به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، صالح اسکندری رئیس مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد درباره اهمیت دانشگاهها ونقش موثرشان در حیات نظام جمهوری اسلامی ایران و عملکرد آنها در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران نوشت:
« پاسخ دادن به پرسشهای جوانان درباره انقلاب و دستآوردهایش از موضوعاتی است که برای ما و دیگرانی که مثل ما هر روز در محیط دانشگاه با این جوانان نشست و برخواست داریم، دغدغهای همیشگی است؛ معتقدم در سالهای گذشته با تأکید بیش از اندازه بر دستآوردهای شکلی نظام مانند برق رسانی، سدسازی، آبرسانی، ساخت بیمارستان و امثالهم، دست آوردهای انقلاب را به شاخصهای توسعه کمی تقلیل دادهایم؛ برجستهسازی بیش از حد دست آوردهای مادی انقلاب هرچند در جای خودش حائز اهمیت و توجه است، اما موجب شده تا دستآوردهای ارزشی انقلاب مورد بیمهری قرار بگیرد.
هنر انقلاب اسلامی توجه هم زمان به ارزشهای انسانی مانند آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت و برادری در کنار پیشرفت مادی است؛ حفظ اصالت انقلابی و صیانت از این ارزشهای اصولی از مهمترین دستآوردهای نظام جمهوری اسلامی در چله اول حیاتش بوده که گاهی از سوی طرفداران انقلاب هم به آن بیتوجهی شده است.
رهبری انقلاب در سالهای گذشته بارها به مقایسه انقلاب باشکوه اسلامی با دیگر انقلابهای بزرگ تاریخ پرداختهاند؛ انقلابهایی که با وجود هزینههای گزافی که بر دوش مردم گذاشتند یا موفق نبودند یا خیلی سریع از مسیر آرمانهایشان منحرف شدند؛ ناتوانی انقلاب بزرگی مانند انقلاب فرانسه تا جایی است که «الکسی دو توکویل» از متفکران قرن نوزده فرانسه معتقد است سال ۱۷۸۹، سال آغاز انقلاب نیست بلکه سال پایان آن است.
حفظ ارزشهای انقلابی و سردست گرفتن آنها در چهل سال گذشته دستآورد بینظیری برای نظام انقلابی ایران است؛ دستآوردی که توجه به ریشههای تحققش شرط تداوم و بالندگی آن است و بیتوجهی و غفلت نسبت به آنها میتواند خساراتهای جبران ناپذیری به بارآورد. ارتباط مستمر و دو طرفه نخبگان علمی جامعه با انقلاب و نظام اسلامی یکی از ارکان این موفقیت تاریخی است.
نظام اسلامی برآمده از انقلاب مردم ایران بر خلاف نمونههای مشابه در دیگر کشورها، هم برآمده از نهادهای علم، خصوصاً حوزه و دانشگاه بود و هم در مرحله عمل و نظامسازی، جایگاه علم و عالم را ارج نهاد، آن را تقویت کرد و برای باز طراحی و پیشرفت اجرائیاتش به گرمی دست نخبگان را فشرد.
نخبگان و شخصیتهای علمی و دانشگاهی از ابتدای شکلگیری انقلاب اسلامی در بطن امور بودند؛ همین نخبگان در روزهای سخت جنگ تحمیلی علم و ایمان را به هم گره زندند تا کشور با تمام محدودیتها از پس لشگر متکی به پشتیبانی شرق و غرب صدام برآید؛ نخبگان دانشگاهی در همان سالها برای خودکفایی کشور جهاد سازندگی راه انداختند؛ پس از جنگ هم در تک تک روزهای حساس انقلاب اعتماد به توانمندی نهاد علم، دانشجویان و نخبگان، رهایی بخش عبور نظام از گردنهها بوده است. دستآوردهای نخبگان ایرانی زیر سایه نظام انقلابی صرفاً به جنبههای فناوری محدود نمیشود و چراغ بسیار از پیشرفتهای فرهنگی و اجتماعی مانند اعتکاف و اردوهای جهادی در دانشگاه روشن شده است.
دانشگاه آزاد هم یکی از نمادهای پیوند نظام انقلابی با علم و نخبگان است؛ نهادی علمی که برآمده از همت جمهوری اسلامی بر گسترش آموزش عالی است؛ دانشگاهی که مانند حرکت پر فراز و نشیب جمهوری اسلامی روزهای تلخ و شیرینی را پشت سر گذاشته، امروز؛ اما به همت رهبری فرزانه نظام بیش از دو سال است که خون تازهای در رگهای این دانشگاه دمیده شده و هوای تازهای در این بزرگترین دانشگاه حضوری جهان جریان گرفته است.
اینک صدور بیانیه تاریخی و تاریخساز پرچمدار ولایت، نقش و اهمیت نخبگان و نهاد علم و دانش در پیشبرد حرکت انقلابی نظام را دوچندان کرده است؛ ایشان صراحتاً جوانان با ایمان و مجهز به سلاح دانش را نشانههای امید آینده درخشان کشور میدانند و آنها را مخاطب این بیانیه تاریخی قرار میدهند. جوانانی که گنیجینههای نظام انقلابی برای روزهای خوب آینده هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی بی شک یکی از معادن بزرگ این ذخایر بینظیر است؛ دانشگاهی که در دو سال گذشته نشان داده با وجود تمام ضعفها و کاستیها، همت بلندی برای نقشآفرینی در رشد و تعالی کشور دارد؛ آنچه در این دو سال در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد نمایشی بود از اهمیت و جایگاه ویژه علم در جمهوری اسلامی ایران؛ پیوندی که متضمن روزهای خوب آینده است.»
انتهای پیام/