معاون دبیر سابق شورای امنیت ملی گفت: دعوای دنیا با ما بر سر پیشرفت ماست. هستهای اصلا عین پیشرفت است، عین اقتصاد است، هستهای یعنی پیشرفت، علم، فنآوری، صنعت.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قسمت نود و پنجم از برنامه بدون توقف، ۱۲ اسفندماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت.
علی باقری، معاون دبیر سابق شورای امنیت ملی که به عنوان میهمان در این برنامه حضور داشت، تصریح کرد: ممکن است این شبهه پیش بیاید که نگاه مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی برای مدیریت در شرایط اقتصادی امروز چیست، آیا فقط بگوئیم مقاومت میکنیم، مقاومت فقط یک راهبرد است برای صیانت از هویت ملت ایران، هدف اصلی ما چیست؟ باید تلاش کنیم برای پیشرفت، آیا با این گفتمان مقاومت ما مذاکره را رد میکنیم؟ نه ما برای اینکه آن هویت حفظ بشود یک جا ممکن است از مذاکره استفاده کنیم، یک جا از مقاومت، یک جا از هر دو.
وی ادامه داد: آن گفتمانی که قائل به هویت ملت ایران نیست آن خروجیاش قطعا مذاکره است، این هویت به ما یک سری حقوقی میدهد در عرصه مناسبات بینالمللی که این حقوق برای ما ابزارها و ظرفیتهایی را در داخل ایجاد میکند این حق ماست. اما آن گفتمانی که قائل به این هویت نیست و میگوید ما باید بریم با بیرون تنشزدایی کنیم تا بتوانیم کاری انجام دهیم اصلا قائل به این حق نیست او قائل به دریافت سهم است، گفتمان مبتنی بر هویت به دنبال استیفای حق است، گفتمان مقابل آن هویت هر گفتمانی باشد به دنبال سهم، لذا آنها صرفا ابزای که دارند تنها مذاکره است، چون اصلا مقاومت ندارند فرق حق و سهم این است.
باقری همچنین تصریح کرد: ما رویکردی که رفتیم و به برجام منتهی شد به این دلیل بود که به دنبال حقمان نبودیم، ما بیش از صد حقمان در برجام از بین رفت و برخی را الیالابد از خودمان سلب کردیم، چون اصلا برای ما حقی قائل نیستند و میگویند ما رفتیم سهممان را گرفتیم، قبل از انقلاب سهممان این بود که آن قدر بشکه نفت بفروشیم حالا امروز آمریکا و غربیها یک سهم دیگر میدهند پس در تقابل گفتمان حق و سهم به نظر من مهم است که بدانیم، گفتمانی که مبتنی بر حق است مذاکره را نفی نمیکند اتفاقا از مذاکره هم استفاده میکند، ولی مذاکره برای تثبیت و استیفای آن حق، چون حق هستهای را آمریکا به ما نداده توانمدی ما به ما داده، ما مذاکره میکردیم که حقمان از بین نرود نه اینکه سهمی به ما بدهند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه نزدیک ۹ ماه است که ما منتظریم که حضرات اروپاییها لطف کنند یک ساز و کار ویژه کانال مالی با ایران را پیشنهاد بدهند، یادآور شد: کشور را معطل کردیم که آنها بگویند امروز آماده میشود یا فردا، وقتی هم که آماده شود لابد باید کل ایران جشن بگیرند. شما ببینید آمار صادرات جمهوری اسلامی به آمریکا یا عراق در همین دولت بیش از کل صادرات ایران به ۲۸ کشور اروپایی است، حالا افغانستان چقدر فکر و ذهن و برنامهریزی سیاست خارجی ما را اشغال کرده آن ۲۸ کشور چقدر. خیلی از کشورها مانند مکزیک یا آفریقای جنوبی و خیلی از کشورهای آسیایی میخواهند تعامل جدی با ما داشته باشند، ولی ما از این ظرفیتها غافل شدیم. حضرت آقا چند بار گفتند «نمیگویم با اروپا قطع رابطه کنیم، اما از برجام اقتصادی قطع امید کنید»، اما آقایان ول نمیکنند.
