مسعود دانشمند، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فضای کسب و کار به صورت عمده به دنبال ثبات وضعیت، مقررات و روابط است و تصمیمات لحظهای که در چند ماه گذشته شاهد بروز آن بودیم همچون سمی برای فضای کسب و کار کشور عمل میکند. به طور حتم صاحب هیچ بنگاه تولیدی نمیداند که فردا چه اتفاقی خواهد افتاد و همین بیثباتی اقتصادی باعث شده تا بسیاری از فعالان دست به هیچ نوع فعالیت اقتصادی همچون تولید، واردات و صادرت نزنند.
دانشمند با بیان اینکه نتوانستهایم از امکانات برای بهبود شرایط اقتصادی کشور بهره ببریم، گفت: اکنون در بازار چند نرخ ارز وجود دارد و آثار این موضوع بر فضای کسب و کار مشخص است و تولیدات داخلی حتی تولیدات کشاورزی دچار افزایش قیمت و التهاب شده است.
این کارشناس اقتصادی با تأکید بر ضرورت برقراری ثبات در اقتصاد گفت: در صورتی که دلار را تک نرخی اعلام کنیم و از فضای چند نرخی بیرون بیاوریم و از طرفی دیگر برای مدت تعریف شده همچون یک یا دو سال به مردم کوپن داده و کالا را بر اساس قیمت دلار ۲ هزار تومانی به جامعه عرضه کنیم و سبد کالا حذف شود، به طور حتم میتوانیم بسیاری از مشکلات موجود را بر طرف سازیم.
بیشتر بخوانید: ثبت سفارش خودروها در سال ۹۸ منتفی است/ صدور مجوز تکمیل مدارک برای خودروهای ثبت نام شده تا ۱۶ مرداد ۹۷
وی ادامه داد: دولت میتواند با چنین شرایطی تمام دغدغه خود را در جهت تقویت صنایع کوچک و متوسط قرار داده و تولید را تقویت کند. پس از تقویت تولید توسط دولت بدون شک وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش یافته و با افزایش درآمدهای غیر نفتی میتوانیم بر مشکلات اقتصادی فائق آییم.
دانشمند تصریح کرد: دولت میبایست همه این مسائل اقتصادی را برای مردم شفافسازی کند، زیرا بسیاری از کشورهای همسایه اکنون از شرایط ایران سوءاستفاده کرده و مواد غذایی را ارزان میخرند و با این کار در واقع منابع کشور را به حراج گذاشتهایم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به حضور بخش خصوصی در جلسات دولتی برای تعیین بسته حمایتی از تولید اظهار کرد: بخش خصوصی به دنبال آن است که در این جلسات بتوانند منابع بیشتری برای خود بهدست آورند در صورتی که این نکته مهم است که صنایع ما باید روی پای خود بایستد.
وی افزود: در صورتی که بخواهیم به صنایع کشور کمک کنیم باید شرایط بهرهبرداری از LC داخلی را فراهم آوریم به این معنا که اگر تولیدکنندهای بخواهد مواد اولیه داخلی بخرد، بتواند این مواد را بدون پرداخت پول نقد و با استفاده از اعتبارهای چند ماهه خریداری کند.
دانشمند اضافه کرد: به طور مثال تولیدکننده آب معدنی که میخواهد مواد اولیه ظروف خود را از پتروشیمی تهیه کند، بتواند با اعتبار و LC داخلی از کارخانههای ایرانی این مواد را تهیه کرده و فروشنده هم اعتبار خود را نزد بانک برده از آن پول بگیرد و نیازهای خود را برطرف سازد.
این کارشناس اقتصادی یادآوری کرد: این اتفاق موجب تعادل قیمتها، ورود نظام بانکی در چرخه ملی و جلوگیری از گران فروشی میشود.
وی تأکید کرد: بدون شک نیاز داریم اقتصاد کشور را یک جراحی کامل کنیم و مدل اقتصادی جدیدی را بهوجود آوریم و بدین منظور باید یک تیم اقتصادی متشکل از دولت، مجلس شورای اسلامی و اقتصاددانان مجرب دور هم بنشینند و تصمیم جامعی برای اقتصاد کشور بگیرند.
انتهای پیام/