یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از آرتروز، پوکی استخوان موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اشکنه قروتی (کشک) یکی از غذا‌های سنتی کاشمر و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، منگنز، گوگرد، سولفور، اسیدچرب امگا ۳ و ... است.

برای بررسی خواص اشکنه قروتی کاشمر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

پیشگیری از آرتروز با «اشکنه قروتی کاشمر»/ زنان باردار مصرف این غذای خوشمزه را فراموش نکنند

مهم‌ترین خواص اشکنه قروتی کاشمر

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص اشکنه قروتی کاشمر گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از آرتروز با «اشکنه قروتی کاشمر»/ زنان باردار مصرف این غذای خوشمزه را فراموش نکنند

وی افزود: اشکنه قروتی کاشمر به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.


بیشتر بخوانید: درمان روماتیسم با «پلو زعفرانی چابهار»/ با این غذای محلی دوپینگ کنید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای کارگران، ورزشکاران، کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

پیشگیری از آرتروز با «اشکنه قروتی کاشمر»/ زنان باردار مصرف این غذای خوشمزه را فراموش نکنند

عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص اشکنه قروتی کاشمر می‌توان به  تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف اشکنه قروتی کاشمر موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از آرتروز با «اشکنه قروتی کاشمر»/ زنان باردار مصرف این غذای خوشمزه را فراموش نکنند

وی گفت: اشکنه قروتی کاشمر به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: آشی خونساز و مفید برای زنان باردار/ افسردگی را با روشی ارزان و سنتی درمان کنید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت از بدن می‌شود.

پیشگیری از آرتروز با «اشکنه قروتی کاشمر»/ زنان باردار مصرف این غذای خوشمزه را فراموش نکنند

مواد لازم اشکنه قروتی کاشمر

-قروت ساییده (کشک) ۲۵۰ گرم
-روغن کنجد یا حیوانی ۴ قاشق غذاخوری
-نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
-فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-مغز گردو خرد شده به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-جعفری تازه برای تزئین ۳۰ گرم

نکته: در این غذا به علت استفاده از کشک که شور است، از نمک استفاده نمی‌شود.

طرز تهیه اشکنه قروتی کاشمر

-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و درون روغن تفت می‌دهیم.
-سپس گردوی خرد شده را به پیاز اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-نعناع خشک، زردچوبه و فلفل را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.
-در انتها کشک ساییده شده را با ۳-۲ پیمانه آب رقیق کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.
-هنگامی که غذا کمی جوشید، شعله را خاموش می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کمی غلیظ شود.

نکته: کشک نباید زیاد جوشانده شود، زیرا خاصیت خود را از دست می‌دهد و کمی تلخ می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار