به بهانه پیامد‌های شکست نشست دوم سران آمریکا و کره شمالی به برسی این موضوع پرداخته ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دومین نشست کره شمالی و آمریکا در «هانوی» ویتنام در حالی اخیرا پایان یافت که هیچ توافق دوجانبه یا حتی بیانیه مشترکی را نیز در پی نداشت.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری پس از این نشست، تحریم‌ها را نقطه ضعف و عامل اصلی شکست واشنگتن در نیل به توافق با پیونگ یانگ دانسته و اعلام کرد قادر به پذیرش خواسته پیونگ یانگ مبنی بر رفع کلیه تحریم‌ها نیست.  هراس واشنگتن از قابلیت‌های هسته‌ای پیونگ یانگ؛ کره شمالی همچنان بر فعالیت هسته‎ای تاکید دارد.


بیشتربخوانید: آیا سرنوشت FATF فردا در مجمع تشخیص مصلحت نظام روشن می‌شود؟ + فیلم


ابهام این اظهارات با کنفرانس خبری کره شمالی کاملا برطرف شد. پیونگ یانگ موضع خود را اینگونه کاملا آشکار ساخت: حذف پنج قطعنامه تحریمی سازمان ملل در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در مقابل نابودی دائم کلیه تاسیسات و تجهیزات هسته‌ای «یونگ‌بیون» در حضور کارشناسان و متخصصان هر دو کشور. کره شمالی همچنین بر توقف آزمایشات هسته‌ای و موشک‌های دوربرد با هدف کاهش نگرانی‌های آمریکا تاکید کرد.

با در نظر داشتن این اظهارات می‌توان به نتایج زیر دست یافت:
نخست،کره شمالی مایل است از تاسیسات هسته‌ای خود در یونگ‌بیون چشم‎پوشی کند.

 دو، کره شمالی از آزمایشات هسته‌ای و موشکی مازاد خود صرفنظر می‌کند؛

و سه، آمریکا از وجود سایر سلاح‌های هسته‌ای خارج از یونگ‌بیون یا به عبارت دیگر قابلیت‌های پنهان هسته‌ای و موشکی کره شمالی به شدت هراس دارد. از منظر فنی برآیند این نتایج، حاکی از توانایی هسته‌ای کره شمالی است.  

 تمایل کره شمالی برای از بین بردن تاسیسات یونگ‌بیون که از لحاظ تاریخی نخستین مرکز هسته‌ای کره شمالی و مرکز غنی سازی اورانیوم و فرآوری پلوتونیم است، قابل توجه است. بیشتر بخوانید: بن بست در مذاکرات آمریکا و کره شمالی به نظر می‌رسد این اعلام آمادگی به دلیل اطمینان کره شمالی از ناکارآمدی این تاسیسات و نیز کفایت تاسیسات هسته‌ای دیگری در ۱۰۰ کیلومتری جنوب یونگبیون باشد. ضمن این که بستن این مرکز هسته‌ای خللی به برنامه تسلیحاتی پیونگ یانگ وارد نمی‌کند؛ چرا که احتمالا این کشور از ۶۰ کلاهک هسته‌ای مورد نیاز برای بازدارندگی در صورت وقوع جنگ هسته‌ای برخوردار است.

از سوی دیگر شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند فرآیند دسترسی این کشور به تکنولوژی جدیدتر تکمیل شده و اساسا نیازی به تاسیسات یونگ‌بیون ندارد. 

اگرچه برخی از کارشناسان و متخصصان از پیشنهادات کره شمالی مبنی بر لغو آزمایشات هسته‌ای و موشکی، به عنوان حرکت پیونگ یانگ برای کشاندن مجدد واشنگتن پای میز مذاکره یاد کرد، اما بیش از آن می‌تواند نشان دهنده اعتماد کره شمالی در مورد قابلیت‌های موشکی و هسته‌ای خود نیز باشد. 

در واقع کره شمالی با اطمینان از قابلیت‌های هسته‌ای و موشکی خود، نیازی به در اختیار داشتن یک زرادخانه‌ای هسته‌ای گسترده یا تاسیسات یونگ‌بیون که همواره سبب دردسر در مذاکرات بوده، ندارد. ضمن این که با این پیشنهادات می‌تواند تحریم‌ها را نیز لغو کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

هراس واشنگتن از قابلیت‌های هسته‌ای پیونگ یانگ؛

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.