پیش از سفر به فضا، فضانوردان انواع دوره‌های آموزشی از جمله خلبانی، تعمیرات، غواصی زیر آب و حتی آموزش زمین شناسی را پشت سر می‌گذرانند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیشتر فضانوردان دوره‌های آمادگی مختلفی را پیش از رفتن به فضا می‌گذرانند و در این بین آشنایی کلی با دوره‌های زمین شناسی، انواع خاک، سنگ و به طور کلی طبیعت شامل برخی از این موارد است.
 
با وجود آنکه فضانوردان ده‌ها کیلومتر از زمین فاصله می‌گیرند، اما باید آشنایی کاملی با زمین داشته باشند، زیرا سایر سیاره‌ها و سیارک‌های منظومه شمسی نیز پوششی از جنس خاک دارند و شناسایی آن‌ها دانسته‌هایی فراوان در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد.
 

فضانوردانی که به ایستگاه فضایی بین المللی سفر می‌کنند همیشه دوره‌های آموزشی زمین شناسی را در محوطه‌هایی ویژه‌ طی می‌کنند.
 
کارشناسان به ویژه اعتقاد دارند آشنایی فضانوردان با دوره‌های زمین شناختی در سفر‌های فضایی آینده به کره ماه و مریخ بسیار اثرگذار خواهد بود.
 

اولین بار آموزش‌های زمین شناختی برای فضانوردان از زمان ماموریت آپولو آغاز و با وجود اینکه برای مدتی متوقف شده بود، اما با توجه به احتمال بالای سفر فضانوردان در آینده نه چندان دور به سیاره‌های دیگر منظومه شمسی آموزش زمین شناسی آن‌ها دوباره اهمیت یافت.
 
امروزه فضانوردان منتخب برای ارسال به فضا، دوره‌های آموزشی را در کشور‌هایی مختلف از جمله مکزیک می‌گذرانند. برخی از بیابان‌ها در زمین دارای ساختار‌های زمین شناختی مشابه کره ماه و مریخ هستند و حتی برای آزمایش مریخ نورد‌ها نیز از آن‌ها استفاده می‌شود.
 

فضانوردان در دوره‌های آموزشی زمین شناسی، نمونه‌های سنگ را جمع آوری کرده و در پایگاه بر روی آن‌ها آزمایش انجام می‌دهند تا جنس اجزا و قدمت آن‌ها را شناسایی کنند.
 
کارشناسان همچنین ابزار‌های دستی طراحی می‌کنند که فضانوردان از آن‌ها برای جمع آوری نمونه سنگ‌ها و آزمایش استفاده می‌کنند و در آینده از این ابزار‌ها می‌توان در ماموریت‌های فضایی استفاده کرد.
 
در این دوره‌های آموزشی فضانوردان از نظر روانی و نیز قدرت تصمیم گیری سریع تحت بررسی قرار می‌گیرند؛ دربازه زمانی کم آن‌ها مجبور به انتخاب بهترین نمونه سنگ‌ها از بین تعداد زیادی سنگ در بیابان می‌شوند و باید آن‌ها را به محل کمپ خود انتقال دهند و بهترین آزمایش‌های فنی را بر روی آنها انجام دهند.
 
فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی به طور پیوسته به مشاهده زمین با استفاده از دوربین و ابزار‌های پیشرفته خود می‌پردازند. بررسی وضعیت آب و هوایی، فوران آتش فشان‌ها و خسارت‌های وارد ناشی از سیل و زلزله از جمله کار‌هایی است که فضانوردان روزانه انجام می‌دهند.
 

سال ۲۰۰۹ فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی تحقیق‌های فوق العاده‌ای درباره فوران آتش فشان‌ها در اقیانوس آرام انجام دادند که به طور معمول از روی زمین امکان پذیر نیست.
 
کارشناسان امیدوار هستند گذراندن دوره‌های زمین شناسی به وسیله فضانوردان سبب شود در آینده فضانوردان با وضعیت زمین شناسی سایر سیاره‌ها از جمله مریخ بهتر آشنا شوند و پایگاه‌های مناسبی برای زندگی انسان‌ها ساخته شود.
 
منبع:Space
 
انتهای پیام/

آموزش‌های ضروری برای فضانوردی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار