دادستان تهران با بیان اینکه حضور معتادان متجاهر در شهر زیبنده پایتخت نیست، گفت: اخیرا پلیس و دادستانی تهران برای ساماندهی معتادان اقدامات مناسبی انجام داده­‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی با موضوع سازماندهی معتادان متجاهر روز چهارشنبه هشتم اسفند با حضور فرمانده­هان پلیس، تعدادی از معاونان دادستان، دادستان‌های برخی از شهرستان‌های تابعه و نمایندگان دستگاه‌های متولی به ریاست دکتر جعفری دولت‌آبادی برگزار شد.

لزوم ساماندهی معتادان متجاهر

عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران حضور معتادان متجاهر در معابر و برخی مناطق شهری را از جمله مشکلات اجتماعی کلان­شهر‌ها دانست و گفت: حضور معتادان متجاهر به سبب نوع پوشش و ژولیدگی آنان، عدم رعایت شئونات عرفی در زندگی اجتماعی، رها بودن در سطح شهر و ایجاد مزاحمت برای افراد، وضع ظاهری تهران را با مشکلاتی مواجه ساخته است.

وی با تأکید بر این که حضور معتادان در معابر و مناطق شهری زیبنده پایتخت نیست، افزود: اخیرا پلیس و دادستانی تهران با همکاری سایر مسئولان متولی، اقدامات مناسبی در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در جنوب شهر تهران انجام داده­‌اند؛ اما انجام اقدامات بیشتری ه­‌چنان ضروری است.

تکرار چرخه باطل جمع‌آوری معتادان متجاهر

جعفری دولت‌آبادی با انتقاد از چرخه باطل جمع‌آوری و آزادی معتادان متجاهر در طول سالیان گذشته، اظهار کرد: بر اثر اعتراضات مردم و یا درخواست مسئولان و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد می‌شود، معتادان متجاهر جمع‌آوری شده و برای مدتی از نظر‌ها پنهان می­‌شوند­؛ اما دوباره به شهر باز می‌گردند.

دادستان تهران چرخه باطل جمع‌آوری معتادان را مصداق برخورد سطحی با این مشکل دانست و اظهار داشت: صدق عبارت جمع‌آوری در مورد انسان‌هایی که به عمد یا با غفلت دچار آسیب شده­‌اند، صحیح نبوده و مناسب است از لفظ ساماندهی در مورد آنان استفاده شود تا آثار آن برای این افراد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر اینکه باید برای اشتغال معتادان پس از بهبود برنامه‌ریزی کرد، گفت: بازگشت این افراد به زندگی اجتماعی موفقیت بزرگی است و این چرخه باطل را خنثی می‌­سازد.

تمرکز بر تغییر رفتار معتادان در ایام نگه­داری

وی تاکید کرد: باید از زمانی که دستور قضایی برای ساماندهی معتادان متجاهر صادر می‌شود و تا زمانی که در مراکز خاص نگهداری می­‌شوند، اقداماتی برای درمان، حرفه ­آموزی و آمادگی آنان برای بازگشت به جامعه انجام شود، به این چرخه باطل زمانی اصلاح می‌شود که در دوران ساماندهی، تغییر و تحول رفتاری در این افراد رخ دهد، به این معنا که از آماج اعتیاد دور شوند و ترک اعتیاد کنند و سرانجام به زندگی اجتماعی باز گردند.

جعفری دولت‌آبادی با بیان این موضوع که بازگشت اجتماعی معتادان متجاهر هزینه بردار است، گفت: علی‌رغم هزینه‌هایی که بازاجتماعی کردن معتادان در برخواهد داشت، سازمان ­بهزیستی و دیگر دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی باید در این زمینه اقدامات لازم را برای تأمین سلامت جسمی و روحی این افراد انجام دهند.

دادستان تهران افزود: بازگشت این افراد به جامعه که برچسب‌های مجرمانه‌ای به آن‌ها خورده و جامعه به سادگی آمادگی پذیرش آن‌ها را ندارد، کاری دشوار و هزینه‌­بردار است که مستلزم ایفای نقش بیشتر دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی در این زمینه است.

