به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: لک لکها جزو پرندگان مهاجر هستند و تنها در فصل بهار و تابستان برای لانه سازی و جوجه آوری وارد این منطقه میشوند.
فاروق سخنور افزود: به خاطر شرایط آب و هوایی، امنیت موجود در تالابها و شرایط مطلوب برای ماندگاری لک لک ها، امسال شمار زیادی از آنها در فصل پاییز که مهاجرت لک لکها به مناطق جنوبی آغاز میشود، کوچ نکرده و در تالابها و حاشیه شهر مهاباد ماندگار شده اند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: تجمع این لک لکها بیشتر در حاشیه تالاب حسن خان (یوسف کند)، رودخانه مهاباد و اطراف مجتمع کشت و صنعت مهاباد ماندگار شده و در طول زمستان به تغذیه و استراحت میپردازند.
وی از روستاییان حاشیه این تالابها و مناطقی که لک لکها در آنها ماندگار شده اند، خواست در این فصل از مزاحمت و برهم زدن آرامش این میهمانان زمستانی خودداری کرده و در صورت امکان مواد غذایی و خوراکی را برای لک لکها فراهم سازند.
سخنور از تلاشهای برخی از دوستداران محیط زیست در زمینه لانه سازی و ایجاد محیطهای امن برای لک لکها در حاشیه روستاهای این شهرستان قدردانی کرد.
وی گفت: لانه سازی لک لکها در روستاهای مهاباد نشانه وجود محیطی مناسب توام با امنیت و آرامش در این منطقه بوده و این اتفاق بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست این شهرستان است.
همزیستی که بین مردم این منطقه و لک لکها در چندین دهه اخیر بوجود آمده موجب شده است تا مردم در حراست از این پرنده و فراهم ساختن محیطی امن برای زندگی آن تمام توان خود را بکار گیرند.
این رفاقت دیرینه بین پرندگان و مردم این دیار حتی باعث شد تا چند سال قبل یکی از روستاییان این شهرستان در حین کمک به این پرنده و هنگام بالا رفتن از یک تیر چراغ برق جان خود را از دست دهد.
وجود تالابهای کانی برازان، قوپی باباعلی، حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق، مهاباد را به یکی از زیستگاههای اصلی پرندگان در آذربایجان غربی تبدیل کرده است و براساس آخرین بررسیها، بیش از ۷۰ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی در تالابهای مهاباد شناسایی شده اند.
انتهای پیام/ج