به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج گفت: بیماری مشمشه یکی از بیماریهای واگیر خطرناک و مشترک بین انسان و حیوان است که اغلب موجب ابتلا تک سمیها میشود.
وی بیان کرد: با توجه به قابلیت انتقال این بیماری به انسان و رشد چشمگیر صنعت اسب در کشور در دهه اخیر و به تبع آن افزایش استفاده از آن، همواره خطر بروز و شیوع مشمشه به عنوان یک بیماری بازپدید در کشور وجود دارد و در صورت وقوع آن تلفات و خسارات بالای ناشی از بیماری دور از انتظار نخواهد بود.
وی افزود: اسب ها، قاطرها و الاغها از گونههای معمول درگیر میباشند. همچنین اسب دارها که در ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با اسبها هستند و بویژه دامپزشکانی که بدون دقت عمل لازمه به حیوانات آلوده نزدیک میشوند در معرض خطر قرار دارند.
رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: متاسفانه این بیماری واکسن و روش پیشگیری از راه ایمن سازی ندارد و اهم روشهای مهار این بیماری بر پایه رعایت شرایط قرنطینهای کامل و پیشگیری از هر گونه آمد وشد دام فاقد هویت میباشد.
وی ادامه داد: برنامه مراقبت و مبارزه با مشمشه به عنوان یکی از برنامههای ملی بسیار مهم مبارزه با بیماریهای مشترک در سازمان دامپزشکی مطرح است که با استفاده از دو روش مراقبت فعال و غیرفعال، شناسایی و معدوم سازی تک سمیان رآکتور و مشمشهای در واحدهای اپیدمیولوژیک انجام میشود.
بماندشتی گفت: استانداردسازی آزمونهای تشخیصی مشمشه برابر استانداردهای دفتر بین المللی بیماریهای واگیر و جایگزینی آزمونهای سرمی CF به جای آزمون مالئیناسیون در برنامه غربالگری مشمشه اسب قرار گرفته است.
انتهای پیام/ی