اگر به اطرافمان نگاهی بیاندازیم رقابتی نفسگیر بین اکثر افراد جامعه از هر قشری برای پولدارتر شدن می‌بینیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دور و برمان که نگاه می‌کنیم رقابتی نفسگیر بین اکثر افراد جامعه از هر قشری می‌بینیم برای پولدارتر شدن، خرید خانه‌ای بزرگ‌تر و بزرگ‌تر و سواری با خودرویی شاسی بلندتر و بلندتر! چرا؟ چون عمومی‌ترین قرائت از خوشبختی، محدود به مسائل مادی شده است، ولی من کاخ‌نشین‌ها و لکسوس‌سوار‌هایی را می‌شناسم که نه تنها خوشبخت نیستند، بلکه به‌شدت احساس بدبختی می‌کنند.

کاخ‌نشین‌ها و لکسوس‌سوار‌هایی که خیلی بدبختند!


بیشتربخوانید: چگونه می‌توان از شر تعصبات ذهنی خلاص شد؟


اگر باور نمی‌کنید کمی از ذهنیت کلیشه‌ای «خوشبختی مساوی پولدار شدن است» فاصله بگیرید و از نزدیک زندگی آدم‌های مرفه دور و برتان را دقیق‌تر بررسی کنید. معمولاً هنگامی که صحبت از خوشبختی و احساس شادی می‌شود، ذهن بیشتر مردم به سمت مسائل مالی کشیده می‌شود. در صورتی که چه بسیار انسان‌های ثروتمندی هستند که احساس سعادتمندی ندارند و از طرف دیگر انسان‌های دیگری نیز هستند که با وجود برخوردار نبودن از ثروت فراوان احساس خوشبختی دارند. در یکی از تحقیقاتی که در سال‌های اخیر انجام شده است، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که فقر و بی‌پولی در عدم احساس خوشبختی انسان‌ها مؤثر است. اما با افزایش ثروت در یک میزان خاص احساس خوشبختی افزایش پیدا نمی‌کند و ثابت باقی می‌ماند. به عبارت دیگر اینطور نیست که افراد بسیار ثروتمند احساس سعادت فراوانی کنند. به غیر از مباحث مادی عوامل دیگری نیز در میزان شادی و سعادتمندی افراد مؤثر است که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

خودمان را بپذیرید تا به رضایت برسیم

پذیرش خود، یکی از مسائلی است که در احساس سعادتمندی افراد بسیار تأثیرگذار است. کسانی که نگرش مثبتی نسبت به خود دارند به جنبه‌های وجودی‌شان ازجمله ویژگی‌های خوب و بدی که دارند واقف هستند و آن‌ها را قبول می‌کنند. این افراد احساس مثبتی نسبت به خود و گذشته‌شان دارند. این افراد اعتقاد دارند که در گذشته با توجه به شرایط و امکانات خود بهترین تصمیمات و اعمال را انجام داده‌اند. آن‌ها حتی در رابطه با وضعیت جسمانی، ظاهر و قیافه، خانواده و وضعیت زندگی خود نیز به نوعی پذیرش رسیده‌اند و خود را موظف به تغییرات اجباری نمی‌دانند و برای تغییر چیزی که در حوزه اختیارات آن‌ها نیست حرص نمی‌زنند.

یا از آن مهم‌تر اینکه دست از مقایسه خود و زندگی خود با دیگران برمی‌دارند و با نوعی راحتی و عدم اشتغال ذهنی به زندگی خود ادامه می‌دهند. از طرف دیگر کسانی که از خودشان ناراضی هستند، از آنچه در زندگی گذشته‌شان رخ داده سرخورده و ناامیدند، از برخی ویژگی‌های شخصی خود ناراحتند و مایلند متفاوت از آن چیزی باشند که هستند. بسیاری از این افراد مشتری سالن‌های زیبایی و جراحی‌های پلاستیک هستند، دائم در حال تغییر ظاهر و صورت خود هستند و نکته غم‌انگیز ماجرا اینجاست که این افراد هرگز به آرامش نمی‌رسند. چنین افرادی وام‌های سنگین می‌گیرند تا دکوراسیون خانه را تغییر بدهند، خانه خود را در منطقه معمولی شهر می‌فروشند و در مناطق بالای شهر خانه‌ای اجاره می‌کنند تا ظاهر زندگی را حفظ کنند. غافل از اینکه این طرز فکر مریض را همه جا همراه با خود حمل می‌کنند و با تغییر چهره و منزل نمی‌توانند به خوشبختی برسند.

با دیگران روابط مثبتی داشته باشیم

افرادی که احساس سعادتمندی می‌کنند معمولاً روابط گرم، رضایتبخش و توأم با اعتماد با دیگران دارند، به رفاه دیگران فکر می‌کنند، توانایی بالا برای همدلی، ابراز محبت و صمیمیت دارند و با بده و بستان‌های روابط انسانی آشنایی دارند. به عبارت دیگر این افراد تنها به خود فکر نمی‌کنند بلکه دایره گسترده‌تری از روابط انسانی را در نظر می‌گیرند و قادر به درک احوال و احساسات افراد دیگر هستند.

