به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید نام نوشیدنی پرخاصیت شیر زردچوبه را شنیده باشید. نوشیدنی شیر زردچوبه از روزگاران بسیار دور توسط هندیها به عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگرفت و امروز شهرتی جهانی یافته و در کشورهای زیادی خواهان دارد. در تهیه این نوشیدنی میخک به کار میرود که به دلیل دارا بودن خاصیت ضدویروسی در درمان زکام و سرماخوردگی موثر است. از طرفی عناب استفاده شده در نوشیدنی شیر زردچوبه به درمان سرفه و گلودرد کمک میکند. در ادامه به آموزش تهیه شیر زردچوبه پرداختهایم.
زردچوبه یکی از عناصر سنتی در آشپزی شرقی به حساب میآید، ولی در کشورهای آمریکایی و اروپایی یک ادویه جدید محسوب میشود که خواص درمانی آن از نظر آنها نیز اعجاب انگیز است. زردچوبه به "ادویه شفابخش" معروف است و درمان بیماریهای زیادی از گلودرد و بیماریهای گوارشی گرفته تا مشکلات پوستی و فعالیتهای ضد ویروسی را به آن نسبت میدهند.
مواد ارائه شده برای تهیه ۲ فنجان شیر زردچوبه ارائه شده و مدت زمان آماده سازی آن حدود ۲۵ دقیقه است.
شیر ۲ فنجان
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
میخک ۱-۲ عدد
پودر زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
عسل ۱ قاشق غذاخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
عناب ۲ عدد
زنجبیل تازه ۲ حبه کوچک
شیر را در یک قابلمه مناسب یا شیرجوش ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس عناب و میخک را به آن اضافه کنید.
هنگامی که شیر ولرم شد، هل ساییده، پودر زردچوبه، پودر دارچین و زنجبیل تازه را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا شیر به جوش آید.
پس از اینکه شیر به جوش آمد، حرارت را کم کرده و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شیر و ادویهها بجوشند و نوشیدنی غلیظی به دست آید.
نوشیدنی را صاف کرده و در فنجان بریزید. سپس عسل را به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
نکته: اگر دوست دارید نوشیدنی تند باشد، ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه و سفید نیز به آن اضافه کنید.
مواد ارائه شده برای تهیه ۱ فنجان شیر زردچوبه ارائه شده و مدت زمان آماده سازی آن حدود ۵ دقیقه است.
پودر زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر بادام غیر شیرین ۱ فنجان
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری
عسل ۱ قاشق چایخوری
شیر بادام، هل، پودر زردچوبه، پودر زنجبیل و عسل را با هم مخلوط کنید، سپس آن را در یک بطری شیشهای دردار بریزید.
درب بطری را محکم بسته و حدود ۲ دقیقه مواد را به شدت تکان دهید تا خوب مخلوط شوند.
نوشیدنی شیر زردچوبه آماده است، آن را از صافی عبور دهید و در فنجان بریزید.
شیر زردچوبه با دارا بودن خواص ضد التهابی بالا، میتواند در کاهش درد و خشکی مفاصل موثر باشد.
خاصیت آنتی اکسیدانی شیر زردچوبه به بدن کمک میکند علیه ویروسها و میکروبهایی که باعث ایجاد عفونت در بدن میشوند، مبارزه کند.
زردچوبه با افزایش تولید مخاط، میکروبهای آزاردهنده دستگاه تنفس را از بدن خارج کرده و در درمان سرفه موثر است.
خاصیت ضد التهابی زردچوبه میتواند در درمان بیماریهای گوارشی و سوء هاضمه موثر باشد.
زردچوبه دارای خاصیت رقیق کننده خون بوده و حاوی آنتی اکسیدان است، بنابراین میتواند در کاهش حملات قلبی موثر باشد.
نوشیدنی شیر زردچوبه حاوی مقادیر بالایی کلسیم است که میتواند باعث محکم شدن استخوانها شده و شما را از ابتلا به پوکی استخوان مصون دارد.
نوشیدنی شیر زردچوبه حاوی آمینو اسید تریپتوفان است و نوشیدن آن قبل از خواب با افزایش سطح سروتونین در مغز، باعث خواب آلودگی و آرامش میشود و خواب راحتی را برای شما به ارمغان میآورد.
شیر زردچوبه در درمان انواع سردرد از سردردهای سینوسی و میگرنی گرفته تا سردردهای ناشی از فشار و استرس موثر است.
مصرف زردچوبه در صاف شدن پوست و از بین رفتن خطوط و علائم پیری موثر است، جای جوش و آکنه را درمان میکند و مصرف مداوم آن باعث از بین رفتن اگزما میشود.
شیر زردچوبه یکی از بهترین نوشیدنیهایی است که به بهبود عملکرد کبد کمک میکند و ضایعات و سموم را از بدن دفع میکند.
زردچوبه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که از تغییرات DNA سلولهای بدن جلوگیری میکند و مانع بروز سرطان در بدن میشود.
منبع: مجله ستاره
انتهای پیام/