به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این دو سارق که از اتباع بیگانه بودند پس از جنایت در سال ۱۳۸۱ و دستگیری به قصاص نفس (اعدام) محکوم شدند که فرید ۲۵ ساله به جرم قتل، مقتول (مرد) بلافاصله اعدام شد، اما غلام ۳۰ ساله که جرماش قتل زن سرایدار بود باید پس از دریافت ما به التفاوت دیه زن قصاص میشد که بعد از مدتی پدر مقتول هم از دنیا رفت و چون کسی آن مبلغ را پرداخت نکرد، حکم اجرا نشد و پس از آن غلام در وضعیت بلاتکلیفی ۱۶ سال را در زندان سپری کرد و در نهایت با درخواستهای او طبق ماده ۴۲۹ پروندهاش جهت تعیین تکلیف به شعبه چهارم دادگاه کیفری ارجاع داده شد.
متهم در دادگاه ضمن اشاره به شب حادثه گفت: آن شب هنگامی که برای سرقت وارد ویلا شدیم، زن و شوهر سرایدار از خواب بیدار شدند و شروع به داد و فریاد کردند و همین مسأله باعث شد تا با آنها درگیر شویم و آنها را به قتل برسانیم، اما باور کنید در این ۱۶ سالی که زندان هستم، هر لحظه را با کابوس مرگ گذراندم و ۱۶ سال از جوانیام بهخاطر سرقتی که هیچ نفعی برایم نداشت هدر رفت.
قاضی اصغر عبداللهی درباره این پرونده گفت: با اطلاع از شرح حال این زندانی شش ماه به خانواده اولیای دم فرصت دادیم تا برای تعیین تکلیف وضعیت قاتل به دادگاه مراجعه کنند، اما یک سال گذشت و هیچ کسی برای تعیین تکلیف وضعیت به دادگاه نیامد، بنابراین براساس قانون و مشورتی که با قاضی واعظی انجام دادیم، متهم را براساس ماده ۶۱۲ به پرداخت دیه محکوم کردیم و از نظر جنبه عمومی جرم هم به او ۱۰ سال زندان داده شد. حالا پس از ۱۶ سال با فرض اینکه ممکن است افرادی از سوی خانواده مقتول برای اخذ دیه به دادگاه مراجعه کنند، متهم را با قرار ۳۰۰ میلیونی آزاد خواهیم کرد.
وی در پایان اظهار کرد: البته آزادی متهم منوط به تأیید حکم صادره از سوی سرپرست دادگاه کیفری یک استان تهران و رئیس دادگستری است.
منبع: روزنامه ایران
انتهای پیام/