به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حمید محمد نژاد مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای قهی گفت: روستای باستانی قهی از قدیمی ترین روستاهای بخش جلگه اصفهان و با قرار گرفتن در حاشیه کویر،دارای آب و هوایی خشک است که قدمت روستای باستانی قهی بر اساس مدارک و آثار باقیمانده از آن به سال های قبل از اسلام می رسد.
وی افزود:روستای باستانی قهی یکی از قدیمی ترین روستاهای باستانی استان اصفهان می باشدو با وجود آثار ارزشمند، تاریخی و بافت های سنتی منسجم و منحصربه فرد ، به لحاظ قدمت و یکپارچگی می باشد و هر گونه عناصر معماری خاص روستایی را می توان تا حدود زیادی در آن مشاهده نمود.
محمد نژاد بیان کرد :بافت قدیمی روستای قهی در مرداد ماه سال ۱۳۸۴ به ثبت شورای ثبتی استان اصفهان و سپس در فهرست آثارثبت شده ملی قرار گرفت.روستای باستانی قهی با بافتی زنده و بکر ، هدیه ایست از قرنهای دور به گردشگران و بستری است مناسب برای رشد صنعت گردشگری در منطقه که در راستای تحقق و پیشبرد این هدف تاکنون اقدامات بسیاری در زمینه حفظ و احیا بافت از سوی پایگاه میراث فرهنگی روستا صورت گرفته است
وی با اشاره به شناسنامه ی کهن و تاریخ بنای قهی به سده های قبل از اسلام تصریح نمود:مسجد جامع قهی با بافت و ساخت ساسانی، آثار بازمانده از دخمه های زرتشتی که تا چندین سال پیش خرابه های آن بصورت تلی از خاک موجود بوده است، بشدت این نظریه را تائید و گواه این موضوع است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای باستانی قهی به نویسنده معروف ماکسیم سیرو و نوشته های کتاب "راه های باستانی ناحیه اصفهان" اشاره و گفت :ماکسیم سیرو از روستای باستانی قهی چنین نوشته است: «در اینجا خانه های افسانه ای وجود دارد که سابقاً مرکز شتر داری تمام ایران مرکزی بوده است، قصبه های جی (قهی) و اخند ( هرند ) هر دو نزدیک کوهپایه در روی یک راه درجه دوّم قرار دارند که از سجزی می آید و مستقیماَ به ورزنه می رسد. جی را میتوان گفت که مرکز قافله های شتر ایران مرکزی بوده است.
بافت ساختمان های روستای باستانی قهی، سنتی و اکثر آنها متعلق به دوران قاجار است و دارای ارزش باستانی هستند.
روستای باستانی قهی مجموعه ای است به هم تنیده وهماهنگ و متنوع از احجام و فرم ها که در نگاه اول گنبد مساجد، آب انبارها و آسیاب ها و امواج کاهگلی پوشش منحنی سقفها، برجها، دیوارهای بلند و سردرهای عظیم، وبا نگاه موشکافانه تر بازارچه ها، بادگیرها بویژه بادگیر آب انبارها و... را به نمایش می گذارد.
انتهای پیام/م