به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رسول کوهپایه زاده وکیل پایهیک دادگستری با اشاره به رفتار یک فوتبالیست در مقابل مامور پلیس اظهار کرد: بر اساس آنچه در فضای مجازی منتشرشده است ظاهراً این بازیکن فوتبال سرعت غیرمجاز داشته و مدرکی هم به همراه نداشته و یا ارائه نداده است و همچنین در برابر درخواست انجام تست الکل مقاومت میکند که این امر به لحاظ قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی قطعاً خلاف محسوب میشود و جرائم مقرر خودش را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه افرادی میگویند این بازیکن نشر اکاذیب کرده و یا اقدام به تشویش اذهان عمومی کرده است، گفت: بر اساس قوانین و مقررات کیفری موضوعه این قضیه و آنچه ما در فضای مجازی دیدم، شامل وصف کیفری نشر اکاذیب نمیشود. چراکه آنچه اتفاق افتاده است در واقع بهصورت تصویری بوده و صرفاً این بازیکن وقایع را منتشر کرده و کذبی رخ نداده است.
کوهپایه زاده تصریح کرد: عملکرد این بازیکن و آنچه اتفاق افتاده است میتواند مشمول ماده ۶۰۷ قانون تعزیرات از مجموعه قانون مجازات اسلامی باشد.
وی با اشاره به ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی گفت: این مادهقانونی در خصوص تمرد نسبت به مأمورین دولت است و بیان میدارد که هرگونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مأمورین دولت در حین انجاموظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:«خشم و هیاهو» با شرکت فرهاد، منشا و حقیقی/ دنیای فوتبال یا فیلم رزمی؟
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: آنچه ماحصل مشاهدات ما از این فیلم است به نظر میرسد مأمور راهنمایی و رانندگی خواستار انجام تست الکل است و فرد مورد نظر از انجام این درخواست قانونی امتناع و تمرد میکند.
کوهپایه زاده یادآور شد: این مقاومت که با علم و آگاهی نسبت به مأمور دولت و در حین انجاموظیفه آن مأمور انجامشده مصداق بارز تمرد محسوب میشود که قانونگذار در این خصوص از سه ماه تا یک سال حبس مجازات در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: از آنجاکه این عمل میتواند در واقع تخلفی از تعهدات منشور اخلاقی بازیکنان فوتبال هم محسوب شود، مراجع نظارتی ذیربط در فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی میتوانند ورود کنند و موضوع را بررسی کنند و در صورت احراز تخلف درواقع بر اساس مقررات مربوطه اعمال قانون کنند و مجازات لازم را در نظر بگیرند.
کوهپایه زاده با اشاره به تأثیر رفتار افراد مشهور در جامعه بر هواداران آنها گفت: فارغ از بحثهای حقوقی و قانونی موضوع این است که افرادی که در جامعه ما به لحاظ موقعیتی که دارند موردتوجه بیشتری قرار میگیرند، این افراد بایستی درواقع در رفتار و اعمال و برخوردشان مراقبت بیشتری داشته باشند، چراکه تعداد بسیاری از نوجوانان و جوانان ما بههرحال این افراد را برای خودشان بهعنوان الگو انتخاب کردند و از این دوستان الگوبرداری خواهند کرد.
این حقوقدان بیان کرد: این قضیه و قرار گرفتن در این موقعیت حساس و ممتاز ضمن بهرهمندی از امتیازات فراوانی که دارد، میطلبد که افرادی که در این موقعیت حساس و خاص اجتماعی قرار گرفتند با دقت و تأمل و احتیاط بیشتر به دلیل تأثیر رفتار متقابل در جامعه مراقبت بیشتری بر رفتار خود داشته باشند.
وی گفت: بههرحال نباید احساس شود که عدهای از افراد تافته جدا بافته هستند و یا اینکه از یکسری مصونیتهای قانونی برخوردار هستند و به هر نوعی که میخواهند میتوانند رفتار کنند.
این وکیل دادگستری در پاسخ به اینکه آیا پلیس اجازه تست الکل را داشته یا خیر، گفت: بر اساس بند ب. ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب ۱۳۹۰ پلیس اگر قرائن و شواهدی را در اختیار داشته باشد مبنی بر اینکه راننده ممکن است در حالت عادی نباشد حالا یا الکل مصرف کرده یا مواد مخدر، قطعاً میتواند انجام تست الکل را از راننده طلب کند و با توجه به اینکه بههرحال سرعت این فرد هم بالا بوده پلیس میتوانسته انجام تست الکل را از این بازیکن فوتبال بخواهد.
کوهپایه زاده در پایان یادآور شد: این مأمور راهنمایی و رانندگی فارغ از اینکه طرف مقابلش چه کسی است و در چه جایگاه اجتماعی قرار دارد بهحسب وظیفه قانونی خودش و البته در چهارچوب احترام و نزاکت عمل کرده و برخورد صحیح انجام داده و قطعاً بایستی این برخورد قانونی و قاطع و البته مؤدبانه موردتقدیر و تشویق و ترفیع قرار بگیرد.
