با موافقت نمایندگان و به منظور اصلاح برخی ایرادات، بند مربوط به تخصیص ارز یارانه‌ای به کالاهای اساسی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

بند مربوط به تخصیص ارز یارانه‌ای به کالاهای اساسی به کمیسیون تلفیق ارجاع شدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در صحن علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه، ۷ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با ارجاع بند الحاقی دو تبصره ۷ ماده واحده این لایحه موافقت کردند، این بند درباره تخصیص چهارده میلیارد دلار ارز یارانه‌ای برای کالاهای اساسی بود.

براین اساس؛ در جهت حمایت از مصرف‌کنندگان کالا‌های اساسی به دولت اجازه داده می‌شود تا سقف چهارده میلیارد دلار از منابع حاصل از فروش نفت خام را پس از کسر کسورات قانونی با نرخ یارانه‌ای و ترجیحی خارج از سامانه نظام یکپارچه مدیریت ارزی (نیما) صرفاً برای تأمین کالا‌های اساسی کشور اختصاص دهد. عناوین کالای اساسی مشمول این بند حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

دولت موظف است تمهیدات لازم برای اجرای این بند و نظارت بر توزیع کالا‌های مذکور فراهم کند به طوری که اجرای این بند اثر منفی بر تولید داخلی نداشته باشد و قیمت نهایی این کالا‌ها برای مصرف‌کننده جز هزینه‌های توزیع، با افزایش مواجه نشود.

سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است در پایان خردادماه و براساس آخرین اطلاعات آماری رسمی کشور مبنی بر قیمت خرده‌فروشی کالاها، عملکرد این بند را به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند. دولت موظف است درصورت عدم تحقق شروط فوق، ظرف مدت یک ماه پس از ارائه گزارش، روش‌های دیگری را برای نحوه مصرف مانده منابع اتخاذ کند به نحوی که اقشار آسیب‌پذیر و تولیدکنندگان این نوع کالا‌ها در کشور دچار آسیب نشوند. مصرف این وجوه در مواردی جز مصرف این بند مجاز نمی‌باشد و تخلف محسوب می‌شود.

همچنین با پیشنهاد نجفی نماینده مردم تهران و موافقت نمایندگان مجلس، عنوان دارو و تجهیزات پزشکی به کالاهای اساسی افزوده شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار