به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،غلامرضا باقری مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز عصر امروز در گفتگو با خبرنگاران از راهاندازی پروژه تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی بنزین به ایزومریزاسیون نفتای سبک با ظرفیت اسمی ۱۰ هزار بشکه در روز خبر داد و اظهار داشت: افزایش تولید بنزین یورو از ۴۰ درصد به ۱۰۰ درصد، ارتقا استاندارد کل بنزین تولیدی به یورو ۴، افزایش سودآوری شرکت، کاهش آلایندههای زیست محیطی و افزایش آرامسوزی بنزین در موتور از اهداف این طرح است.
وی، میزان سرمایهگذاری انجام یافته برای راهاندازی پروژه تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی بنزین به ایزومریزاسیون نفتای سبک در شرکت پالایش نفت تبریز را ۱۰ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: ۱۳۰ میلیون یورو با اجرای این طرح صرفهجویی حاصل شده است.
باقری با بیان اینکه پالایشگاه تبریز بعد از پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که به صورت کامل بنزین یورو ۵ با اکتان ۹۱ تولید میکند، افزود: تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ و تولید روزانه ۳ میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو پنج در روزهای آینده به صورت رسمی افتتاح میشود.
وی، میزان مصرف بنزین در شهر تبریز را روزانه یک میلیون لیتر اعلام و تصریح کرد:پالایشگاه تبریز در حال حاضر روزانه ۳.۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ تولید میکند که تولید مازاد را به شهرهای اطراف و حتی استانهای اطراف را تحت پوشش قرار میدهیم و حتی قابلیت صادرات با استانداردهای روز دنیا را دارد.
باقری تاکید کرد: پالایشگاه تبریز در حال حاضر روزانه ۳ میلیون لیتر گازوئیل تولید میکند که با رفع مشکل جذب گوگرد در عرض ۲۴ ساعت میتوانیم به ۶ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ برسانیم که گازوئیل مازاد در روزهای آینده صادر میشود.
وی در ادامه از افزایش تولید گازوئیل به یورو ۵ خبر داد و گفت: پیش از این اغلب تولیدات و مصرف در منطقه گازوئیل یورو ۲ بوده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریزگفت: امسال گازوئیل یورو ۵ با صرف اعتباری بالغ بر ۱۰۰میلیون یورو تولید شد و با روزانه ۳ میلیون لیتر، کل نیاز منطقه شمالغرب کشور را تامین میکند که البته با راه اندازی پروژههای جانبی تا پایان سال ۱۳۹۸ به ۶ میلیون لیتر در روز افزایش مییابد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد قیمت تمام شده بنزین و گازوئیل در پالایشگاه تبریز ابراز داشت: هر لیتر بنزین را با قیمت ۳ هزار و ۸۰۰ تومان به دولت میفروشیم، اما هر لیتر بنزین به قیمت یکهزار تومان در اختیار مردم قرار میگیرد ضمن اینکه قیمت تمام شده گازوئیل هم ۴ هزار تومان است، ولی مردم با قیمت ۳۵۰ تومان خریداری میکنند که دولت منابع مالی بسیار زیادی برای یارانه بنزین و سوخت پرداخت میکند.
باقری اضافه کرد: شرکت پالایش نفت تبریز در سال ۵۷ راهاندازی شده و امسال چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با چهلمین سالگرد بهرهبرداری از این شرکت و تولید ۴۰ نوع محصول جدید همزمان شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریزگفت: شرکت پالایش نفت تبریز در بدو تاسیس فقط ۸ نوع محصول و تا سال ۹۲ تنها ۱۳ نوع محصول تولیدی داشت.
باقری ادامه داد: این شرکت اولین پالایشگاهی است که مجوز برند در حوزه تامین و توزیع بنزین و نفت گاز را کسب کرده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز تصریح کرد: روزانه ۱۱۰ هزار بشکه نفت خام معادل ۵.۵ میلیون تن محصول در سال در شرکت پالایش تبریز تصفیه شده و به فرآوردهای نفتی که ۹۰ درصد آن فرآوردههای سوختی و ۱۰ درصد محصولات متنوع دیگر است، تبدیل میشود.