برخلاف این انسان‌ها، افرادی که روابط توأم با اعتماد محدودی با دیگران دارند، برقراری روابط گرم و راحت و همفکری با دیگران برایشان سخت است، این افراد منزوی هستند و نگرش خوبی به روابط میان فردی ندارند و برای حفظ روابطشان با دیگران حاضر به گذشت و سازش نیستند. در برخی از برهه‌های زندگی مانند نوجوانی و میانسالی رابطه با دوستان از اهمیت بیشتری برخوردار است و فرد از اینکه در جمع دوستان خود باشد احساس لذت و خود را با اهمیت احساس می‌کند. به نوعی حضور در میان دوستان به شخص احساس امنیت می‌دهد.

مستقل باشیم و از متفاوت بودن نهراسیم

افرادی که احساس خوشنودی و سعادتمندی دارند خودمختار و مستقل هستند، می‌توانند در برابر فشار‌های اجتماعی برای فکر کردن و رفتار به شیوه‌ای خاص مقاومت کنند، بر رفتار‌های خود نظارت دارند و خودشان را بر اساس معیار‌های خود ارزیابی می‌کنند. این افراد اعتقادی به همرنگ جماعت شدن ندارند و از اینکه متفاوت باشند نمی‌ترسند. این افراد به طور واقعی احساس سعادت درونی دارند. برخلاف این افراد، افراد ناشاد، نگران انتظارات و ارزیابی‌های دیگران هستند، در تصمیم‌گیری‌های مهم متکی به نظر دیگرانند و در برابر فشار‌های اجتماعی برای فکر کردن و رفتار به شیوه‌ای خاص تسلیم می‌شوند. این وابستگی به آن‌ها احساس سربار و طفیلی بودن می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها از درون احساس رضایت نکنند.

بر محیط مسلط شویم و بیرون را کنترل کنیم

افراد سعادتمند احساس می‌کنند بر محیط تسلط دارند و می‌توانند آن را کنترل کنند. آن‌ها مجموعه پیچیده‌ای از فعالیت‌های بیرونی را کنترل می‌کنند، از فرصت‌ها بهترین استفاده را می‌کنند، می‌توانند محیط را به گونه‌ای انتخاب کنند یا ترتیب دهند که متناسب با نیاز‌ها یا ارزش‌های آن‌ها باشند. در حالی که افرادی که چنین نگرشی ندارند نمی‌توانند امور روزمره خود را کنترل کنند، در تغییر دادن یا اصلاح محیط پیرامون خود احساس ناتوانی می‌کنند، از فرصت‌های محیطی ناآگاه هستند و احساس می‌کنند بر محیط پیرامونشان کنترلی ندارند. درست همان اتفاقی که در بیماران مبتلا به افسردگی به وجود می‌آید و آن‌ها احساس می‌کنند کنترل زندگی از دستشان خارج شده و قادر به مدیریت شرایط نیستند. یکی از اهداف درمان افراد افسرده این است که آن‌ها احساس تسلط و کنترل خود را مجدد به دست بیاورند و شیوه تفکر خود را که تخریبگر و آزاردهنده است اصلاح کنند.

اهداف متعالی و معنای زندگی را دریابیم

افراد سعادتمند در زندگی خود اهدافی دارند و احساس هدفمندی می‌کنند، برای آن‌ها زندگی حال و گذشته معنایی دارد، عقایدی دارند که به زندگی‌شان هدف می‌دهد، آن‌ها برای زندگی کردن غایت و اهدافی دارند. معمولاً این افراد عضو گروه‌های خیریه و انجمن‌ها می‌شوند و قسمتی از زمان و انرژی خود را صرف کمک به همنوعان خود که نیازمند کمک هستند می‌کنند و به‌شدت اعتقاد دارند این کار باعث می‌شود حالشان خوب شود. در حالی که افراد ناشاد زندگی خود را بی‌معنا می‌دانند، غایت و اهداف محدودی دارند، احساس هدفمندی نمی‌کنند، زندگی گذشته‌شان را بی‌هدف می‌دانند، دیدگاه یا عقیده‌ای ندارند که به زندگی‌شان هدف بدهد.

این هدف می‌تواند هر نوع هدفی را در بر گیرد. مانند اهداف شغلی، اهداف تحصیلی یا اهداف فردی و شخصی. افراد سعادتمند احساس می‌کنند پیوسته در حال رشد و تحول هستند، خود را در حال رشد و گسترش می‌بینند، پذیرای تجارب جدید هستند، از قابلیت‌های خودشان آگاهی دارند، فکر می‌کنند با گذشت زمان خود و رفتارهایشان ارتقا پیدا می‌کند، تغییراتی در خود ایجاد می‌کنند که نشان‌دهنده خودآگاهی و کارایی زیاد آنهاست. این افراد از راکد بودن بیزار هستند و طالب جاری شدن و پیشرفت هستند. حتی سن و سال آن‌ها باعث نمی‌شود که از بعضی فعالیت‌ها دست بکشند و همیشه در حال آموختن و یادگیری هستند.

