تلاش جوامع بومی محلی درکنار حمایت‌های واحد مراتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دهلران باعث شده بیش از ۳۵۰۰ هکتار از مراتع دچار فقر گیاهی، غنی سازی شوند.

اختصاص ۲ میلیارد ریال برای حفظ و احیای مراتع شهرستان دهلرانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، شهرستان مرزی و گرمسیر دهلران به خاطر اقلیم نیمه خشک و بیابانی دارای ۲۴۰ هزار هکتار بیابان است. وجود چندین کانون بحرانی فرسایش بادی که بیشتر در حاشیه مرز قرار دارند دربرخی از فصول سال باعث ایجاد توده‌های ریزگرد و هجوم آن‌ها به مناطق مسکونی در نقاط مختلف این شهرستان شده است.

این عامل در کنار استعداد شهرستان برای دامداری باعث شده، توجه به حفظ و توسعه مراتع به منظور مقابله با بیابان زایی و افزایش سطح پوشش گیاهی مراتع، در دستور کار مسئولین منابع طبیعی و آبخیزداری قرار بگیرد.

سیدعلی حسینی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات مطلوبی برای مبارزه با بیابان زایی و مقابله با ریزگرد‌ها در حوزه شهرستان دهلران صورت گرفته ، اظهار داشت: وسعت اراضی بیابانی این شهرستان ۲۴۰ هزار هکتارمی باشد که به منظور مقابله با افزایش بیابان در این شهرستان طی سال‌های اخیر اقدامات پیشگیرانه از جمله نهال کاری و مرتعداری افزایش رو به رشدی داشته است.

وی گفت: درسال جاری با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بیش از ۳۵۰۰ هکتار از مراتع شهرستان که از نظر پوشش گیاهی فقیر بودند، غنی سازی و احیا شده اند.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری دهلران با اعلام اینکه تمام اقدامات بذر پاشی، کُپِه کاری، پیتِر زنی و کاشت نهال و همچنین حفاظت و مراقبت درسطح این مراتع با همکاری و مشارکت مرتعداران، جوامع بومی محلی و دامدران منطقه صورت گرفته، افزود: بامشارکت و همکاری مرتعداران و دامدران منطقه موفقیت بیشتری در حفظ و احیای مراتع شهرستان دهلران حاصل شده است به گونه‌ای که پوشش گیاهی دراین مراتع به حدی است که علاوه بر چرای دام ها، کمک شایانی به سطح سبز منطقه و حفظ منابع آب و خاک نیز می‌نماید.
حسین ملکی کارشناس مسئول مراتع شهرستان دهلران نیز با بیان اینکه این واحد با همت مرتعداران توانسته درقُرُق طرح‌های مرتعداری موفق عمل کند، گفت: ۴۹ طرح مرتعداری فعال در شهرستان دهلران وجود دارد که در حوزه آبخیز این طرح‌ها اقدامات احیایی، اصلاحی و بیولوژیکی از جمله کُپِه کاری، پیتِر زنی و بذرپاشی صورت گرفته است.

ملکی اظهار داشت: این اقدامات با هدف جذب نزولات آسمانی، جلوگیری از بروز سیلاب‌های سطحی مخرب، جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد پوشش گیاهی مناسب انجام شده است

این کارشناس مرتع درپایان افزود: در راستای اقدامات بیولوژیکی از بذور سازگار با منطقه از جمله آگروپایرون، بُروموس، جو دو سر، یونجه، شَبدر و ماشَک استفاده می‌شود؛ که این بذور در تولید علوفه دامی و پوشش سطح سبز مراتع بسیار مناسب هستند.

برخی دامداران و مرتعدارانی که در طرح احیای مراتع دهلران مشارکت نموده اند براین باورند برای حفاظت از این عرصه‌ها و به منظور بهره برداری مناسب و طولانی مدت، لازم است مراتع حداقل دوسال قرق شده و از تعداد دام متناسب با هکتار در چراگاه‌های دامی مراتع استفاده شود.

شهرستان دهلران ۵۰۰ هزار هکتار عرصه مرتعی دارد که عمدتا در مناطق قشلاقی واقع شده اند.

انتهای پیام/ب

اختصاص اعتبار میلیونی برای حفظ و احیای مراتع شهرستان دهلران

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.