با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان حمل و نقل کشورهای افغانستان و هند، استاندار و مسئولان استانی؛ اولین محموله ترانزیتی کشور افغانستان به هند در بندر چابهار بارگیری شد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی عصر امروز قبل از برگزاری همایش بینالمللی توسعه چابهار با حضور در بندر بهشتی چندین طرح و پروژه را افتتاح و آماده بهرهبرداری کرد.
کاشت نهال پیوند بین کشورها در چابهار یکی از اقداماتی است که محمد اسلامی در بدو ورود به بندر شهید بهشتی، همراه معاونان حمل و نقل هند و افغانستان انجام داد.
محمد اسلامی در حاشیه مراسم بهره برداری از تجهیزات استراتژیک بندرچابهار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اتصال ریلی به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان و استفاده از ظرفیت بندر چابهار توسط کشورهای منطقه در کریدور شمال جنوب از مهمترین اولویتهای ایران است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بعد از سالها شاهد حمل نخستین محموله صادراتی کشور افغانستان در بندر چابهار شامل ۲۳ کانتینر حبوبات و سنگهای قیمتی هستیم، خاطرنشان کرد: افغانستان با این اقدام میتواند در آینده از ظرفیت بندر چابهار برای صادرات کالاهای خود استفاده کند.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اتصال اقیانوس هند به کشورهای آسیای میانه از برنامههای مهم ایران در این منطقه است و ایران به عنوان یک کشور صلح جو همواره به دنبال توسعه همکاریهای خود با کشور افغانستان و هندوستان است.
وی اظهار داشت: پیام ایران به تمام کشورهای منطقه این است که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در تمام زمینهها روابط خود را با کشورهای منطقه توسعه دهد تا شاهد شکوفایی اقتصادی در این منطقه باشیم.
اسلامی با بیان اینکه توسعه محور شرق در دستور کار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، یادآور شد ایران از هرگونه سرمایه گذاری کشورهای منطقه در توسعه محور شرق استقبال میکند.
وی تصریح کرد: با تکمیل طرح توسعه بندر چابهار ظرفیت نهایی آن سالیانه به ۷۷ میلیون تن افزایش خواهد یافت و ایران انتظار دارد با مشارکت و همکاری تمام کشورهای منطقه توسعه این بندر را با سرعت بیشتری دنبال کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیتهای تکمیل خط آهن خواف - هرات و اتصال آن به بندر چابهار افزود: خوشبختانه این خط آهن در چهار قطعه در حال تکمیل است که سه قطعه آن توسط ایران و یک قطعه آن توسط افغانستان باید تکمیل شود تا بتوانیم ترانزیت را در کریدور شمال جنوب با مرکزیت چابهار توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات دشمنان ما ایجاد ناامنی در منطقه است و همانطور که مشاهده میکنید ما در استان سیستان و بلوچستان و منطقه چابهار هم اینک هیچ گونه مشکل امنیتی نداریم و این موهبت بزرگیست که نصیب ما شده است.
طبق اعلام محمد راستادمدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران، این ۸ مکنده از پیشرفتهترین مکندهها در بنادر کشور هستند و برای اولین بار توسط سازنده آلمانی- ایرانی در کشور مونتاژ شدهاند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۲۰ درصد کالاهای اساسی مورد نیاز شرق و جنوب شرق کشور از بندر چابهار صورت خواهد گرفت ادامه داد: جز استانهای شرقی و جنوب شرق، قرار است انتقال و ترانزیت کالاهای اساسی افغانستان نیز از این بندر انجام شود.
بیش از این با استفاده از تجهیزات مکانیکی تخلیه غلات روزانه ۸ هزار تن بود که حالا با اضافه شدن این ۸ مکنده جدید با ظرفیت ۶۰۰ تن در ساعت میزان تخلیه به ۲۰ هزار تن ساعت خواهد رسید.
گفتنی است به طور همزمان با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون حمل و نقل کشورهای هند و افغانستان، استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر معاونان وزیر راه و شهرسازی اولین محموله ترانزیتی کشور افغانستان به هند در بندر چابهار بارگیری شد
انتهای پیام/ع