مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مهاباد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت :در صحنه تصادف قبل از هرگونه عملی با حداقل یکی از امدادگران چهارگانه تماس بگیرید.
وی با بیان اینکه پس از این کار ابتدا از ایمن بودن محل مطمئن شوید و خطراتی از قبیل: آتش سوزی یا انفجار را مد نظر قرار دهید افزود: زمانی که تصادف در نقطه کور مانند پیچ جاده واقع شده یک نفر باید در فاصله مناسب از محل حادثه با علامت دادن (تکان دادن پارچه یا روشن کردن آتش در شب) به بقیه رانندگان وجود حادثه را اطلاع دهد تا از وقوع تصادفات بعدی پیشگیری شود.
وی ادامه داد : ابتدا از وجود مصدوم در صحنه حادثه مطمئن شوید سپس برای امدادخواهی به شماره ۱۱۵ تماس بگیرید. زیرا تصادفات زیادی هستند که فقط جنبه خسارت به خودرو را دارند و کسی مصدوم نشده است.
صداقت رئیس سازمان هلال احمر مهاباد هم در این زمینه گفت: در زمان تماس با اورژانس اطلاعاتی در مورد نوع حادثه، تعداد مصدومین و میزان آسیبها آنها اعلام کنید.
وی افزود: ضمن حفظ آرامش، به سوالات کارشناس اتاق فرمان اورژانس بطور کامل پاسخ دهید و به این نکته توجه داشته باشید که دادن شرح حال درست باعث افزایش سرعت امداد میشود.
وی ادمه داد : برای دادن آدرس محل حادثه عجله نکنید و چنانچه آدرس محل را نمیدانید از دیگران کمک بخواهید. برای آدرس دادن در جادهها ابتدا به مسیر حرکت خود اشاره کنید (مثلا مهاباد ـ. ارومیه) سپس از آخرین تابلوهای جادهای که در مسیر دیده میشود کمک بگیرد.
صداقت گفت: چنانچه در صحنه حادثه نیاز به نجات مصدومین باشد (مانند بسته شدن دربهای ماشین یا واژگونی خودرو) این موارد را نیز اطلاع دهید. (وظیفه امداد نجات در شهرها با آتش نشانی ۱۲۵ و در جاده با هلال احمر ۱۱۲ میباشد).
از جابجا کردن غیر اصولی مصدومین در صحنه حادثه خودداری کنید، زیرا احتمال تشدید آسیب در آنها وجود دارد (خصوصا آسیب به سر و ستون فقرات) وجود دارد.
تا رسیدن نیروهای امدادی در صورت بلد بودن، علائم حیاتی بیمار را کنترل کنید و اقدامات فوری مانند باز کردن راه هوایی و کنترل خونریزی را انجام دهید.
مسیر را برای ورود خودروهای امدادی به محل حادثه باز نگهدارید و از ازدحام در محل حادثه بپرهیزید.
انتهای پیام / س خ