به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، پیمان قمری گفت: امسال ۵۵۴ پرونده با اعتبار ۴۸۷ میلیارد و ۵۵۷ میلیون ریال جهت ثبت در سامانههای مربوط به تسهیلات بانکی برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی به شعب بانک کشاورزی معرفی شده است که از این میزان ۲۱۵ پرونده با اعتباری بالغ بر ۱۶۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال موفق به جذب تسهیلات شده اند.
وی با بیان اینکه توسعه و نوسازی ماشین آلات کشاورزی باعث شده کشاورزی ما به سمت مکانیزه و علمی شدن حرکت کند، افزود: ضریب مکانیزاسیون شهرستان به ۱.۸ درصد رسیده که این میزان از میانگین سطح کشوری بیشتر است و این نشان میدهد در تحقق برنامههای ابلاغی به اهدافمان رسیده ایم و پیشتاز در روند توسعه مکانیزاسیون استان هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار ادامه داد: انجام به موقع عملیات کاشت، داشت و برداشت، کاهش هزینههای تولید، کاهش سختی کار، افزایش بهره وری با جایگزینی ماشین آلات جدید به جای فرسوده، مدیریت مصرف نهادههای کشاورزی، کاهش مصرف سوخت و ارتقای کیفیت عملیات کشاورزی از اهداف و مزایای توسعه مکانیزاسیون است.
قمری در ادامه با اشاره به اینکه کارشناسان این مدیریت در فصل برداشت نظارت کامل بر کمباینهای برداشت غلات و دانههای روغنی با انجام معاینه فنی را دارند، یادآور شد: در طول سال کلاسهای آموزشی سرویس و نگهداری تراکتور و کمباین توسط کارشناسان مکانیزاسیون جهاد کشاورزی بیجار با همکاری تعاونی تراکتوردارن شهرستان برگزار میشود و گواهینامه آموزشی برای این شرکت کنندگان صادر میشود.
وی در رابطه با انجام به موقع عملیات و کاهش سختی کار در کشت مکانیزه، بیان کرد: زمان عامل بسیار تعیین کنندهای در تولید محصولات کشاورزی به شمار میآید و هرگونه تاخیر در انجام عملیات کشاورزی سبب کاهش تولید و افزایش ضایعات میشود و به کمک مولفه مکانیزاسیون امکان انجام به موقع عملیات کشاورزی مطابق با تقویمهای زراعی و باغی میسر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار گفت: نوسازی ناوگان مکانیزاسیون شهرستان با جدیت دنبال میشود و در تلاش هستیم از به کارگیری تراکتورها و بویژه کمباینهای فرسوده و از رده خارج شده که میزان ریزش بالایی دارند پرهیز کرده و به جای آن با پرداخت تسهیلات بانکی ماشین آلات بروز و مجهز را جایگزین کنیم.
انتهای پیام/م