وی ادامه داد: استاد قوامزاده در انجام پیوند مغز و استخوان پیشرو هستند و من بزرگترین افتخارم این است که شاگرد وی بودهام.
جانبابایی افزود: پس از دوران جنگ که کشور به فکر ساخت و ساز بود، استاد قوامزاده کار عمل پیوند را در کشور شروع کرد و امروزه بیماریهای صعبالعلاجی مانند سرطان با انجام پیوند مغز استخوان قابل درمان هستند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پیوند در برخی از افراد مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج و لاعلاج امید بهوجود آورده است؛ معتقدم که ناامیدی بزرگترین مشکل در بیماران صعبالعلاج محسوب میشود.
وی بیان کرد: امروزه عمل پیوند تالاسمی نیز در کشور انجام میشود و ایران از نظر کار پیوند رتبه اول را در منطقه دارد.
وی ادامه داد: امروزه سالی ۲ هزار پیوند کلیه در کشور انجام میشود و خوشبختانه از نظر پیوند کبد کشورمان در رتبه اول قرار دارد و سالیانه بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ پیوند کبد انجام میشود و ایران در منطقه جزو کشورهای پیشرو محسوب میشود.
جانبایی تاکید کرد: امروزه از کشورهای همسایه بیماران زیادی برای انجام پیوند مغز استخوان به ایران سفر میکنند که البته باید بگویم ظرفیت کشورمان در این حوزه بیشتر است.
وی ادامه داد: اگر این تعداد عمل پیوند مغز استخوان در کشور انجام نمیشد شاید بیماران دوام نمیآوردند و من معتقدم که طول عمر بیماران با انجام پیوند افزایش پیدا کرده است، اگر در کشور امکان انجام پیوند نبود برای واردات سلولهای بنیادی در حدود ۱۰۰ هزار دلار باید هزینه میشدو این مبلغ جدا از بحثهای هتلینگ، درمان و حمل ونقل است.
انتهای پیام/