جعفری دولت آبادی از مسئولان دستگاه‌ها خواست تا گزارش اقدامات خود در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در حوزه‌­های نگهداری، درمان، حرفه ­آموزی و بازگشت به جامعه را به دادستانی تهران ارائه دهند.

وی افزود: مطابق گزارش‌­ها مرحله اول به طور مناسب انجام می‌شود؛ اما سه مرحله دیگر به دشواری پیش می‌رود.

افزایش ظرفیت اماکن نگه­داری معتادان متجاهر

دادستان تهران از افزایش ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان متجاهر در تهران خبر داد و گفت: اگر این اتفاق رخ دهد می‌توان معتادان متجاهر را تا شش ماه نگهداری کرد و اقدامات درمانی، فرهنگی و حرفه­‌آموزی آنان را در دستور کار قرار داد.

جعفری دولت‌آبادی افزود: حضور معتادان متجاهر در شهر‌ها وضع اجتماعی و فرهنگی را با مشکلات مواجه می­‌سازد؛ این در حالی است که این افراد پس از دستگیری دوباره در دام اعتیاد گرفتار می‌شوند و این چرخه باطل ادامه می‌یابد؛ بنابراین ساماندهی معتادان متجاهر باید با هدف بازگشت واقعی آنان به زندگی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین مساله پس از درمان و بازپروری معتادان، بازگشت آنان به جامعه و پذیرش این افراد توسط عموم است.

تداوم اجرای طرح ساماندهی منطقه جنوب تهران

جعفری دولت‌آبادی افزود: اقداماتی که در منطقه جنوب تهران در مورد معتادان متجاهر انجام شده، قابل تقدیر است.

وی گفت: شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید برای اجرای موفق طرح ساماندهی معتادان متجاهر در جنوب تهران اقدامات جهادی انجام دهند و گزارش تکمیلی اقدامات انجام شده را ارائه دهند تا در جلسه جداگانه‌ای بررسی شود.

دادستان تهران خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی و خیّرین در ساماندهی معتادان متجاهر مورد تاکید است و از همکاری بسیج در این زمینه تشکر می‌­شود. امیدواریم کار‌ها به صورت انقلابی ادامه پیدا کند.

جعفری دولت‌آبادی اظهار داشت: با توجه به فعالیت مجدد برخی مساجد و مدارس در منطقه مذکور انتظار می‌رود مسئولان در جهت رفع مشکلات فرهنگی این منطقه متمرکز شوند.


بیشتر بخوانید: معتادان متجاهر به بازداشتگاه کهریزک فرستاده می‌شوند/ 1700 درخواست محکومان به اعدام و حبس ابد بازنگری شده است


وی افزود: فعالیت مراکز کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت (DIC) مورد تأیید دادستانی است و باید این مراکز تقویت شوند و در حیطه وظایف خود به فعالیت ادامه دهند.

جعفری دولت‌آبادی ضن اعلام موافقت با تشکیل کارگروهی متشکل از پلیس، شهرداری، دادستانی و دیگر دستگاه‌های ذی­‌ربط، برای تداوم اجرای طرح ساماندهی منطقه جنوب تهران به سرپرستی یکی از معاونان دادستان تهران اظهار داشت؛ کارگروه باید متولی پیگیری اجرای طرح در جنوب تهران شود و به عنوان یک کار فوق‌العاده عملیاتی کند و در این راستا از ظرفیت همه دستگاه‌ها استفاده کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دادستانی تهران در اجرای طرح‌­های مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و برخی جرایم مانند سرقت و تشکیل گشت‌های محله­‌محور با دستگاه‌های مربوطه، همکاری می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
همه ملک را تخریب کردن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Canada
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
هزینه نگه داشتن اینها در زندان بیش از تربیت شان است .بهشون زمینی مجانی با دو یا چند تا گاو یا گوسفند .بوقلمون .شتر مرع بدهید .دستشان را دولت بگیرد تا وارد کار خلاف نشوند .
آخرین اخبار