محمود مدنیان رئیس میراث فرهنگی و گردشگری نایین در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت: کُپَچو، شیرینی سنتی نائین است که ماده اولیه آن برنج می باشد، این شیرینی به ذائقه نه تنها ایرانیان بلکه گردشگران خارجی هم شیفته خود کرده است و کمتر گردشگری به نایین می آید و با خودش کپچو را سوغات نمی برد.
وی افزود: در کارگاه کپچو از سینی های مسی و فر های طبقه ای استفاده می شود و نکته جالب اینکه همه مواد آن به صورت سنتی استفاده می شود که گندم سبوس دار محمدیه از مهمترین مواد اولیه آن است.
این کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه این شیرینی توانسته برای بیش از 35 نفر از بانوان شغل ایجاد کند،گفت: به دلیل کیفیت و ارگانیک بودن شیرینی مسافرانی از شهر های اصفهان، تهران، مرکزی بیرجند و حتی سوغاتی برای افراد مقیم خارج از کشور نظیر آلمان و کانادا است.
مدنیان، برنجی، شکری و شیرمال را از انواع شیرینی کپچو عنوان و بیان نمود: کپچو به دلیل طبع گرمی که دارد در پاییز و زمستان پر طرفدارتر است .
کلمه کپچو از دو واژه کُپَ به معنای مجموعه نان های خوشمزه و کپچو به معنای شیرینی های کوچک خوشمزه برگفته شده است.
انتهای پیام/م
پیشنهاد میشه خانواده حتما تهیه کنند