رکنی گفت: با تاریک شدن هوا ۲ خوشه کروی که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفته‌اند را در بالای صورت فلکی کشتی‌دم (شمال غربی آن) مشاهده می‌شوند.

خوشه‌های کرویکورش رکنی، رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: خوشه‌های ستاره‌ای گروه‌هایی متشکل از چندین ستاره هستند که در ۲ نوع کلی وجود دارند؛ خوشه‌های کروی مشتمل بر ۱۰ هزار تا چندین میلیون ستاره پیر که در محدوده‌ای به پهنای ۱۰ تا ۳۰ سال نوری که از لحاظ گرانشی به یکدیگر مقید هستند.

وی ادامه داد: ستارگان این نوع خوشه، اغلب به رنگ زرد و قرمز دیده می‌شوند، تعدادی بسیار اندک از ستارگان جوان آبی رنگ نیز در این خوشه‌ها دیده می‌شوند که به سبب ادغام ستارگان در مناطق چگال خوشه شکل گرفته‌اند.

ویژگی خوشه‌های کروی

رکنی بیان کرد: خوشه‌های ستاره‌ای باز بسیار متفاوت از خوشه‌های کروی هستند؛ توزیع آن‌ها به شکل کروی نیست و ستارگان موجود در آن در فضایی گسترده‌تر پخش شده‌اند. به دلیل تراکم کمتر ستارگان این خوشه‌ها نسبت به خوشه‌های کروی، ستارگان از لحاظ گرانشی کمتر به یکدیگر مقید هستند و در طول زمان، توسط گرانش ابر‌های مولکولی عظیم و دیگر خوشه‌ها ممکن است، نابود شوند.

رئیس نجوم و اکتشافات فضایی افزود: ستارگان این نوع خوشه‌ها اغلب جوان هستند؛ خوشه‌های باز شامل چند صد عضو ستاره‌ای هستند که در محدوده‌ای به وسعت تقریبا ۳۰ سال نوری گرد هم آمده‌اند.

وی گفت: امشب زمانی مناسب برای رصد خوشه‌های باز M۴۶ و M۴۷ است. با تاریک شدن هوا شما می‌توانید این ۲ خوشه را که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفته‌اند در بالای صورت فلکی کشتی‌دم (شمال غربی آن) به تماشا بنشینید. این ۲ جرم تقریبا در فاصله ۱۲ درجه از ستاره شعرای یمانی (درخشنده‌ترین ستاره آسمان شب با قدر ظاهری ۱.۵-) قرار گرفته‌اند.

رکنی یادآوری کرد: خوشه M۴۷ قدر ظاهری چهار و خوشه M۴۶ قدر ظاهری ۶ را داراست، بنابراین برای رصد آن‌ها نیاز به یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ دارید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Germany
حسن
۲۳:۱۴ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
اقا یکی بیاد ستاره اقبال ملتو نشون بده ببینیم کجاست اخه کمرمون خورد شد انقدر بدبختی اخه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
قرآن کریم : «أَفَلَمْ يَنظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ كَيْفَ بَنَيْنَاهَا وَزَيَّنَّاهَا وَمَا لَهَا مِن فُرُوجٍ » : آیا به آسمان بالای سر خود نمی‌نگرند که چهگونه آن را بنا نهادیم و آراستیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
«اولم ینظروا الی السماء فوقهم» : ایا نمی نگرند به آسمان که بالای سرشان است !؟ هر چیزی جای خودشو داره . اگه مردم خصوصا مسؤولان هر از گاهی به بالا نگاه کنند و به عظمت آفریننده اش توجه کنند ، قطعا مشکلات مان خیلی کمتر می شود !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
ممنون از شما.هرکسی مطلبی را دوست ندارد موضوع دیگری را بخوانید.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۱۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
بسیار عالی ،خواهشمندم از مباحث نجومی مطلب زیاد مطرح کنید
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۹:۱۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
یکی می مرد از درد بی نوایی یکی میگفت خانوم زردک می خواهی نون نداریم بخوریم. بریم ستاره ببینیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار