاهش عوارض دیابت ادامه پیدا کند.
وی افزود: ۵۰ درصد از افراد بالاتر از ۵۰ سال دیابت دارند یا زمینه بروز دیابت در آنها دیده میشود، معتقدم که بیماری دیابت باید به خوبی کنترل شود تا دچار عوارض بعد از آن نشویم.
لاریجانی ادامه داد: افرادی که مبتلا به عارضه «پره دیابت» هستند باید تلاش کنند تا به این بیماری دچار نشوند، بر اساس آمارهای گزارش شده ۱۸ درصد از شهروندان تهرانی دچار «پره دیابت» هستند که اگر پیشگیری نکنند مبتلا به بیماری دیابت میشوند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: افراد چاق باید برای پیشگیری از ابتلا به عارضه دیابت مراقبت بیشتری داشته باشند، فعالیت فیزیکی مناسب و تغذیه سالم از عوامل پیشگیرانه بروز دیابت است؛ همچنین افراد چاق در خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ نیز هستند.
لاریجانی اظهار کرد: ۶۰ درصد از شهروندان تهرانی فعالیت فیزیکی کمی دارند که این عامل به همراه استرس، اختلالات متابولیک باعث بروز بیماری دیابت در آنها میشود.
انتهای پیام/