به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، آیت الله علیرضا اعرافی امام جمعه قم در خطبههای امروز (۱۷ اسفند ۹۷) نماز جمعه قم در مصلی قدس از جوانان برای ثبت نام در ورود به حوزههای علمیه دعوت کرد و گفت: حوزههای علمیه برآمده از ملت ایران است و در طول تاریخ، خدمات زیادی به این جامعه ارائه کرده است لذا این حوزهها برای آینده و ارائه خدمت در همه قلمروها، نیازمند حضور جوانان مستعد، خوشفکر و علاقمند است.
وی جوانان و نوجوانان را به مطالعه تاریخ حوزههای علمیه فرا خواند و افزود: با مطالعه تاریخ حوزه علمیه، گذشته و عظمت امروز حوزه را ببینید و همراهی کنید برای آمدن جوانانی که در آینده، ارکان و پایههای حوزه و خدمتگذار به جامعه و نظام اسلامی شوند.
مدیر حوزههای علمیه، حضور بشار اسد در ایران را یک حضور نمادین پرمعنا دانست که خوب مورد توجه قرار نگرفت و ادامه داد: جلال و شکوه این سفر، نمادی از موفقیت مقاومت بود که باید مهم شمرده شود.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: در شرایطی هستیم که طبقات زیادی از جامعه به خاطر موج گرانی و سختیهای موجود، مواجه با مشکلات جدی هستند و در این مشکلات، همه باید همکاری کنند که آلام طبقات متوسط، کاهش یابد.
آیت الله عرافی به بیان قواعد و دستورات اسلام برای تربیت فرزندان و نسل آینده اختصاص داد و ابراز داشت: وقتی سخن از تربیت فرزند به میان میآوریم، همه مکاتب و اذهان متوجه برنامههای مستقیم تربیتی میشود درحالیکه در اسلام علاوه بر برنامههای مستقیم تربیتی به زمینه سازی و تمهیدات اشاره میکند تا با رعایت آنها، نسلی پاک و صالح و سالم تربیت شوند.
وی با بیان اینکه در اسلام زمینه سازی تربیت فرزندان وجه تمایز این مکتب با سایر مکاتب است، گفت: نخستین تمهید تربیتی اسلام که ناظر به مقدمه چینی قبل از ازدواج است، انتخاب همسر است.
امام جمعه قم با بیان اینکه اسلام در جهت اصلاح معیارهای غلط انتخاب همسر تلاش کرده است، ابراز داشت: در انتخاب همسر تمام فکر و مبنای فرد تنها به ملاکهای مادی نباید باشد بلکه مبنای شکل دادن به خانواده ایمانی و آرمانی آن است که دختر و پسر در انتخاب خود دچار واژگونی انتخاب و اشتباه در ملاکهای انتخاب نشوند.
وی در ادامه به بیان ملاکهای صحیح انتخاب همسر پرداخت و گفت: اصالت خانوادگی، عقل و معرفت، حسن خلق و ارشهای خاص دینی و تقوای الهی از معیارهای مهم اسلام برای انتخاب همسر است.
آیت الله اعرافی افزود: اگر جوانان و خانوادههای ما بر ملاکهای چهارگانه اصلی در ازدواج تاکید کنند، عملا این انتخاب ارزش مدار، جامعه و خانه را به سمت خانههای اصیل و صحیح هدایت میکنند، اما متاسفانه کسانی هستند که این ارزشها را کنار گذاشته و بر ارزشهای مادی تکیه میکنند و حتی بعضا ملاک و معیارهای غیر مشروعی را در انتخاب همسر دنبال میکنند.
عضو شورای عالی حوزهای علمیه جوانان را به انتخابهای اصولی، درست و عقلانی در آغاز زندگی توصیه کرد و گفت: فلسفه نخست این مساله این است که انتخابهای انسان باید مبتنی بر ارزشهای الهی و اخلاقی باشد، فلسفه دوم این است که شریک زندگی در اخلاق و رفتار و شخصیت انسان تاثیرات عمیق به جای میگذارد و سومین فلسفه، تمهید تربیتی است، چون همسر در آینده و شکل گیری شخصیت فرزند تاثیر زیادی دارد و بسیاری از خصوصیات به صورت ژنتیکی از والدین بویژه مادر به فرزند منتقل میشود لذا این انتخاب باید مهندسی شده باشد.
