اکثر شما با شنیدن نام حلب به یاد یکی از شهر‌های سوریه می‌افتید؛ اما یکی از شهر‌های ایران با این نام شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به طور حتم اکثر شما با شنیدن نام حلب به یاد یکی از شهر‌های سوریه می افتید؛ اما بهتر است بدانید که یکی از شهر‌های کشورمان با این نام شناخته می‌شود.

شهر حلب در بخش حلب شهرستان ایجرود استان زنجان قرار گرفته است. اهل حلب به زبان تاتی صحبت می‌کنند. زبان تاتی از دسته زبان‌های ایرانی شاخه شمال غربی است. این زبان نزدیک به زبان فارسی است و به زبان‌های گیلکی، لری و تالشی شباهت بیشتری دارد.

حلب کجاست؟

حلب کجاست؟

شایان ذکر است؛ شهرستان ایجرود از ۲ بخش با نام‌های بخش حلب و بخش مرکزی شهرستان ایجرود، ۴ دهستان با نام‌های ایجرود پایین، ایجرود بالا، گلابر و سعیدآباد و ۲ شهر با نام‌های حلب و زرین‌آباد تشکیل شده است.

از شهرستان‌های دیگر استان زنجان می‌توان به ابهر، خدابنده، خرمدره، زنجان، سلطانیه، طارم و ماهنشان اشاره کرد. شهرستان ابهر با مرکزیت شهری به همین نام شناخته می‌شود. این شهرستان دربرگیرنده یک بخش با نام بخش مرکزی شهرستان ابهر، ۴ دهستان با نام‌های ابهر رود، حومه (ابهر)، درسجین، دولت‌آباد و صائین‌قلعه است. شهر‌های شهرستان ابهر با نام‌های ابهر، صائین‌قلعه و هیدج شناخته می‌شوند. شهر ابهر با لقب دروازه آذربایجان شناخته می‌شود. این شهر در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرق زنجان قرار گرفته است.

حلب کجاست؟

از جاذبه‌های گردشگری شهر ابهر می‌توان از بقعه امامزاده اسماعیل، بقعه امامزاده زیدالکبیر، بقعه پیر زهرنوش، روستای درسجین، سد کینه ورس، مسجد جامع قروه و چشمه علی بلاغی نام برد.

به شهر حلب ایرانی سفر کنید/ پیر زهرنوش در کجا مدفون شد؟ + تصاویر

به شهر حلب ایرانی سفر کنید/ پیر زهرنوش در کجا مدفون شد؟ + تصاویر

بقعه پیر زهرنوش در حاشیه جنوبی شهر ابهر واقع شده است. این بقعه که آرامگاه سه تن از بزرگان ابهر با نام‌های ابوبکر محمد بن عبدالله ابهری، مولانا شیخ شهاب‌الدین ابهری و مولانا قطب‌الدین احمد ابهری معروف به پیر احمد زهرنوش است، در کنار موزه باستان شناسی ابهر قرار گرفته و به گفته برخی از صاحب نظران بر روی بقایای خانقاهی که متعلق به قرن چهارم هجری بوده، ساخته شده است.

به شهر حلب ایرانی سفر کنید/ پیر زهرنوش در کجا مدفون شد؟ + تصاویر

نام بقعه پیر زهرنوش در ۱ مهر ماه سال ۱۳۵۳ ثبت ملی شد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
heidari
۰۰:۲۵ ۰۹ دی ۱۳۹۹
با سلام ، زبان اهالی بخش حلب زنجان ایران ترکی اذربایجانی می باشد

تات زبانان زنجان در بخش طارم ساکن هستند
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۸:۲۱ ۰۵ فروردين ۱۳۹۸
با سلام و با تشکر از درج این گزارش. لازم به ذکر است اشاره کنم که مردم شهر حلب به زبان آذری صحبت میکنند. و در بخش حلب در روستاهای سفیدکمر و برخی از جمعیت روستای خوئین به زبان تاتی صحبت میکنند. از جاذبه های گردشگری این بخش میتوان به میل خوئین و حمام قدیمی و شهر زیرزمینی خوئین اشاره کرد و خود روستای خوئین هم که یکی از قدیمی ترین روستاهای استان است که بنا به کتب تاریخی قدمتش از شهر زنجان هم بیشتر است اشاره کرد. و جاذبه های طبیعی شامل رودخانه قزل اوزن و کوهای رنگی مسیر روستای چسب و چشمه گوگردی روستای بهمن اشاره کرد. در بخش دیگر شهرستان ایجرود در بخش مرکزی هم جاذبه های گردشگری قابل توجهی هست که کمتر معرفی شده است. جاذبه طبیعی دریاچه سد گلابر و غار طبیعی چهل پله و عارضه های طبیعی مسیر سدگلابر و چشمه های گوارای مسیر سها و قلعه قمچقای و عوارض طبیعی و غارهای طبیعی قمچقای و امام زادههای واقع در روستاهای خانقاه و اغلبیک علیا و تله گرد و شیوه و اوچ تپه. توصیه میکنم اگر زمانی قدم رنجه نمودید و به شهرستان ایجرود تشریف آوردید با اطلاع کافی بیایید تا سفر خوش و خاطره انگیز داشته باشید. به امید دیدار