وی گفت: از سال ۹۲ تا کنون بیش از ۳۷۵ میلیون یورو، پروژه با سرمایه گذاری این شرکت افتتاح شده که عمدتا زیست محیطی است، مهمترین آنها تولید بنزین پاک است که روزانه ۱.۵ میلیون لیتر در تبریز و شهرهای حومه عرضه و سبب کاهش شاخصهای آلایندگی شده است.
باقری اظهار داشت: شرکت پالایش نفت تبریز با حمایتها و نظارتهای کارساز و بیدریغ مراجع ذیصلاح استانی در طول سالهای اخیر همواره یکی از پیشگامان صنایع شمالغرب در خصوص اجرای پروژههای زیست محیطی بوده است.
وی گفت: به طوریکه در پنج سال گذشته اجرای ۱۵ عنوان پروژه زیست محیطی با اعتبار بالغ بر ۳۶۴ میلیون یورو و ۴۰۶ میلیارد ریال در دستور کار این پالایشگاه بوده که از این میان ۱۰ پروژه به بهرهبرداری رسیدهاند.
باقری، با رد اظهارنظرهای غیرکارشناسی پیرامون آلایندگی پالایشگاه تبریز تصریح کرد: در طول سالهای اخیر برای جلوگیری از آلودگی هوا اقدامات بسیاری صورت گرفته است، اما عدهای همچنان با نگاهِ سنتی و بر اساس ذهنیتی قدیمی میگویند پالایشگاه آلاینده است که قابل تامل است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز از پرداخت ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده توسط این مجموعه تا پایان سالجاری خبرداد و عنوان کرد: قطعاً سهم استانی را اداره مالیات کشور لحاظ میکند و حقِ شهرداری تبریز و سایر ارگانها نیز از این مالیات پرداخت میشود.
وی گفت: پالایشگاه نفت تبریز براساس سیاستهای وزارت نفت، نخستین پالایشگاهی است که توانسته مجوز برند در حوزه تامین و توزیع بنزین و نفت گاز را کسب کند و در حال حاضر ظرفیت پالایشگاه تبریز پس از یک ارتقاء که در سال ۷۱ با تکیه بر توان داخلی رخ داد، به توانایی تصفیه ۱۱۰ هزار بشکه در روز نفت خام و تبدیل آن به فرآوردهها افزایش یافته و هم اکنون ۷ درصد از توان تصفیه نفت خام کل کشور بر عهده این مجتمع پالایشی است.
باقری بیان کرد: پس از آن پروژههای دیگر زیستمحیطی انجام یافت و گرانولسازی گوگرد، تولید روغن پایه و روغنهای روانساز انجام شد به طوری که پالایشگاه تبریز نخستین پالایشگاهی است که روغن پایه گروه دو را در کشور توانسته تولید کند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن، این مجتمع پالایشی نخستین پالایشگاهی است که طرح جمعآوری و تصفیه گازهای ارسالی به سیستم مشعل خود را در قالب مکانیسم CDM کنوانسیون کیوتو احداث کرده به طوری که به تبع بهره برداری از آن نام جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ثبت شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به اینکه امسال در این شرکت دو اتفاق مهم رخ داده است گفت: یکی افزایش تولید بنزین یورو ۴ بوده یعنی در دهه فجر امسال ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر در روز بنزین پاک تولید شده و به عبارتی کل بنزین شرکت پالایش نفت تبریز نیز یورو ۴ شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مهمترین اتفاقات امسال، تولید گازوئیل یورو ۵ با ۷۰ میلیون یورو اعتبار بوده که با پروژههای جانبی آن به یکصد میلیون یورو افزایش یافت و ویژگی آن، تولید گازوئیل با گوگرد کمتر از ۱۰ جزء در میلیون است در حالی که گازوئیل معمولی هفت هزار جزء در میلیون حاوی گوگرد است.
باقری گفت: هم اکنون کل شمالغرب کشور با تولید روزانه سه میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ تحت پوشش قرار گرفته است البته این تمام توان نیست و برخی پروژههای جانبی نیز دارد که اگر راهاندازی شود در پایان سال آینده ۶ میلیون لیتر در روز تولید گازوئیل یورو ۵ انجام میشود.
انتهای پیام /ا