به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، نصرآبادی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ظهر امروز در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه گفت:سال گذشته ۱۵۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به ساخت سازههای آبخیزداری اختصاص یافت که در استان از این طریق ۱۰۰ سازه ساخته شد و در بارندگیهای اخیر در بهمن ماه حدود ۱۷ میلیون متر مکعب آب در این سازهها مهار شده است.
وی افزود: میزان بارندگی در دراز مدت از ۱۶۰ میلی متر به ۱۱۰ میلی متر کاهش یافته است و خراسان جنوبی پنجمین استانی است که با پدیده گردوغبار روبه رو است.
نصرآبادی با اشاره به اینکه سیاستهای منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود است، گفت : تاکنون هیچ گاه سیلاب را به عنوان یک حادثه غیرمترقبه یاد نمیکنیم و با اینکه ۱۹ سال است که با خشکسالی درگیر هستیم، اما سیل را هم داریم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در عملیاتهای بیابان زدایی حساسیتهای ویژه وجود دارد، افزود: بادهای ۱۲۰ روزه نیز در استان وجود دارد که باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و حرکت شنهای روان میشود.
وی گستره بیابانهای استان را بیش از ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار بیان کرد و گفت: از این میزان بیش از ۳ میلیون هکتار تحت فرسایش بادی است و باید در حوزه مدیریت فنی از گسترش بیابانها جلوگیری کنیم.
نصرآبادی یکی از ظرفیتهای استان را بهره برداری از گیاهان دارویی و محصولات فرعی مراتع بیان کرد و یادآور شد: یکی از این داروهای گیاهی آنغوزه است در ۱۰۰ هکتار از اراضی استان رویش دارد و سال جاری ۴۴ میلیارد تومان عاید بهره برداران کرد و باید مورد فرآوری قرار گیرد تا به صورت خام از استان خارج نشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد : سالانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب روان آب در استان هدر و به سمت مرز افغانستان و کویر مرکزی میرود که با مشارکت مردم و ایجاد بندها در اراضی کشاورزی و احداث سازههای کوچک آبخیزداری میتوان حجم زیادی از این روان آبها را مهار کرد.
انتهای پیام/ک