صحرا‌های مرموز شیلی نزدیک‌ترین وضعیت آب و هوایی با سیاره سرخ را دارد و دانشمندان با بررسی این صحرا امیدوار به یافت حیات در مریخ شده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان به سرنخ‌های تازه‌ای درباره امکان وجود حیات در سیاره سرخ با بررسی در کویر کشور شیلی دست یافته‌اند؛ کاوشگر دارای مته حفاری که در صحرای شیلی به تحقیق مشغول است نمونه‌هایی از باکتری‌هایی منحصربه فرد را به دست آورده است.
 

وضعیت بیابان (Atacama) در کشور شیلی به میزان فراوان مشابه وضعیت بیابان‌های سیاره مریخ است و حتی کاوشگران برای آزمایش مریخ‌نورد‌های مشهور ناسا ابتدا آن‌ها را در این صحرا مورد بررسی قرار داده و سپس به سیاره سرخ ارسال کرده‌اند.
 
کشف باکتری‌های جدید به وسیله کاوشگر رباتیک در صحرای شیلی به کارشناسان این نوید را می‌دهد که در صحرا‌های سیاره مریخ انتظار یافت چه نمونه‌هایی از میکروارگانیسم‌ها را داشته باشند.
 
نمونه‌های جمع آوری شده در میان خاکی با میزان بالای نمک قرار داشته‌اند که شباهت فراوان با سیاره مریخ دارد.
 
این کاوشگر زمینی متعلق به ناسا و دارای یک مته قوی است که می‌تواند تا حدود یک متر در عمق زمین به حفاری بپردازد. نمونه‌های جمع آوری شده متعلق به صحرای آتاکاما (Atacama) درکشور شیلی است.
 

هدف اصلی از این پروژه بررسی و جمع آوری میکروارگانیسم‌های درون خاک است تا محققان بتوانند از فناوری‌های برتری برای تجهیز مریخ نورد ۲۰۲۰ و ارسال آن به سیاره سرخ استفاده کنند.
 
این صحرا به دلیل قرار گرفتن درمعرض تابش اشعه ماورای بنفش و دارا بودن خاک بسیار شور نزدیک‌ترین محیط بیابانی به سیاره مریخ است و در بسیاری از شبیه سازی‌ها برای سفر به این سیاره مورد استفاده قرار گرفته است.
 

کارشناسان اعتقاد دارند با وجود سطح خشک و آب و هوای بسیار سخت موجود در سطح سیاره مریخ، امکان یافت باکتری در لایه‌های زیرزمینی آن وجود دارد به همین دلیل امکان حفاری اعماق مریخ از اهمیت فراوان برخوردار است.
 
یافت باکتری در اعماق خاک صحرای شیلی که وضعیت آب و هوایی مشابه کره مریخ دارد این امید را به وجود می‌آورد که در آینده و با انجام حفاری در لایه‌های درونی مریخ کارشناسان بتوانند گونه‌های جدیدی از حیات فرازمینی را بیابند.
 

مته کاوشگر زمینی مستقر در صحرای کشور شیلی در عمق ۸۰ سانتی متری باکتریی‌ها را پیدا کرده است؛ کارشناسان در ادامه پژوهش‌های خود در نظر دارند با حفاری‌های عمیق‌تر میزان پراکندگی باکتریایی و میکروارگانیسم‌ها در این صحرا را مورد مطالعه قرار دهند و امیدوار هستند در آینده انجام مشابه این آزمایش در سایر سیاره‌ها یافت حیات غیر زمینی را امکان پذیر کند.
 
یافته‌های این مطالعه در مجله Frontiers in Microbiology منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
 

کشف سرنخ‌هایی از زندگی در سیاره مریخ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار