به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات هند روز سهشنبه آثار تصمیم آمریکا را برای پایان دادن به توافقنامه تجاری ترجیحی واشنگتن با دهلینو کماهمیت دانستند.
دولت هند معتقد است قصد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای کنار گذاشتن برخی امتیازات تجاری که دولت آمریکا در روابط با هند قائل بود، تاثیر چندانی بر دهلینو نخواهد گذاشت و صادرات هند به آمریکا نیز چندان تحت تاثیر این اتفاق قرار نخواهد گرفت.
آنوپ وادهاوان، وزیر بازرگانی هند در گفتگو با خبرگزاری پی تی آی (Press Trust of India) اعلام کرد میزان صادرات سالانه هند به آمریکا حدود هشتاد میلیارد دلار است، اما آن بخش از صادرات هند که تحت پوشش سامانه فراگیر ترجیحی SPG قرار دارد از پنج میلیارد و ششصد میلیون دلار فراتر نمیرود. بنابراین خروج آمریکا از سامانه فراگیر ترجیحی تاثیر منفی قابل توجهی بر صادرات هند به آمریکا نخواهد داشت.
هرچند هند بیشترین بهره را از سامانه ترجیحی فراگیر میبرد وزیر بازرگانی این کشور تصریح کرد امتیازات تعرفهای این سامانه سالانه تنها یکصد و نود میلیون دلار است.
بیشتر بخوانید: هند، جبهه جدید جنگ تجاری ترامپ
دفتر نماینده تجاری آمریکا روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد دولت هند طیف گستردهای از موانع تجاری به اجرا گذاشته است که آثار منفی شدیدی بر تجارت آمریکا دارد.
سامانه ترجیحی فراگیر به کشورهای در حال توسعه این امکان را میدهد برخی محصولات و تولیدات خود را بدون پرداخت تعرفههای گمرکی وارد بازار آمریکا کنند البته منوط به این که معیارهایی را که آمریکا تعیین کرده است، کاملا رعایت کنند. از مهمترین این معیارها میتوان به ممنوعیت کار کودکان، رعایت برخی حقوق کارگران که در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته میشود، رعایت حق مالکیت معنوی و همچنین دسترسی عادلانه و منطقی آمریکا به بازار این کشورها.
دولت آمریکا همچنین اعلام کرده است قصد دارد ترکیه را نیز از امتیازاتی که در سامانه ترجیحی فراگیر برای این کشور قائل بود، محروم کند.
طبق بیانیه دفتر نماینده تجاری آمریکا، خروج هند و ترکیه از پوشش سامانه تجاری یادشده شصت روز پس از ابلاغ این تصمیم توسط دولت آمریکا به کنگره و همچنین دولتهای هند و ترکیه عملی خواهد شد.
انتهای پیام/