سند توسعه همکاری ایران و سوییس برای تبادل تجربیات و دانش در حوزه کشاورزی و تحقیقات، فناوری، روش های نوین آموزش و سازگاری با تغییر اقلیم در تهران امضا شد.

ایران و سوییس سند همکاری کشاورزی امضا کردندبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، امروز در مراسم امضای سند همکاری ایران و سوئیس در زمینه کشاورزی، دو کشور بر توسعه همکاری‌ها و تبادل تجربیات و دانش در حوزه تحقیقات کشاورزی، تکنولوژی، روش‌های نوین آموزش و مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی تاکید کردند.

در این مراسم، کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از ساختار تحقیقات بخش کشاورزی در ایران درباره زمینه‌های همکاری دو طرف گفت: یکی از مهمترین محور‌های همکاری دو جانبه در حوزه تولید و بذر سبزی و صیفی و تکنولوژی‌های مربوط به آن است.

وی، تبادل ژرم پلاسم، آموزش کارشناسان، حفاظت از ذخایر ژنتیکی به ویژه به لحاظ حقوق بین الملل، تکنولوژی‌های نوین در اصلاح نباتات و بذور، تحقیقات در زمینه روش‌های نوین تولید دام به ویژه دام سبک، تغذیه دام، معرفی گیاهان جدید علوفه‌ای و استفاده از ضایعات بخش کشاورزی به منظور تغذیه دام را از دیگر محور‌های همکاری میان ایران و سوئیس عنوان کرد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، راه اندازی سیستم یکپارچه دانش و اطلاعات در بخش کشاورزی، انتقال آخرین روش‌های ترویج به بهره بردار و نشست‌های چند جانبه برای آموزش در ایران و سوئیس را از دیگر زمینه‌های همکاری برشمرد.


بیشتر بخوانید: کانال مالی سوئیس آماده راه‌اندازی است


خاوازی در عین حال خواستار انجام تحقیقات مشترک در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی و معرفی سموم کم خطر شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با بیان این که تحقیقات کشاورزی در شش حوزه در ایران صورت می‌گیرد، اظهار داشت: پژوهش و فناوری، آموزش و ترویج، حفظ ذخایر ژنتیکی، نظارت بر نهاده‌های کشاورزی، تولید هسته اولیه بذر و هسته‌های واکسن از حوزه‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی ایران هستند.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در حال حاضر ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی در وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کنند و تقریباً یک قرن از تشکیل این موسسه‌ها می‌گذرد.

در این مراسم، رئیس دفتر فدرال کشاورزی سوئیس نیز خواستار توسعه همکاری‌های مشترک دو کشور شد و گفت: پیشنهاد‌های همکاری کشاورزی ایران، سکویی برای تبادلات متعدد در زمینه‌های مختلف است که می‌تواند امید بخش باشد.

برنارد لهمان با اذعان به این که ایران و سوئیس مسائل مشترکی در حوزه کشاورزی دارند، اظهار داشت: ما در عین حال با چالش‌های تغییرات اقلیمی، تنوع زیستی و حاصلخیزی خاک روبرو هستیم.

وی افزود: ما به دنبال روش‌هایی برای استفاده پایدار از خاک و مدیریت تغییرات اقلیمی هستیم و امیدواریم همکاری‌های دو کشور در این حوزه‌ها ثمربخش باشد.

لهمان که ریاست بخش تحقیقات سوئیس را نیز بر عهده دارد، تصریح کرد: در سوئیس موضوع بهره وری و کارایی در حوزه کشاورزی بسیار مهم است، زیرا کشاورزان باید بتوانند محصولاتی را با توجه به شرایط جغرافیایی و سرزمینی تولید کنند.

وی گفت: امضای این سند انگیزه‌ای برای گسترش همکاری میان دو کشور ایجاد می‌کند و دو طرف باید زمینه‌های جدیدی برای این همکاری و کمک به کشاورزان تعریف کنند.

در این مراسم هیأت همراه سوئیسی همچنین بر تبادل تجربه در حوزه‌های تکنولوژی و آموخته‌های کشاورزی و انتقال دانش و اطلاعات در زمینه مدیریت یکپارچه آفات به کشاورزان و ذی نفعان تاکید کردند.

در ادامه این مراسم، سفیر سوئیس در تهران گفت: ما در واقع میز سوئیس در وزارت جهاد کشاورزی داریم و مسائلی را به طور صریح و مشخص با سیاستگذاران در بخش دولتی ایران مطرح کردیم که برای ادامه فعالیت بخش خصوصی سوئیس در ایران مهم و حیاتی است.

کارلوس لایتنر در همین حال خواستار برگزاری نشست‌های مستمر کارشناسی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی میان دو کشور شد.

این روش‌ها برای مدیریت دانش در عرصه‌های کشاورزی استفاده کنیم.

انتهای پیام/

ضرورت  مدیریت دانش در عرصه‌های کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار