به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان معمولا داروی پنتوپرازول را برای درمان بیماری التهاب و آسیب مری در اثر اسید معده تجویز میکنند و باید دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف شود. این دارو نیز همانند بسیاری از داروها عوارض جانبی دارد که امروز به آن بپردازیم.
داروی پنتوپرازول یک مهارکننده پمپ پروتونی است که مقدار اسید تولیدشده در معده را کاهش میدهد. از داروی پنتوپرازول معمولا برای درمان بیماری التهاب و فرسایش مرس (آسیب مری در اثر اسید معده) و سایر مشکلاتی که در اثر وجود اسید معده اضافی مانند سندرم زولینگر الیسون هستند مورداستفاده قرار میگیرد. داروی پنتوپرازول برای بهبود فوری علائم سوزش سر دل کاربردی ندارد.
این مطلب را از دست ندهید: مکانیزم عمل کرم ترتینوئین در درمان آکنههای خفیف + عوارض جانبی و نحوه مصرف
اگر موارد زیر را دارید از مصرف این دارو خودداری کنید:
اگر به مواد تشکیل دهنده ی این دارو آلرژی دارید.
اگر در حال مصرف داروهای نلفیناویر، اتازاناویر، ریلپیویرین هستید.
برخی از داروها ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند. اگر شرایط زیر را دارید حتما موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
داروی پنتوپرازول را دقیقاً همان طور که توسط پزشک شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. قرصهای پنتوپرازول را میتوان با و یا بدون غذا مصرف کرد. پرانول های خوراکی پنتوپرازول را باید ۳۰ دقیقه قبل از یک وعده غذایی مصرف کرد. این دارو را خرد نکنید و یا نجوید و آن را بهصورت کامل مصرف کنید.
این مطلب را از دست ندهید: از شربت سالبوتامول چه می دانید؟+موارد منع مصرف
به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.
با مراقبتهای پزشکی اورژانس و یا کمکهای اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید.
داروی پنتوپرازول می تواند اسهال را ایجاد کند که ممکن است نشانه عفونتی جدید در بدن شما باشد. اگر اسهال آبکی یا خونریزی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. از داروهای ضد اسهال استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک شما به شما توصیه کند.
هر دارویی ممکن است عوارض جانبی خاص خود را داشته باشد ولی بیشتر بیماران این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند.
این مطلب را از دست ندهید: عوارض خطرناک مصرف خودسرانه مکملهای تغذیهای
اگر عوارض جانبی زیر را داشتید با پزشک مشورت کنید.
در صورت بروز علایم شدید زیر به دنبال مراقبت های پزشکی باشید
واکنش های آلرژیک شدید (راش، کهیر، خارش، اشکال در تنفس، تنگی در قفسه سینه، ورم دهان، صورت، لب ها، گلو، یا زبان). مدفوع خونی یا آبکی، درد استخوان، درد قفسه سینه، سریع یا نامنظم شدن ضربان قلب،تب، لرز و گلو درد، درد، قرمزی، تورم، حساسیت به لمس، یا گرمی در محل تزریق، پوست قرمز، متورم، تاول زده، اسهال یا معده درد شدید یا مزمن، تهوع شدید یا مزمن یا استفراغ، گرفتگی معده.
این مطلب را از دست ندهید: فلوکستین شما را خوشاندام میکند؟
علائم مشکلات کلیوی (برای مثال، قادرنبودن به دفع ادرار، تغییر در مقدار تولید ادرار، خون در ادرار، افزایش وزن زیاد) نشانه های مشکلات کبدی (به عنوان مثال، زردی پوست یا چشم ها، ادرار تیره، مدفوع کم رنگ، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، خستگی غیر معمول، کاهش وزن بدون علت، کبودی یا خونریزی غیر معمول، تغییرات بینایی. در صورت بروز مصرف بیش ا ز حد حتما با اورژانس تماس بگیرید.
انتهای پیام/
بسیار سپاسگزارم
نا گفته نماند با باکتری اچ پالوری زخم بوجود امده
لطفا دوره های درمان را با تجویز پزشک داشته باشید و سوابق درمانی قبلی را هم به پزشک معالج خود اعلام کنید