معاون دبیر سابق شورای امنیت ملی در برنامه بدون توقف شبکه سه سیما یادآور شد: وقتی آمریکاییها ازبرجام خارج شدند در واقع برجام را نقض کردند، روسیه و چین آمدند گفتند آمریکا برجام را نقض کرده و محکوم است. در اولین نشست کمیسیون مشترک برجام بعد از خروج آمریکا که تیرماه در وین برگزار شد خروجی جلسه چه بود؟ این بود که در بیانیه آوردند این جلسه به درخواست ایران برگزار شد و ما این چند نفر از خروج یکجانبه آمریکا از برجام شدیدا متأسفیم، خوب همان جا ایران باید بلند میشد و میگفت: خانم موگرینی ما متأسفم نیستیم باید بگوئید نقض کرد، ممکن است خانم موگرینی میگفت: من ملاحظات خودم را دارم خوب باشد، ما هم باید باید اعلام میکردیم ما هم بیانیه مشترک با شما امضا نمیکنیم و بیانیه دیگر میدهیم و شما هم بیاینه خودتان را بدهید. از این تأسفبارتر این است که ما وزیر خارجه روسیه و چین را بردیم وین بعد میگوئیم ببینید خانم موگرینی چه میگوید شما هم همان را بگوئید، این یعنی چه؟ این مبتنی بر این نیست که نگاه غربباور در سیاست خارجه ما جولان میدهد.
وی همچنین با توضیح اینکه هدف اصلی تأسیس سازمانهای بینالمللی و سازوکار معاهداتشان تأمین منافع خود آنهاست، اظهار کرد: معاهدات امنیتی موقعی ایجاد شده که قدرتهای بزرگ در دنیا به یک توانمندی رسیدند و برای اینکه کشورهای مستقل دیگر به آن توانمندی دست پیدا نکنند آمدند معاده ایجاد کردند که بقیه را منع کنند، از جمله معاهدات هستهای و غیره، ما نمیتوانیم بگوئیم در این مناسبات نباید وارد شویم، ولی باید حواسمان باشد به گونهای وارد شویم که به صورت حداکثری منافع خودمان را تأمین کنیم.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که «آیا در مذاکراتی که با همان رویکرد انقلابی انجام دادید مشکلات مردم هم دیده شد یا خیر» تصریح کرد: باید کمی دقت کنیم حضرت آقا فرمودند: «ما دو جنگ داریم یکی اقتصادی و دیگری رسانهای». دشمن در عرصه رسانهای با همه توان وارد مقابله با ملت ما شده و از همه ابزارهایش هم استفاده میکند، مثلا همین عنوان پرونده هستهای را چه کسی ابداع کرده، پرونده هستهای مال مجرم ومتهم است ما مجرمیم یا متهم، رسانههای غربی برای اینکه در ذهن شنونده القا کنند که کشوری که درگیر این پرونده است حداقلش متهم است، این واژه را سر زبانها انداختند در واقع ما فعالیتهای هستهای داریم نه پرونده هستهای.
وی در پایان با اشاره به اینکه در فضای رسانهای دشمن برخی از ناکارآمدیها و برخی از اشکالاتی که در ساختار و یا سیاستگذاریها داریم و یا اشکالات مسئولان را تسری میدهد به همه انقلاب و نظام اظهار کرد: به این وسیله دشمن دو گانهای در ذهن مردم ایجاد میکند که هستهای یا زندگی، در حالی که هستهای عین زندگیست، هستهای در برابر زندگی نیست. یکی از بحثهای اساسی که ما سرش دعوا میکنیم همین است که دعوای دنیا با ما بر سر پیشرفت ماست. هستهای اصلا عین پیشرفت است، عین اقتصاد است، هستهای یعنی پیشرفت، علم، فنآوری، صنعت. با این وضعیت هستهای که ما هستیم در مرزهای دانش و فنآوری دنیا قدم برمیداریم، دشمن میداند وقتی در دانش برویم جلو بیفتیم در همه عرصهها هم میتوانیم پس میگوید نه.
انتهای پیام/
واقعا منطقی بود