به گزارش مهر، روز گذشته یکی از بازیکنان سابق فوتبال که در حال حاضر مربی یکی از تیمهای فوتبال لیگ برتر است، فیلمی را در صفحه اینستاگرامیاش منتشر کرد، فیلمی که در آن مأمور راهنمایی و رانندگی خطاب به این بازیکن میگوید باید تست الکل دهی و مدارکت را نشان دهی و این بازیکن از این کار ممانعت میکند.
این بازیکن فوتبال یک متن اعتراضی را ذیل این فیلم نوشته و مدعی میشود که مأمور راهنمایی و رانندگی با او بدرفتار کرده است.
بااینکه فیلم کوتاه است و قبل و بعد این جریان را نشان نمیدهد، اما بهسرعت در فضای مجازی دستبهدست میشود، تعدادی از کاربران این کار (فیلمبرداری از مأمور راهور) را کار درستی قلمداد کردند و تعدادی دیگر این کار را شایسته یک فرد معروف در عرصه ورزش ندانستند.
بعد از گذشت مدتی از انتشار این فیلم سرهنگ عینالله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا میگوید: این بازیکن فوتبال ۱۳۰ کیلومتر سرعت داشته و مدارکی هم به همراهش نبوده است و همچنین از تست الکل ممانعت میکند.
منبع:مهر
انتهای پیام/
زنده با نظام مقدس ج.ا.ایران
لااقل توی فوتبال شاید قانون و نظم فوتبال را یاد گرفته که صد در صد مطمئن هستم متاسفانه نه .قانون گریز است
درخت پر بار سرش فکنده است .
تا کجا مقاومت
وقتی هوادار و طرفدار یه شخصیتی رو الکی باد میکنند طرف دور بر میداره فکر میکنه کیه
یه نگاه به تعداد فالوئر های سلبریتیهای ایرانی بندازین.اون همه طرفدار و پیگیر باعث میشن اینا جوگیر بشن خودشونو گم کنن
از طرفی باید این ذهنیت تافته جدا بافته برای همه از بین بره
چه بازیگر چه سیاستمدار نماینده مجلس پزشک سرشناس ورزشکار خواننده ...هر کسی میخواد باشه
همون فیلم رو ببین نظر شخصی بده توی دلت
به قول اين دوستمون واقعا انسانم آرزوست
فرض كن زن وبچهءفرهاد اين متن جنابعالي روبخونن به نظرت چه حس وحالي بهشون دست ميده؟دوس داري زن وبچهءخودت پدرومادرخودت همچين متني رودربارهءتوبخونن؟
اگه اشتباهي هم كرده هم پليس هم قوهءقضاييه خودشون پيگيري ميكنن نيازي نيست شما حكم صادر كني
اينجافقط حق داري نظرتو نسبت به تقبيح ياتأييد كارش بيان كني
حالا من میخوام بپرسم اگه یک نفر تو آمریکا از دستور پلیس تمرد کنه پلیس چه رفتاری باهاش میکنه؟
آخه آدم انقدر خشونت طلب؟؟؟!!!
بیشتر ماموران پلیس وظیفه شناس و خوش برخوردند
فقط معمولا آدم دوست نداره پلیس به تخلف او تذکر بده یا اعمال قانون کنه
پیشنهاد میکنم مجلس یک اصلاحیه قانون مخثوص افراد سرشنا س مثل آقازاده ها ..بقول معروف سلبریتیها و امثال همین بالائی . ..بنویسد و مجازات های در خور تهیه کنند .. بابا اخیرا اینگ ن آدمها خیلی شلوغش کرده اند .. انگار
همه باید در مقابل انها خاصع و بله قربان گو بشوند .. جوانان این مملکت در مقابل آمریکا و صدام سر خم نکردند
چه انتظاری دارید .. از مردم .. کم کنید این پر روئی را
شماها باید الگوی جوانان دیگر باشید ..
پليس يعني قانون و همه بايد به دستورش احترام بگذارند،وگرنه موجب هرج و مرج در جامعه ميشه
آموزش و پرورش و رسانه ها بايد اين فرهنگ رو توي جامعه جا بندازند
پولی که بابت فوتبال هزینه می شود را صرف جاده سازی و اتوبان سازی کنند فوتبال به چه درد میخورد؟؟
عزيزم اونم سختياشوكشيده تابه اينجارسيده حالا ادما يكيشون به شهرت ميرسه ميشه اقاتختي يكي هم ميشه اينجوري كه ظرفيتش درهمين حده
مقایسه کنید با این سلبرتی که با پول و عزت مردم ایران از هیچ به همه چیز رسید.
بهتر نیست که پولی را که صرف این سلبریتی های بیفرهنگ میشه را خرج آیادسازی مناطق محروم کنیم؟
اولا شما به چه حقی فیلم برداری میکنی ؟؟؟؟
ثانیا" از فرماندهی محترم انتظامی درخواست داریم از این افسر وظیفه شناس قدردانی کند
ثالثا" بدا به حال جامعه ای که پلیس و قانون را تضعیف کند.