به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اشکنه قروتی (کشک) یکی از غذاهای سنتی کاشمر و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، منگنز، گوگرد، سولفور، اسیدچرب امگا ۳ و ... است.
برای بررسی خواص اشکنه قروتی کاشمر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص اشکنه قروتی کاشمر گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی افزود: اشکنه قروتی کاشمر به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
بیشتر بخوانید: درمان روماتیسم با «پلو زعفرانی چابهار»/ با این غذای محلی دوپینگ کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای کارگران، ورزشکاران، کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص اشکنه قروتی کاشمر میتوان به تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف اشکنه قروتی کاشمر موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
وی گفت: اشکنه قروتی کاشمر به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: آشی خونساز و مفید برای زنان باردار/ افسردگی را با روشی ارزان و سنتی درمان کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت از بدن میشود.
-قروت ساییده (کشک) ۲۵۰ گرم
-روغن کنجد یا حیوانی ۴ قاشق غذاخوری
-نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
-فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-مغز گردو خرد شده به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-جعفری تازه برای تزئین ۳۰ گرم
نکته: در این غذا به علت استفاده از کشک که شور است، از نمک استفاده نمیشود.
-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن تفت میدهیم.
-سپس گردوی خرد شده را به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-نعناع خشک، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-در انتها کشک ساییده شده را با ۳-۲ پیمانه آب رقیق کرده و به مواد اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا کمی جوشید، شعله را خاموش میکنیم و هم میزنیم تا کمی غلیظ شود.
نکته: کشک نباید زیاد جوشانده شود، زیرا خاصیت خود را از دست میدهد و کمی تلخ میشود.
انتهای پیام/