اما افرادی که طالب سعادت نیستند احساس رکود می‌کنند، با گذشت زمان هیچ رشد و پیشرفتی در خود احساس نمی‌کنند، از زندگی خسته‌اند و علاقه‌ای به آن ندارند، آن‌ها در تغییر نگرش و رفتار‌های خود احساس ناتوانی می‌کنند. آن‌ها از شروع فعالیت‌های تازه می‌ترسند و همیشه بهانه‌ای برای گریز از آموختن دارند. آن‌ها نداشتن وقت، سن و سال و بهانه‌های بسیاری از این دست می‌آورند تا این رکود را توجیه کنند.

در انتها باید گفت: احساس خوشبختی و سعادت فرآیندی کوتاه و ناگهانی نیست که به یکباره بر فرد نازل شود و او خود را خوشبخت بداند، بلکه مانند هر کاری نیازمند تلاش است و فرآیندی مستمر محسوب می‌شود که فرد باید در طول عمر خود به آن نظر داشته باشد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

رقابت نفسگیر برای خوشبخت شدن با کسب ثروت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۲۳:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
..تو یکی از محله های اهواز که ساکنین آن اکثرا از مدیران و روسای یکی از شرکتهای صنعتی بزرگ وپولدار در ایران هست اکثرا فرزندان آنها دچار فساد های زیادی از جمله اعتیاد و....هستن..نان وثروت که از راه حرام بدست آمده باشه شاید خوشی زودگذرا داشته باشه ولی غم وغصه بزرگی در پایان آن هست..
Iran (Islamic Republic of)
یزدان نورانی
۲۱:۳۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
من بدبختم که دوسال تمام پس انداز کردم که قسطی ماشین نخرم قیمت خودرو شده چند برابر یعنی سرمایدار سرمایه دارتر و فقیر هم فقیرتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
اره.
بی پولی خیلی خیلی بده .
من کشیدم ک میگم.

درست پول خوشبختی نمیاره ولی نبودشم عذاب اور
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۸:۳۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
منم فقط از تمام دنیا یه لپ تاپ میخوام که بتونم باهاش خرج خودم رو در بیارم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۸:۱۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
اگر نداری، بمیری بهتر است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
من به یه پراید هم راضیم بهم بدن نه لکسوس
United States of America
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
این پدیده فقط منخصر به ایران نیست و شعله اش دامنگیر هم جوامع بشری را گرفته است.
این پدیده در 30 سال احیر اتفاف افتاده است.
اعتماد به نفس بالایی لازم است که گوشی تلفن های ارزان بدون "بوق" و "زنگوله" های زنگارنگ و اتومبیلی که صرفا ما و بار مارا خمل میکند و نه ویتامین تقویت کمبود شخصیت ما باشد.
پدران و مادران همه مدرک ها دانشگاهی نداشتند اما فکر کردن را خوب می شناختند.
France
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
مال و دارایی زیاد بخصوص وقتی برای آن زحمت زیادی کشیده شود انسان را دچار استرس و نگرانی میکند بخصوص در اواخر عمر وقتی که قرار است انسان
بدون آن به دیار باقی سفر کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
هیچی بدتراز فقرنیست افرادفقیرزیادی هستند که احساس خوشبختی نمی کنند کاش ثروت داشتم
Iran (Islamic Republic of)
Allianz
۱۶:۳۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
نویسنده محترم این متن چند درصد به نوشته خودش ایمان داره؟ واقعیتش را بگه لطفا"؟
Iran (Islamic Republic of)
Arman
۱۵:۵۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
داستان گربه شده که دستش به گوشت نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
علیعلی۳۱۲
۱۴:۵۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
ثروت اگه خوشبختی نیاره حداقل مانع بدبختی میشه
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
البته این ثروتها که در ایران است چون غالبا با دزدی و کلاهبرداری و رانت است دقیقا سبب بدبختی است. ظاهر قضییه رو نبین. پول حرام ته بدبختیه. گرانفروشی کم فروشی تقلب در معامله ... رانت اطلاعاتی رانت دولتی رانت غیردولتی شیادی ............مشاغل کاذب و مضر ....... در ایران چندتا نخبه دیدی که بدون رانت با زحمت و کارفرینی ثروتمند شده باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
ای کاش کم گرفنار تعصبات الکی و پوچ که فقط باعث این اوضاع شده بودین ای کاش از مشکلات و فقری که گریبان جامعه رو گرفته بیشتر میگفتین ای کاش از مسئولین جواب میخاستیم بابت کارهاشون که اگر حقوق یکیشون صد نومن کسر بشه چه میکنند ولی درد مردم را نمیبینند ای کاش اینهمه با سیلی صورت خودمان رو سرخ نمیکردیم که همه فکرکنند در اوج بدبختی خوشحالیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
من آرزو داشتم فقط یه موتور بخرم حداقل باپیک کار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
تا چه قیمت موتور میخوای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
بی پولی سرطان بدخیم.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۰۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
سلام. ثروت شاید خوشبختی نیاره که البته اینم 50*50 است ولی ارامش که میاره . شما نمی دونی بی پولی چقدر بده
آخرین اخبار