به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عصر امروز در مراسم روز جهانی ناشنوایان که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب ایران حرفهای بسیاری در زمینه کاشت حلزون در دنیا دارد؛ اما با این حال ۱۰۰۰ نفر در نوبت کاشت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه سالی یک و نیم میلیون نفر تولد در کشور داریم که از این میان ۱۵۰۰ ناشنوا به آمار کشور اضافه میشود، گفت: سن طلایی کاشت حلزون بین یک تا پنج سال است، اما در برخی از افراد کار کاشت حلزون در سن ۲۰ سالگی با موفقیت انجام شده است.
شهریاری بیان کرد: وسایل کاشت حلزون اگر تولید داخل باشد سبب صرفه جویی ارزی میشود و مجلس هم منابعی را برای خرید حلزون در نظر گرفته است و این کار باعث میشود تا زمان طلایی کاشت حلزون از بین نرود.
شهریاری ادامه داد: باید در زمینه پیشگیری و غربالگری اقدامات موثرتری انجام داد و در همین راستا مجلس منابعی را برای سازمان بهزیستی درنظر گرفته است تا از تولد فرد ناشنوا در کشور پیشگیری کنیم؛ در واقع باید به سمتی برویم تا در مراکز استانهای کشور یک مرکز کاشت حلزون فعال باشد.
در ادامه محمد فرهادی رئیس کمیته کشوری شنوایی اظهار کرد: ۴۶۶ میلون نفر در دنیا از بیماری کم شنوایی رنج میبرند و تا سال ۲۰۵۰ تعداد بیماران کم شنوا به ۹۰۰ میلیون نفر میرسد که دلیل آن افزایش سن و عفونت بیماریهایی مثل سرخجه، اوریون، مصرف نا به جای برخی از آنتی بیوتیکها و در معرض صدای بلند قرار گرفتن است.
وی بیان کرد: کم شنوایی سبب کاهش ارتباطات و یادگیری افراد میشود در نتیجه فردکم شنوا احساس تنهایی میکند و اگر این عارضه مورد توجه قرار نگیرد زوال عقل و افسردگی در پی دارد.
رئیس کمیته کشوری شنوایی ادامه داد: اگر بیماری کم شنوایی به موقع تشخیص داده شود در میانسالان تا ۵۰ درصد و در کودکان تا ۶۰ درصد قابل درمان هستند.
وی تاکید کرد: غربالگری نوزادان در هفته اول تولد در ۸۹ درصد از موارد انجام میشود همچنین در کودکان بین سه پنج سال کار غربالگری شنوایی انجام میشود.
فرهادی تاکید کرد: استفاده از فناوریهای نوین ویژه افراد کم شنوا سبب رفع این معضل میشود و تا امروز ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر عمل کاشت حلزون را انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه مجلس در زمینه کاشت حلزون حمایت کرده است، تاکید کرد: برنامههای پیشگیرانه به وسیله وزارت بهداشت انجام شده است که تدوین سند ملی کم شنوایی و ناشنوایی، اجرای برنامههای غربالگری و اجرای پیمایشهای مختلف در زمینه کم شنوایی از جمله اقدامات وزارت بهداشت محسوب میشود.
در ادامه مراسم قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی گفت: باید موتور تولید معلولیت را در کشور متوقف کنیم؛ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معلول در ایران وجود دارد که ۱۴ درصد از آنها دچار ناشنوایی هستند.
وی افزود: ۵۰ درصد از اختلالات ناشنوایی به دلیل مشکلات ژنتیکی است و امروزه نوزادان و شیرخوارگان را برای جلوگیری از این مشکل غربالگری میکنیم.
قبادی دانا تاکید کرد: یک میلیون و ۱۹۰ هزار نوزاد غربالگری شده و درحدود ۱۰۰۰ نفر دچار مشکلاتی بودند که به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند.
انتهای پیام/