امام جمعه قم با اشاره به شجاعت و اصالت و نجابت به عنوان معیارهای امام علی (ع) در انتخاب همسر بعد از شهادت حضرت زهرا (س) عنوان کرد: حضرت علی (ع) با در نظرگرفتن این معیارها و پس از مشورت با برادرش عقیل، ام البنین را برگزید.
وی به نکات مهم زندگانی ام البنین اشاره کرد و گفت: ام البنین یک زن عالم و آشنای به ادب و دارای درجات معرفتی بالا بود که در زندگی امیرالمومنین نقش آفرین شد. از این بانوی عالمه، چهار فرزند رشید تربیت شدند که در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و شهید شدند.
اعرافی خاطرنشان کرد: انتخابهای صحیح در ازدواج، آینده درخشان شخص و فرزندانش را رقم میزند.
امام جمعه قم در خطبه دوم خود با تبریک آغاز ماه مبارک رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) گفت: ماه رجب آغاز یک سیر و سلوک و برنامه مهم اخلاقی است و کتب ادعیه اعمال سال را از ماه رجب آغاز میکنند، چون این ماه شروع یک زندگی اخلاقی، ایمانی و معنوی است.
وی یکی از مهمترین برنامههای این ماه را دعا و منجات و استغفار دانست و بیان داشت: در این ماه، دعاهایی که در مفاتیح آمده و دارای سندهای محکمی است برای ایجاد تحول در روح و جان ما کافی است.
آیت الله اعرافی توصیه کرد: روز اول ماه رجب را روز آغاز برنامه نو در اخلاق و تربیت قرار دهیم؛ این فرصتها شاید تکرار نشوند لذا باید این فرصتهای گرانبها را غنیمت بشماریم.
وی با اشاره به هفته درختکاری، یکی از چالشهای مهم بشر در سراسر جهان و بویژه ایران را کاهش فضای سبز و از بین رفتن مراتع و جنگلها دانست و گفت: ما با آن سرانههای مناسب فضای سبز فاصله داریم و برای این خلا، همه باید اهتمام کنند تا بشر در داخل این دام بزرگ قرار نگیرد.
امام جمعه قم خواستار اهتمام دولت و مسئولان برای حفظ اراضی کشاورزی و منابع طبیعی و توسعه فضای سبز شد و بیان کرد: ما در کشور و از جمله قم زیر سرانه طبیعی فضای سبز قرار داریم و مردم باید صیانت کننده از فضاهای سبز و توسعه دهنده آن باشند.
وی ضمن تقدیر از اقدامات شهرداری قم برای توسعه پارکها و فضاهای سبز تاکید کرد: حل این معضل، نیازمند گامهای بزرگ، همکاری جدی و برنامه ریزی اساسی و اصولی برای حفظ منابع امروز و توسعه آن دارد.
آیت الله اعرافی همچنین به هفته نیکوکاری نیز اشاره کرد و گفت: در شرایطی هستیم که طبقات زیادی از جامعه به خاطر موج گرانی و سختیهای موجود، مواجه با مشکلات جدی هستند و در این مشکلات، همه باید همکاری کنند که آلام طبقات متوسط، کاهش یابد.
وی مسئولیت دولتمردان و مسئولان را بسیار سنگین خواند و افزود: نباید به سادگی از کنار مساله و موج گرانی و سختی مردم به سادگی بگذریم. از مسئولان انتظار میرود تمام همت خود را به کار گیرند و با همت انقلابی و جهادی به فرمایشات رهبری توجه کنند و برای خدمت به مردم تلاش کنیم.
امام جمعه قم از مردم شهر قم در خصوص کمک به ایتام و مستمندان تحت پوشش کمیته امداد تقدیر کرد و افزود: براساس آمار ارائه شده توسط مدیران کمیته امداد، قریب ۴۰ درصد بودجهای که صرف ایتام، نیازمندان و فقرا میشود از کمکهای مردم است و این خیلی ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: همه ما باید تلاش کنیم مقداری از مشکلات فقرا و نیازمندان کاهش یابد و همچنین سعی نمائیم با زمینه سازی ها، فقرای بیشتری به سبد کمیته امداد افزوده نشود.
انتهای پیام/الف